ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2336 φορές

Βολικά ψέματα και άβολες αλήθειες: «Η ΒΕΡΟΙΑ να κερδίζει και οι άλλοι...»

Με αφορμή κάποια σχόλια φανατικών οπαδών των μεγάλων ομάδων, ο φίλος και αναγνώστης της εφημερίδας και του site μας, Γιώργος Μάρκου, ο οποίος είναι δάσκαλος και υπηρετεί στη μακρινή Κάρπαθο, μας έστειλε επιστολή που έγραψε με αφορμή τον Σαββατιάτικο αγώνα Α.Ε.Κ. – Ολυμπιακού.

Σε αυτήν αναφέρεται και στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ και τονίζει μεταξύ άλλων ότι φίλοι της «Βασίλισσας του βορρά» υπάρχουν παντού και προσπαθούν, όπως ο ίδιος το κάνει και το έχει πετύχει, να κάνουν κι άλλο κόσμο να συμπαθήσει την ιστορική ομάδα της Ημαθίας.

Εδώ να μεταφέρουμε τα χαιρετίσματα του ίδιου σε όλους τους φίλους της ΒΕΡΟΙΑΣ, της ΚΕΡΚΙΔΑΣ και ιδιαίτερα στον δ/ντή μας Γιώργο Γαλανομάτη.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σήμερα είμαστε αθλητικοί. Ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητο από την ΑΕΚ (1-0) στο Ο.Α.Κ.Α. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Καρπάθου πήραν φωτιά. Οι εφημερίδες και τα αθλητικά βρήκαν δουλειά για ένα μήνα.

5.089 ημέρες ή 726 εβδομάδες ή 167 μήνες ή 13 χρόνια και 11 μήνες αν προτιμάτε, μέχρις ότου ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει και πάλι ματς ελληνικού πρωταθλήματος (10 Μαρτίου 2002 με την Ξάνθη) με 9 παίκτες.

9 παίκτες, πέναλτι κατά και ήττα, πρέπει να τό ψάξουμε λίγο παραπάνω. Τέτοια σφαγή ούτε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ τις καλές εποχές που ο Δικέφαλος είχε ομάδα. Εκεί τώρα έχει μόνο λίγο ξύλο παραπάνω από το κανονικό και κάποια επεισόδια με κάφρους.

Από τότε έως σήμερα, γεννήθηκε η κόρη μου, έγιναν εκλογές το 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και άλλαξαν πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις, αλλά ο Ολυμπιακός ακάθεκτος με εξαίρεση μια δυο χρονιές. Πιο σταθερός και από μνημόνια.

Ενώ εμείς, η ΒΕΡΟΙΑ λέω, πήγαμε τρένο από τη Δ΄Εθνική στη Superleague ( H A΄ Εθνική δε μας άρεσε σαν όνομα), ξαναπέσαμε τρένο στη Γ΄Εθνική  ( Football League 2), κάναμε μία στάση για δύο χρόνια στη Β΄ Εθνική ( Football League 1) και τα τελευταία 4 χρόνια κοιτάμε στα μάτια τους μεγάλους στη μεγάλη κατηγορία.

Συνήθως σώζουμε τη χρονιά στο τέλος, όταν μεταμορφωνόμαστε και παίζουμε σαν τη γνωστή σε όλους Μπαρτσελόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τα ίδια χρώματα: Βυσσινί - μπλέ. Ακόμη, η Μπαρτσελόνα έχει το Μέσι και η ΒΕΡΟΙΑ τη Μέση, γραφικό τόπο παραγωγής ροδακίνων, δίπλα στο μπλόκο των αγροτών της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.

Είναι σαφές ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Επιτέλους, αδικούνται και άλλοι, μόνιμα ευνοημένοι, όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν βέβαια. Πλέον έχουμε ένα άλλοθι σε ένα μάλλον αδιάφορο πρωτάθλημα: Συμμετέχουν 16 ομάδες και 9 στις 10 το παίρνει αυτή η γνωστή με τα ερυθρόλευκα, που έχει μόνη της λίγο πιο πολλά από τους άλλους μαζί.

Ελπίζω στο ματς με τη ΒΕΡΟΙΑ σε 15 ημέρες να αποβληθούν από τον Ολυμπιακό το λιγότερο 4 παίκτες ( 2 δίκαια, 2 άδικα ), να του ακυρωθούν κανονικά γκολ στο 1ο ημίχρονο σαν οφσάιτ και να μας δοθεί πέναλτι σε χέρι έξω από την περιοχή στο 90΄. Έτσι θα κερδίσουμε κι εμείς μία φορά τον 21ο αιώνα το Θρύλο.

Γιατί την τελευταία φορά, όταν και τον νικήσαμε παίζοντας στο γήπεδό του, είχανε αυτοί οι γαύροι μια φιέστα για ένα από τα πολλά πρωταθλήματα που πήρανε και τους τη χαλάσαμε: Ήταν 18 του Μάη του 1998, 20ος αιώνας, τους κερδίσαμε με 2 γκολ ενός παλιού τους παίκτη, κάποιου Όλεγκ Προτάσοφ και θύμωσαν. Για τιμωρία και να μην το ξανακάνουμε, πέσαμε τρεις κατηγορίες σε τρία χρόνια και παραλίγο να χτυπούσαμε διάλυση.

Κάποιοι συμπαθείς γαύροι, εδώ στην Κάρπαθο, δε θα πιστεύουν τα γραφόμενά μου, αλλά υπάρχει στο youtube το συγκλονιστικό video. Δείτε το εδώ:

...

Εννοείται ότι ο ΣΚΑΪ του γνωστού αντικειμενικού προέδρου του πολυμετοχικού, θα μας πληροφορεί ότι η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε παλικαρίσια.

Υ.Γ. 1 : Εσείς, Παναθηναϊκοί του νησιού, μη χαίρεστε με το κείμενο. Η ΒΕΡΟΙΑ αποκαλείται και «Βασίλισσα του Βορρά», γιατί πέρα από μεγάλη ομάδα, ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην Α΄ Εθνική που κέρδισε την ομάδα σας μέσα στη Λεωφόρο.

Υ.Γ. 2 : Στη φωτογραφία οι παίκτες μας πανηγυρίζουν ένα από τα σπάνιας ομορφιάς γκολ που σημείωσαν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Τέτοιες χαρές μας τυχαίνουν μία στις δέκα, γιατί η επίθεσή μας φέτος δε συνηθίζει να στενοχωρεί τους αντίπαλους αμυντικούς και δε σκοράρει ούτε με πέναλτι.

Γιώργος Μάρκου · Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016