ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κρίσιμο ματς στον Βύρωνα για τον ΦΙΛΙΠΠΟ

Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια ύψιστου βαθμολογικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει η εμβόλιμη 16η αγωνιστική της Α1 Ανδρών χάντμπολ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Στον Βύρωνα η 9η Αναγέννηση (9 πόντοι) υποδέχεται τον 10ο ΦΙΛΙΠΠΟ Βέροιας (7 πόντοι). Τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί και η «μάχη» της παραμονής έχει φουντώσει για τα καλά, αφού σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και η Χ.Α.Ν.Θ. (6 πόντοι), αλλά και ο Αρχέλαος (5 πόντοι), που συνεχίζει ακόμα να ελπίζει.

Η ομάδα της Κατερίνης έχει δύσκολο έργο και είναι το μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στον Διομήδη Άργους, ενώ μεγάλα φαβορί είναι και οι γηπεδούχοι στις αναμετρήσεις Δούκας- ΧΑΝΘ και Ποσειδώνας Λουτρακίου- Αερωπός Έδεσσας.

Στις Συκιές ο Φοίβος θα φιλοξενήσει τον ΓΑΣ Κιλκίς. Στη προκειμένη περίπτωση οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που «καίγονται» για τους δύο βαθμούς, τους οποίους πρέπει να πάρουν αν θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους μία θέση στην τετράδα.

Αντίθετα ο Φοίβος είναι σαφέστατα πιο άνετος βαθμολογικά, έχοντας ως στόχο την παραμονή και ενδεχόμενη νίκη θα σφραγίσει την σωτηρία του, την οποία με την συνολική του παρουσία δείχνει πως θα την καταφέρει εύκολα ή δύσκολα.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στις 14:00 (ΟΤΕ TV) στο κλειστό του Πανελληνίου.

Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα στο ελληνικό χάντμπολ θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά φέτος, έχοντας ανοιχτές διαφορές από το ματς του πρώτου γύρου, όπου έληξε ισόπαλο 19-19.

Αυτό είναι και το μοναδικό στραβοπάτημα της «Ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα, δηλαδή αυτός ο χαμένος βαθμός στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Άρα και σημειολογικά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς, αφού ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται και στην καλύτερη τους κατάσταση, αφού προέρχονται από άσχημες εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Δούκα στην έδρα του (23-23), ενώ η ΑΕΚ μεν κέρδισε (29-28) στο Κιλκίς, αλλά η εικόνα της ήταν προβληματική.

Ο ΠΑΟΚ έχει σαν ρεαλιστικό στόχο την 3η θέση και την όσο τον δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών για να έχει καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, ενώ η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει στην κορυφή χωρίς απώλειες βαθμών, αφού θέλει να διατηρήσει το +3 από τον Διομήδη.

Α1 Ανδρών (16η αγωνιστική) - Τετάρτη 5/3/2014

Πανελληνίου 14:00 (ΟΤΕ TV), Α.Ε.Κ.- Π.Α.Ο.Κ. (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)
Δαϊς 17:00, ΑΣΕ Δούκα- Χ.Α.Ν.Θ. (Ανταλής- Τσάμος, Μίγκας)
ΔΑΚ Κατερίνης 18:00, Αρχέλαος- Διομήδης Άργους (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Βλάχος)
Βύρωνα 18:00, Αναγέννηση Βύρωνα- ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας (Τσάκωνας- Κουτσός, Μπεμπέτσος)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδών Λουτρακίου- Αερωπός Έδεσσας (Καραπάνος- Χρόνης, Νικολίτσας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΓΑΣ Κιλκίς (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Μεϊμαρίδης)