ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1999 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Μια χρονιά… «ναι μεν αλλά»

Ο σοφός λαός αυτής της χώρας είπε κάποτε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτή η φράση κολλάει άψογα στην φετινή πορεία της «Βασίλισσας του Βορρά».

Η ιστορική ομάδα μπορεί να παρέμεινε για πρώτη φορά τη νέα χιλιετία από την 26η αγωνιστική στην Σούπερ Λιγκ, όμως βάση των στόχων που είχαν τεθεί αρχικά και της ποιότητας του ρόστερ της, η χρονιά θα μπορούσε να κριθεί αποτυχημένη.

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε τη σεζόν με προβλήματα αφού έτρεχε στις δικαστικές αίθουσες ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό το 2013. Έτσι, ο μεταγραφικός σχεδιασμός πήγε πίσω και η «τρικυμία» μόλις είχε ξεκινήσει.

Παρά τις ηχηρές μεταγραφές η «Βασίλισσα» δεν κατάφερε σχεδόν σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να φανεί ανταγωνιστική, κυρίως λόγω της επιθετικής αστοχίας της. Πετυχαίνοντας μόλις 19 τέρματα σε 30 αγώνες η ΒΕΡΟΙΑ είχε την 2η χειρότερη επίθεση μετά τον Πανθρακικό (18). Ένα στατιστικό που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε ακόμη και να στοιχίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Ποια ήταν όμως τα αίτια της φετινής αποτυχημένης χρονιάς; Σίγουρα η απόφαση του Θ. Καρυπίδη να ασχοληθεί με τον Άρη και να βάλει στην άκρη το project που είχε ξεκινήσει με τη ΒΕΡΟΙΑ επηρέασε αρνητικά την ομάδα. Επίσης, το ρίσκο της πρόσληψης ενός άπειρου προπονητή δεν αποδείχθηκε ιδανική λύση αφού τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η «Βασίλισσα του βορρά» κλείνει την 4η συνεχόμενη παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια με την αδειοδότηση στο χέρι και έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε. Έχει στον πάγκο της έναν φιλόδοξο προπονητή που έχει ήδη παρουσιάσει το πλάνο της επόμενης μέρας, ανακοινώνοντας σημαντικές περικοπές στο μπάτζετ της ομάδας και την απόκτηση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Ωστόσο σε όλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ποιος θα είναι το νέο αφεντικό της ΠΑΕ σε περίπτωση που ο Άρης αγωνιστεί κανονικά στη Β’ Εθνική;

ΥΓ. Η φετινή χρονιά για τη ΒΕΡΟΙΑ, παρά την επιτυχία της να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια, μόνο ως μαύρη μπορεί να κριθεί, αφού κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο, έχασε τη ζωή του ένας νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Στέλιο Μαρκούση που έφυγε άδικα κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις 2 Σεπτέμβρη 2015 και σε ηλικία μόλις 18 ετών!

Παναγιώτης Σαλονικίδης