ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ολοκληρώθηκε η Α' φάση του Κυπέλλου στο γυναικείο χαντμπολ

- Την Τετάρτη μαθαίνουν τον αντίπαλο τους για τα προημιτελικά τα κορίτσια του ΦΙΛΙΠΠΟΥ/

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών με την Κοζάνη, την Άρτα, τη Νέα Ιωνία και την Πυλαία να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι που δίκαια χαρακτηρίστηκε και ως πρόωρος τελικός η Νέα Ιωνία με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς επιβλήθηκε με 25-21 στην Αθήνα.

Άνετη πρόκριση για την 'Αρτα που πέρασε εύκολα από την Πτολεμαϊδα με 29-42, ενώ την έκπληξη έκανε η Κοζάνη που αγωνίζεται στην Α2, καθώς κέρδισε τον Παναιτωλικό των πολλών προβλημάτων με 29-26.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενες αγωνίστηκαν με μόλις 7 παίκτριες, λόγω γαστρεντερίτιδας που έπληξε την ομάδα, ενώ τερματοφύλακας αγωνίστηκε η Κολοβού η οποία κανονικά παίζει σε θέση πίβοτ!

Η ομάδα που ολοκλήρωσε το παζλ των προκρίσεων είναι η Πυλαία, μιας και μετά από ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησε στο φινάλε με 23-24 στην έδρα της Αλεξανδρούπολης και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Έτσι στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ. στα γραφεία της ΟΧΕ οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι εξής: Κοζάνη, Άρτα, Νέα Ιωνία, Πυλαία, ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, Φλώρινα, Πανόραμα και το Καματερό.

Υπενθυμίζουμε πως οι τέσσερις τελευταίες ομάδες ήταν οι τυχερές της προηγούμενης φάσης, καθώς πέρασαν στα προημιτελικά άνευ αγώνα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Κοζάνη-Παναιτωλικός 29-26

Πτολεμαϊδα-Άρτα 29-42

Νέα Ιωνία-ΠΑΟΚ 25-21

Αλεξανδρούπολη-Πυλαία 23-24

* ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β., Φλώρινα, Πανόραμα και Καματερό περνάνε στα προημιτελικά άνευ αγώνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Κάππας