ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1459 φορές

Το σχόλιο του Κώστα Κατσώνη για το ΒΕΡΟΙΑ-Ολυμπιακός

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr το άτυχο ματς του περασμένου Σαββάτου μεταξύ της ΒΕΡΟΙΑΣ και του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Φεύγοντας προχθές από το γήπεδο είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια μεγάλη ικανοποίηση για την πολύ καλή εμφάνιση της ΒΕΡΟΙΑΣ κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός και από την άλλη πίκρα για το άδικο όπως εξελίχθηκε το ματς αποτέλεσμα αλλά και μεγάλη απογοήτευση για την διαιτησία του Μήτσιου, ο οποίος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά ο «ισχυρότερος»!

Η ΒΕΡΟΙΑ έκανε κατά την προσωπική μου άποψη την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου έπρεπε να προηγείται στο  σκορ. Άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό και δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, σε αντίθεση με τον μεγάλο αντίπαλό της που απείλησε μόνο με μακρινά σουτ- φάουλ του Φορτούνη.

Με την τετράδα στην άμυνα να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, με πολύ κινητική και δημιουργική τριάδα στο κέντρο και με επιθετικούς να παίζουν έξυπνα. Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο αφήνοντας τους φιλάθλους μας ικανοποιημένους από την απόδοση και απογοητευμένους από το αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους δύο προπονητές και στον .... διαιτητή. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού διάβασε πολύ καλά τη ΒΕΡΟΙΑ, ανέβασε πιο ψηλά την ομάδα του, πίεσε τους γηπεδούχους στην άμυνά τους και έκανε δυο πολύ καλές αλλαγές στα άκρα της επίθεσής του με αποτέλεσμα να γίνουν πιο απειλητικοί οι «ερυθρόλευκοι». Όμως τα δυο γκολ που πέτυχαν ήταν αντικανονικά, το πρώτο το έβαλε με το χέρι ο Ιντεγε σαν… χαντμπολίστας και το δεύτερο ήρθε μετά από πολύ ωραίο χτύπημα φάουλ, το οποίο ωστόσο ήταν δώρο του διαιτητή!

Ο προπονητής της «Βασίλισσας», ενώ παρέταξε άριστα την ομάδα στο ξεκίνημα του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο εκτιμώ ότι θα έπρεπε να σχεδιάσει καλύτερα την τακτική και την στρατηγική του. Όταν θέλεις να παίξεις την κόντρα βγάζεις νωρίτερα τους Ναζλίδη και Αμπντούν και χρησιμοποιείς τους ταχύτατους Γιουσούφ και Μερεμπασβίλι με ταυτόχρονη τοποθέτηση του τεχνίτη Νέτο στον χώρο του κέντρου.

Έτσι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερες φάσεις για γκολ, απέναντι σε μια αργή στο κέντρο της άμυνα του Ολυμπιακού.

Τέλος ο Μήτσιος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, το μόνο που δεν έκανε ήταν να βάλει ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν απαράδεκτος και στα σφυρίγματα του αλλά και σαν αγωνιστική παρουσία στον γήπεδο. Η ΒΕΡΟΙΑ κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό της, έδειξε στοιχεία καλής ομάδας και νομίζω ότι αυτή η εμφάνιση θα δώσει στην ομάδα καλή ψυχολογία και μεγάλη δύναμη για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ατομικά, ο Λόπεζ όταν χρειάστηκε ήταν σταθερός, τα ακραία μπακ Μαλόν-Γιαννούλης πολύ καλοί με τον νεαρό σε εκπληκτική μέρα και τα σέντερ μπακ Πούγγουρας - Εντζεγκέλε αλάνθαστοι.

Στο κέντρο ο Ιμπραϊμ άριστος στον ρόλο του, όπως και τα δυο επιθετικά χαφ Άρτσε - Μαγιέφσκι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Μια τριάδα κέντρου, για πρώτη φορά φέτος, άριστη ανασταλτικά και οργανωτικά.

Στην επίθεση πολύ καλός με έξυπνες κινήσεις αλλά άτυχος ο Καϊκουτ ενώ οι Ναζλίδης - Αμπντούν μακριά από τον καλό εαυτό τους. Από τις αλλαγές, ο Νέτο δείχνει ότι αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα, ο Σιόντης δεν φάνηκε ιδιαίτερα ενώ ο Μερεμπασβίλι δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.