ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1803 φορές

Μία Βέροια με προδιαγραφές Γ' Εθνικής!

Έγινε η πολυαναμενόμενη λαϊκή συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια, όπου συζητήθηκαν κάποια ζητήματα του πρόσφατου παρελθόντος και γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις της διοίκησης, όπως αυτή θα διαμορφωθεί καθώς θα γίνουν προσθαφαιρέσεις, πάντα υπό την ηγεσία και την οικονομική στήριξη του Αγάπιου Αναστασιάδη.

Η παρουσία 40 περίπου ατόμων, δεν μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητικός αριθμός. Ωστόσο αν λάβουμε την απογοήτευση και την απαξίωση που βίωσαν οι φίλαθλοι της «βασίλισσας» του βορρά, τα τελευταία δύο χρόνια με το αγωνιστικό κατρακύλισμα, θα πω ότι ευτυχώς που ήταν και αυτά τα …σαράντα παλικάρια!!!   

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης υπήρξαν και αντεγκλήσεις μεταξύ των παραβρισκόμενων φίλων της ομάδας και προσωπικά αυτό με χαροποίησε!!! Ναι, γιατί μέσα από αυτές τις μικροεντάσεις, φάνηκε πως υπάρχει ακόμα η σπίθα και σιγοκαίει για την αγαπημένη ομάδα της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα.

Πάντοτε οι διαφωνίες και οι μικροεντάσεις, …συμβάλλουν θετικά ώστε να διαμορφωθεί ένα πιο μονιασμένο και αποφασιστικό κίνημα για την αγωνιστική ανάταση της Βέροιας. Άλλωστε οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν με κόσμιο τρόπο, χωρίς ύβρεις και άλλες ηλίθιες συμπεριφορές.

Ένα άλλο θετικό γεγονός είναι η έγκαιρη έναρξη της οργάνωσης της ομάδας. Όπως είπε τόσο ο Πρόεδρος της «βασίλισσας» Αγάπιος Αναστασιάδης, όσο και ο τεχνικός της διευθυντής Μανώλης Γιοβανόπουλος, ήδη επεξεργάζονται τις διάφορες προτάσεις που έγιναν για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας και μάλιστα οι προτάσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με προπονητή μόνο από την Ημαθία, αλλά τόσο από την Θεσσαλονίκη, όσο και από την Κοζάνη.

Όμως ακόμα δεν πάρθηκε, κάποια απόφαση και ούτε αποκλείστηκαν κάποιες περιπτώσεις. Όλες οι προτάσεις είναι στο …τραπέζι και η επιλογή θα γίνει το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της νέας αγωνιστικής περιόδου, αυτά που ειπώθηκαν από τους επικεφαλείς της ομάδας, ήχησαν χαρμόσυνα στα αυτιά των μελών, αλλά εκτιμώ και σε όλους τους φίλους της Βέροιας που διάβασαν στα τοπικά ΜΜΕ το σχετικό ρεπορτάζ.

Θα γίνει μια ομάδα με ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι έμπειροι που στην περσινή αγωνιστική περίοδο στην Γ΄ Εθνική είχαν θετική παρουσία, θα παραμείνουν στη Βέροια, σχεδόν, όλοι.

Επίσης οι νεαροί που πέρσι πήραν αρκετά παιχνίδια στην Γ΄ Εθνική και έδειξαν ότι αποτελούν το μέλλον της ομάδας, επίσης θα παραμείνουν και είναι βέβαιο πως στην Α΄ κατηγορία θα κάνουν την διαφορά. Παράλληλα θα προωθηθούν και κάποια παιδιά από τα τμήματα μικρότερων ηλικιών, ώστε σιγά σιγά να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Φυσικά η ενίσχυση της «βασίλισσας» θα περιλαμβάνει και έναν ή δύο παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών που ξέχωρα από την αγωνιστική τους βοήθεια και συμβολή στον στόχο της ομάδας, θα αποτελούν τους «κράχτες».

Με δυο λόγια οι υπεύθυνοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μία Βέροια με προδιαγραφές Γ΄ Εθνικής με στόχο να περάσει από την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, χωρίς να κινδυνέψει ο στόχος της ανόδου και με την επάνοδό της στην Γ΄ Εθνική να έχει έναν ικανό «κορμό» στον οποίο θα γίνουν προσθήκες και όχι καινούργια ομάδα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μια προσπάθεια που χρειάζεται την ηθική, αλλά και την οικονομική υποστήριξη όλων, με οποιοδήποτε τρόπο. Με πράξεις και όχι με λόγια!!!

Πρωταθλήτρια της Ε.ΚΑ.ΣΚ.Μ. αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ Παίδων του Φιλίππου Βέροιας επικρατώντας στον τελικό που έγινε στον Κολινδρό  της αντίστοιχης ομάδας του Αρχέλαου Κατερίνης με 70-56.

Στο Final Four Παίδων (3ος ο Ζαφειράκης Νάουσας και 4η η Κούπα Κιλκίς), έλαμψε για μία ακόμη φορά το ταλέντο του Γιώργου Δούλαλα της βεροιώτικης ομάδας ο οποίος αναδείχθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Χρήστο Κουπατσιάρη, υπό τα βλέμματα των Ομοσπονδιακών Προπονητών, υπεύθυνων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Νίκου Τούφα και Γιώργου Καραλίβανου.        

Μπράβο στα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου, όσο και σ΄ αυτά του Ζαφειράκη για την 3η θέση και συγχαρητήρια στον  Γιωργάκη Δούλαλα για την διάκριση που άξιζε και πήρε.

Έχω μια απορία και απευθύνω το ερώτημα: Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΠΣ Ημαθίας είναι ο Δημήτρης Τσαλίλης και παλαιότερα η Βασιλική Μώκιου. Τα χρήματα, όμως, ποιος τα διαχειρίζεται; Ποιος έχει τους κωδικούς της Τράπεζας;

Και δεν το εννοώ με κάποιο άλλο υπονοούμενο. Απλά, όπως σε κάθε normal λειτουργία μιας διοίκησης ενός συλλογικού φορέα, ο καθένας που έχει μια θέση, αναλαμβάνει και διεκπεραιώνει και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες που ορίζει το καταστατικό. Γιατί αλλιώς χαρακτηρίζονται με το υποτιμητικό «γλάστρα».   

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας