ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Χάντμπολ γυναικών: Η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό κυπέλλου της Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο lozitsi της Βέροιας η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 28ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο (16:00) στο ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο γήπεδο δεν είναι ελεύθερη και θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν προμηθευτεί προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Παρόντες εκ μέρους των τοπικών διοργανωτών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη και η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Χριστίνα Γαϊτάνου. Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστας Βιολιτζής. Από την Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας και τον ΠΑΟΚ μίλησαν οι προπονητές Νίκος Γιαμούρης και Γρηγορία Γκόλια, καθώς και οι αθλήτριες Βάσω Σκάρα και Μυρτώ Νούλα αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

«Επενδύουμε στον αθλητισμό»
Κώστας Καραπαναγιωτίδης (αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας): «Καλωσορίζουμε τις δύο αποστολές στην όμορφη πόλη της Βέροιας, που έχει την τύχη, τις γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρίας για τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων. Να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο, χωρίς προβλήματα, ο καλύτερος να κερδίσει. Υπήρχε ένα φόβος από την αστυνομική διεύθυνση και έτσι αποφασίστηκε ο αγώνας να μην γίνει στο «Φιλίππειο». Άλλαξε, λοιπόν, έδρα, αλλά ας ελπίσουμε ότι εκεί θα είναι καλύτερα. Η Βέροια είναι μια πόλη ήρεμη, ήσυχη και φιλόξενη, δεν είχαμε ποτέ γεγονότα άσχημα στην πόλη μας. Ελπίζουμε αύριο, να βοηθήσετε και όλοι εσείς, ώστε να γίνει ένας αγώνας ισάξιος του αθλήματος που εκπροσωπείτε. Πιστεύουμε σε αυτές τις διοργανώσεις γιατί αύριο θα επισκεφθεί την πόλη μας πολύς κόσμος. Εμείς επενδύουμε και στον αθλητισμό και στον τουρισμό για να δώσουμε θέσεις εργασίας. Εξάλλου, αυτές οι εκδηλώσεις δίνουν ζωντάνια στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Η πόλη της Βέροιας έχει παράδοση με τον Φίλιππο και με τον Δήμο έχουμε κάνει πάμπολλες συνδιοργανώσεις».

«Τιμάτε ξανά την Βέροια»
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη (Δήμαρχος Βέροιας): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί πάλι τιμάτε την Βέροια και ελπίζω η Βέροια να σας τιμήσει με την πολύ καλή συμπαράσταση σε όλη αυτήν τη διοργάνωση. Σε όσα ειπώθηκαν θα ήθελα να συμπληρώσω ότι είναι πολύ εύκολο ένας που ηγείται, είτε είναι περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος, είτε πρόεδρος ενός οργανισμού, να πει πολιτικά ότι θέλω να γίνει αυτό και το άλλο και να νιώθει πολύ άνετα, κάνοντάς το. Αυτό, όμως, για να πετύχει, πρέπει να βασίζεται σε κάποιους ανθρώπους. Μπορώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους, γιατί με ευκολία αναλαμβάνουμε μεγάλες διοργανώσεις. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, που οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να προσφέρουν χρήματα, στηριζόμαστε πάνω στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και των σωματείων-συλλόγων και των εργαζομένων στις υποδομές. Θα πρέπει να περάσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα, βάζοντας πάρα πολύ από τον εαυτό μας και να καλύψουμε πολλά κενά...».

«Νιώθουμε δέος που είμαστε στην Βέροια»
Κώστας Βιολιτζής (Μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την περιφέρεια, τον Δήμο, τον ΚΑΠΑ και όσους συνετέλεσαν στο να έρθει εδώ ο τελικός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Χατζηιωάννου δεν είναι μαζί μας, διότι και εκπροσωπεί το ελληνικό χάντμπολ στο συμβούλιο της Μεσογειακής Ένωσης που πραγματοποιείται στην Ιταλία.
Συνεπώς, είναι δικαιολογημένα απών. Να πω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι, νιώθουμε μεγάλο δέος, γιατί η Βέροια είναι ιερός τόπος για το άθλημα του χάντμπολ. Αυτό που κάνετε είναι στη σωστή κατεύθυνση και σας χαίρομαι σαν άνθρωπος του χάντμπολ και του αθλητισμού. Ενας τελικός κυπέλλου γυναικών, η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο ήταν η ΓΕ Βέροιας, οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν δικά σας κορίτσια. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός. Μπροστά μου έχω δύο τζουράσικ αθλήτριες, τις Γρηγορία Γκόλια και Βάσω Σκάρα και σαν θεατές πιστεύω ότι αύριο θα ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, η Βέροια έχει γίνει παντού γνωστή για το χάντμπολ».

«Γίνεται συντονισμένη»
Χριστίνα Γαϊτάνου (Αντιπρόεδρος ΚΑΠΑ): «Κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια από το ΚΑΠΑ, την υπηρεσία του δήμου που ασχολείται με τον αθλητισμό, την παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο αθλητισμός είναι συνώνυμος με τον πολιτισμό. Είναι τιμή μας που διοργανώνουμε αύριο αυτόν τον αγώνα. Τα γήπεδα είναι μικρά, ο κόσμος δεν είναι εύκολο να έρθει, έχουμε ελλείψεις, όμως, η προσπάθεια είναι συντονισμένη. Ελπίζουμε να πάει καλά και στο μέλλον να καταφέρουμε να διοργανώσουμε περισσότερες τέτοιου είδους δράσεις.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Βέροια»
Γρηγορία Γκόλια (προπονήτρια ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την εκδήλωση και την Χριστίνα Γαϊτάνου για την προσφορά σας στα δρώμενα της πόλης. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ γιατί από εδώ ξεκίνησα να παίζω χάντμπολ. Εύχομαι τη διοργάνωση αυτή να την τιμήσουν όλοι με την παρουσία τους στο γήπεδο και να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν είσαι προπονήτρια, συγκριτικά με το όταν ήμουν εγώ παίκτριά. Πλέον δεν μπορείς να αγωνιστείς, να ιδρώσεις τη φανέλα. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να σκέφτεσαι για 14 άτομα. Παρόλα αυτά χαίρομαι που είμαι προπονήτρια, είναι πολύ όμορφο πράγμα να είσαι προπονητής. Είναι ακόμα πιο όμορφα, πιο έντονα». Για το αν παίζει ρόλο που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει την Άρτα στο πρωτάθλημα φέτος: «Το πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό. Δυστυχώς λόγω της νοοτροπίας που έχουμε σαν Έλληνες μιλάμε για το αύριο, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ότι έχει τελειώσει. κάτι ανάλογο συνέβη και στο πρωτάθλημα. Ο θεσμός του κυπέλλου, όμως, είναι διαφορετικός. Δεν υπάρχει αύριο, η ψυχολογία είναι εντελώς διαφορετική. Τα κορίτσια ξέρουν πού έχουν έρθει. Έχουν στόχο και λόγο να διεκδικούν τον τίτλο».

«Καταξιωμένοι αντίπαλοι»
Νίκος Γιαμούρης (προπονητής Άρτας): «Ομολογώ να πω ότι ο τελικός θα ήθελα να γίνει στο Φιλίππειο, που είναι πιο χαντμπολικό γήπεδο, αλλά σεβόμαστε τα μέτρα ασφαλείας. Εξάλλου, ο τελικός δεν έχει σχέση με το γήπεδο, αλλά με τις ομάδες. Πρόκειται για δύο καταξιωμένες ομάδες και πιστεύω ότι θα δούμε έναν μεγάλο τελικό, όπου δεν θα υπάρχον επεισόδια. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και αυτό πρέπει να το κάνουμε και πράξη. Είναι τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα. Αμφότερες οι ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς. Πιστεύω ότι ο τελικός θα παιχτεί στην απόδοση και στην ψυχολογία, αλλά και τη μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Θέλω να πω ότι είμαστε πολύ πεισμωμένοι από την διεξαγωγή των πλέι-φο και την απώλεια της έδρας μας, πιο παθιασμένα τα κορίτσια να πάρουν το κύπελλο».

«Το θέλουμε πολύ»
Μυρτώ Νούλα (αθλήτρια ΠΑΟΚ): Eίμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε σ' έναν μεγάλο τελικό, είναι ένας μεγάλος θεσμός, ακόμα καλύτερα στη Βέροια, που ξέρουμε ότι το έχετε διοργανώσει εκπληκτικά. Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμες, το θέλουμε, έχουμε δουλέψει αρκετά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν υπάρχει σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Πλέον, είναι μόνο το αύριο, στο μυαλό μας είναι μόνο νίκη».

«Συγκινημένη που θα παίξουμε στην... Μητρόπολη»
Βάσω Σκάρα (αρχηγός Άρτας): «Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς, νιώθω λίγο συγκινημένη γιατί παίζουμε στη μητρόπολη του ελληνικού χάντμπολ, είναι ένας τόπος που γέννησε το χάντμπολ. Για την ομάδα της Αρτας ήταν ένα κίνητρο η ομάδα της Βέροιας. Να την φτάσουμε και να την ξεπεράσουμε. Είναι τιμή μου που είμαι στο πάνελ με τη Γρηγορία Γκόλια, με την οποία παίξαμε πολλά χρόνια μαζί. Με τη Νούλα, η οποία κατάγεται από την Άρτα και ξεκίνησε από την Αναγέννηση. Το κλίμα είναι ιδανικό για το χάντμπολ που θα παιχτεί αύριο, και οι δύο το θέλουμε. Υπάρχουν ελλείψεις, ειδικά από τον ΠΑΟΚ, εμείς έχουμε την απώλεια του τερματοφύλακα. Συνεπώς, οι δύο ομάδες είναι... λαβωμένα θηρία, πρέπει να μας φοβάται και ο ΠΑΟΚ εμάς και εμείς τον ΠΑΟΚ. Έχω πάρει δέκα κύπελλα, είναι ίδια η αίσθηση σε σχέση με το πρώτο. Είναι ακριβώς το ίδιο. Έχω την ίδια προσμονή και το ίδιο άγχος που είχα για το πρώτο. Είναι φυσιολογικό, νομίζω, γιατί ένας αθλητής βάζει στόχους και συνεπώς η δίψα είναι ίδια. Ο τελικός είναι ένα ματς χωρίς αύριο, όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει το κύπελλο. Στον τελικό είναι ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, αυτός που θα πάρει το κύπελλο αύριο, θα έχει κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει ηρεμία και ψυχολογία, εκεί θα βασιστούμε και εμείς και ο ΠΑΟΚ, είναι 50-50, δεν υπάρχει φαβορί, ασχέτως που ο ΠΑΟΚ έχει τραυματισμούς, «ασπρόμαυρο» θα είναι το κύπελλο, ας κερδίσει ο καλύτερος».