ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δύσκολο έργο για τον ΦΙΛΙΠΠΟ απέναντι στον Δούκα

Πλησιάζει το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος χάντμπολ, αφού το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Η σημαντικότερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Βέροια, όπου ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ θα υποδεχθεί τον Δούκα σε ένα ντέρμπι που κάποτε έκρινε τίτλους. Πλέον οι δύο ομάδες τραβούν διαφορετικό δρόμο με τους «ερυθρόλευκους» να παλεύουν για την παραμονή και τους Αθηναίους να προσπαθούν να παραμείνουν στην τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι δύο ομάδες θα έχουν από μία σημαντική απουσία με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται χωρίς τον τιμωρημένο Δημήτρη Μπαντή και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τον Στάθη Ζαμπούνη, που αναρρώνει από την εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε.

Το μομέντουμ στον Δούκα

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» μετράει 7 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 8 παιχνίδια κόντρα στον ΦΙΛΙΠΠΟ εντός και εκτός έδρας. Στα τελευταία 19 ματς των δύο ομάδων στη Βέροια, η παράδοση είναι μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να έχουν από 9 νίκες! Τελευταία νίκη του ΦΙΛΙΠΠΟΥ επί του Δούκα χρονολογείται από τις 12/2/2011 με 31-29 στο «Φιλίππειο».

«Κουρασμένες οι ομάδες»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια καλή εμφάνιση. Οι δύο ομάδες είναι κουρασμένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Φαβορί λόγω θέσης και λόγω εμπειρίας είναι ο Δούκας, αλλά και εμείς θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε», σχολίασε ο τεχνικός του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Χρήστος Τζουβάρας, ενώ ο αρχηγός του Δούκα Νίκος Μουντζουρίδης, επεσήμανε: «Εμείς συνεχίζουμε το δύσκολο πρόγραμμα μας. Ελπίζουμε σε νίκη για να παραμείνουμε στην τετράδα. Ξέρουμε ότι ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ έχει ανάγκη τους βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία και θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Και για τις δύο ομάδες η νίκη είναι μονόδρομος. Πιστεύω η «μάχη» της τετράδας θα κριθεί στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια, δηλαδή στο Δούκας- Ποσειδώνας και το Ποσειδώνας- ΠΑΟΚ».

Σαββάτο 8/3/2014
Μίκρας 16:00, Π.Α.Ο.Κ.- Φοίβος Συκεών (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Καζαντζίδης)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- Αρχέλαος Κατερίνης (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Χατζηγεωργίου)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Αερωπός Έδεσσας (Τσάκωνας- Χασκής, Νικολίτσας)
Φιλίππειο 18:00, ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας- ΑΣΕ Δούκα (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)

Κυριακή 9/3/2014
Βύρωνα 14:00, Αναγέννηση Βύρωνα- Ποσειδών Λουτρακίου (Βήτας- Σκλαβενίτης, Αντωνόπουλος)
Χ.Α.Ν.Θ. 15:00, Χ.Α.Ν.Θ.- Α.Ε.Κ. (Δέλογλου- Στεφανίδης, Μεϊμαρίδης)