ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στα "κυανέρυθρα" το Βεροιώτικο ντέρμπι 25-24 η ΒΕΡΟΙΑ τον ΦΙΛΙΠΠΟ

Σε έναν αγώνα που ήταν γιορτή του Βεροιώτικου χάντμπολ η Βέροια 2017 αναδείχτηκε νικήτρια επί του Φιλίππου Βέροιας με 25-24.

Μπροστά σε ένα κοινό που γέμισε τις εξέδρες του Φιλίππειου Γυμναστήριου οι δυο ομάδες έπαιξαν ωραίο χάντμπολ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Φίλιππο να αιφνιδιάζει και να παίρνει διαφορά στο σκορ.

Ο Γιώργος Τσικίνας ξέροντας τις δυνατότητες της ομάδας του αλλά και γνωρίζοντας τον αντίπαλο, έπαιξε στον αιφνιδιασμό και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Φίλιππος Βέροιας είχε το προβάδισμα.

Μετά το φιλικό των δυο ομάδων και τις πρώτες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, η ΒΕΡΟΙΑ 2017 μπήκε στον αγώνα ως φαβορί και αυτό μάλλον δημιούργησε άγχος στις παίκτριες.

Ουσιαστικά οι τύποις γηπεδούχες μπήκαν στον αγώνα μετά τα μισά του α’ ημιχρόνου όταν άρχισαν σταδιακά να μειώνουν τη διαφορά η οποία με τη λήξη του ημιχρόνου ήταν στο ένα γκολ.

Η εικόνα του αγώνα στο β’ ημίχρονο άλλαξε καθώς οι γηπεδούχες οργάνωσαν διαφορετικά την άμυνά τους και ο Φίλιππος δεν έβρισκε ανοιχτούς χώρους για να παίξει στον αιφνιδιασμό, κάτι που έκανε στο α’ ημίχρονο.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο του β’ ημιχρόνου, η ΒΕΡΟΙΑ 2017 πήρε το προβάδισμα στο σκορ και ο αγώνας κύλησε αντίστροφα σε σχέση με το α’ ημίχρονο.

Ο Φίλιππος Βέροιας από “οδηγός” βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ.

Η ΒΕΡΟΙΑ 2017 στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου κατόρθωσε να πάρει σημαντική διαφορά στο σκορ αλλά ο Φίλιππος “επέστρεψε” στο παιχνίδι το οποίο είχε μια ξεχωριστή ομορφιά και πρόσφερε συγκινήσεις.

Η τελευταία κόρνα έφερε το φωτεινό πίνακα να γράφει 25-24 και τις παίκτριες και τους πάγκους των δυο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται μέσα σε χειροκροτήματα από την εξέδρα υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι που ήταν γιορτή του Βεροιώτικου χάντμπολ.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σε δύσκολες εποχές η Βέροια έχει δυο ομάδες χάντμπολ στη μεγάλη κατηγορία και αυτό πιστώνεται στις επιτυχίες πέρα και πάνω από το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης που αν μη τι άλλο είναι επιβεβαίωση ότι η πρωτεύουσα της Ημαθίας ήταν και παραμένει η “μητρόπολη” του χάντμπολ.

Τα πεντάλεπτα:

2-4, 2-7, 4-8, 6-10, 10-11, 13-14 (ημ.), 15-15, 19-16, 21-18, 24-19, 24-21, 25-24 (τελικό)

ΒΕΡΟΙΑ 2017 (Χαραλαμπίδης): Τσιομπάνου (5), Ζντράβεσκα, Κοτζαχρήστου (2), Μπαντή, Βαφειάδου, Δελησάββα (2), Καλμουκίδου (5), Ταϊρίδου, Ανδρονικίδου, Ματαρώνα (6), Νταβίντοβιτς (5), Παπαφώτη, Στάμου, Στεφούδη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τσικίνας): Νάτσο, Κατσικαρώνη, Εμμανουηλίδου (3), Γιαννοπούλου, Ανθίτση (4), Καραχαρίση (4), Θεοδοσοπούλου Β., Σπυριδοπούλου (1), Ζουμπουλίδου, Γεωργιάδου (4), Νοχουσίδου, Θεοδοσοπούλου Σ., Νούσια (6), Λούρη (2).