ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1464 φορές

Ο Κώστας Κατσώνης σχολιάζει το ΒΕΡΟΙΑ - Α.Ε.Κ.

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr το παιχνίδι της Δευτέρας μεταξύ της ΒΕΡΟΙΑΣ και της Α.Ε.Κ., που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 2-1.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο με πολύ καλή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ, σε ένα πολύ καλό και βελτιωμένο αγωνιστικό χώρο, θα περιμέναμε ανάλογο ποδοσφαιρικό θέαμα. Αντίθετα παρουσιάστηκαν δυο πολύ μέτριες ομάδες, χωρίς στρατηγική, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους, με πολλά σκληρά και αντιαθλητικό μαρκαρίσματα και χωρίς πολλές επιθετικές ενέργειες και επινοήσεις. Στο ματς μπήκαν 3 γκολ και οι δυο γκολκίπερ δεν έκαναν σχεδόν ούτε μια σωτηρία επέμβαση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΒΕΡΟΙΑ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση από τον Νέτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε την εδαφική υπέροχη όμως ήταν πολύ φλύαρη και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Σε μια όμως ανύποπτη και εύκολη φάση για αμυντικούς Super League, εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας και έφερε το ματς στα ίσια. Ο προπονητής της ΑΕΚ ρίσκαρε περισσότερο προς το τέλος του αγώνα βγάζοντας σέντερ μπακ και βάζοντας φορ και η ομάδα του σκόραρε με μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ, πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή.

Αντίθετα ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ με τις αλλαγές που πραγματοποίησε δεν κατάφερε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα, ενώ δεν είχε την προνοητικότητα να χρησιμοποιήσει τρίτο σέντερ μπακ στα τελευταία λεπτά και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική χάνουμε αδικαιολόγητα βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Η ΑΕΚ φάνηκε τυχερή, είναι μια μεγάλη φανέλα αλλά πολύ μέτρια φέτος, με μέτριους παίκτες και εκτιμώ ότι η είσοδος της στα play off θα είναι επιτυχία.

Η ΒΕΡΟΙΑ με πολύ καλό υλικό για επαρχιακή ομάδα, δυστυχώς λόγω δύσκολου προγράμματος και λόγω κακής διαχείρισης των παικτών αλλά και πολλών μυϊκών τραυματισμών, έμεινε πολύ πίσω στην βαθμολογία και θα πρέπει να ανασυνταχθεί για να περάσει οπωσδήποτε τους 16 βαθμούς στον πρώτο γύρο αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Όσον αφορά την ατομική απόδοση των παικτών, ο Καντιμοίρης δεν πιέσθηκε καθόλου αλλά δέχθηκε δυο γκολ, τα ακραία μπακ Μαλόν - Γιαννουλης πολύ μέτριοι, τα δυο σέντερ μπακ Μαραγκός- Πούγγουρας σταθεροί με τον δεύτερο να είναι πολύ καλός στο πρώτο του παιχνίδι. Τα κεντρικά χαφ Βεργώνης- Σιόντης ήταν κακοί ενώ στην επίθεση ο Νέτο πολύ καλός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Κακός ο Αμπντούν έχοντας όμως την δικαιολογία ότι δεν είχε παίκτες στο κέντρο να τον τροφοδοτήσουν, μέτριος ο Μερεμπασβίλι και πολύ καλός ο Ναζλίδης.

Οι αλλαγές δεν... ακούμπησαν μπάλα, δεν μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα και ίσως αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ομοψυχία στην ομάδα. Όπως εχω ξαναπει, μια ομάδα για να πάει καλά πρέπει να έχει καλά αποδυτήρια...