ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1294 φορές

Ο Κώστας Κατσώνης σχολιάζει το ΒΕΡΟΙΑ - Π.Α.Ο.Κ.

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr το Σαββατιάτικο παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Π.Α.Ο.Κ., που βρήκε νικητές τους «ασπρόμαυρους» με σκορ 3-0.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Σε ένα παιχνίδι με γεμάτο γήπεδο, σε μια φανταστική ατμόσφαιρα, που την δημιούργησαν οι 4.000 και πλέον φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενθουσιασμένοι και διψασμένοι να δουν και να αποθεώσουν τον Μπερμπατοφ, η ΒΕΡΟΙΑ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Παρουσιάστηκε τρακαρισμένη, ασύνδετη και τελείως απροετοίμαστη ψυχολογικά και τακτικά να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αντίπαλο. Με το γνωστό σύστημα 4-3-3, με κορυφή του τριγώνου στο κέντρο τον Μαγιέφσκι και τους Βεργώνη και Σιόντη πίσω του, έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και παρουσίασε αδυναμίες και στις τρεις γραμμές.

Η άμυνα πελαγοδρομούσε, το κέντρο ανύπαρκτο και η επίθεση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιουσούφ και του Αμπντουν ήταν φλύαρη και ακίνδυνη, λόγω της «ανυπαρξίας» του Ναζλίδη.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά, κυριάρχησε στο γήπεδο και με το γνωστό 3-5-2 του Τουντορ περιόρισε τη ΒΕΡΟΙΑ σε παθητικό-αμυντικό ρόλο. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου, όπως και έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχώς ο Γεωργιαδης κατάλαβε το λάθος του να χρησιμοποιήσει δυο αμυντικά χάφ (Βεργώνη-Σιόντη) που δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργούν παιχνίδι. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Σιόντη τον Ιμπραϊμ, ο οποίος έδειξε ότι έχει πολύ καλά τεχνικά στοιχεία και καλά τρεξίματα.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα για την ομάδα ο τραυματισμός του Μπαλάφα.

Η άλλη κίνηση του Γεωργιάδη πιστεύω πως ήταν κατά το ήμισυ σωστή. Καλή η είσοδος του Κολα αλλά λανθασμένη η αντικατάσταση του Μαγιέφσκι. Κατά την άποψή μου αυτός που έπρεπε να αντικατασταθεί ήταν ο Ναζλίδης που ήταν αρνητικός.

Με αυτές τις κινήσεις και με την είσοδο αργότερα του Καϊκουτ η ΒΕΡΟΙΑ ισορρόπησε το παιχνίδι, έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες και νομίζω ότι έπρεπε να σκοράρει.

Όταν ο αντίπαλος παίζει 3-5-2 θα πρέπει να τον «χτυπήσεις» και στον αδύνατο σημείο του, που είναι τα άκρα του. Πρέπει στις προπονήσεις να προετοιμάσεις τακτικά την ομάδα, ώστε όταν επιτίθεσαι να δημιουργήσεις σχέση 2 εναντίον 1 και να διασπάσεις την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα.

Συμπερασματικά, η ΒΕΡΟΙΑ παρά τις πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο πρόεδρος, δείχνει αρκετές αδυναμίες στα ακραία μπακ της, στο κέντρο υπάρχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και στην επίθεση υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα.

Βέβαια, ακόμα είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Ο Γεωργιάδης πρέπει να κάνει κάποια αλλαγές, να βρει την κατάλληλη χημεία και να χρησιμοποιεί τους καλύτερους παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ με ηθικό ανεβασμένο, με ένα νεαρό αλλά ικανό προπονητή, δείχνει πολύ δυνατός, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει αγωνιστικό προσανατολισμό, παίζει πολύ καλά το 3-5-2, παίζει ορθόδοξο-στρωτό-επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να επιβάλει το παιχνίδι του και έδειξε με την προσθήκη του Μπερμπάτοφ ότι φέτος θα είναι η χρόνια του.

Τέλος είναι πολύ λυπηρό και άδικο νομίζω, οι φίλαθλοι της ΒΕΡΟΙΑΣ να επιτίθενται και να βρίζουν τον Καρυπίδη. Πολύ μιζέρια, πολύ καχυποψία, πολλά σχόλια, σε μια σεζόν που έχουν έρθει πολλοί αξιόλογοι και ακριβοί παίκτες.

Ο πρόεδρος πληρώνει πολύ ακριβά συμβόλαια και η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο δεν είναι η αναμενόμενη. Χρειάζεται ηρεμία και μεγαλύτερη παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο για να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει και φέτος στην Σούπερ Λίγκα.