ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1003 φορές

Η λαϊκή συγκέντρωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον

Με μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η λαϊκή συγκέντρωση των φιλάθλων της Βέροιας που θα γίνει την Παρασκευή, μετά από κάλεσμα της διοίκησης και προσωπικά του Προέδρου της Αγάπιου Αναστασιάδη.

Θέλω να πιστεύω πως όσοι θα παραστούν στην συγκέντρωση, δεν θα ζήσουν τα όσα τραγελαφικά που ζήσαμε πριν από δέκα μήνες, στα μέσα δηλαδή του προηγούμενου καλοκαιριού, με τις επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις την αδιάφορη στάση παραγόντων που ήθελαν, αλλά τελικά δεν ήθελαν να εμπλακούν με την ομάδα και αυτά που μηχανεύονταν από κάποιους που κινούνταν στο παρασκήνιο.

Πριν θέσω τους προβληματισμούς μου, θέλω να επισημάνω πως αυτή την φορά το κάλεσμα της νυν διοίκησης (όποια κι αν είναι η σύνθεσή της και η λειτουργικότητά της) έγινε έγκαιρα, με αρκετό χρόνο μπροστά για κάθε εξέλιξη. Και επειδή ο Αγάπιος Αναστασιάδης έστω και χαμηλοφώνως εκδηλώνει την διάθεση να συνεχίσει την στήριξη της Βέροιας κρατώντας ο ίδιος το τιμόνι της, νομίζω ότι κάτι θετικό που δείχνει ότι η «βασίλισσα» θα κινηθεί γρήγορα τόσο για την οργάνωσή της, όσο και στην αγωνιστική δομή της.

Όσον αφορά τους προβληματισμούς μου, ο Αγάπιος Αναστασιάδης θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος προς κάθε κατεύθυνση. Να βάλει… τοίχο σε φιλίες, συμπάθειες και αντιπάθειες, όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, μια ομάδα. Όχι να χαλάσει τις φιλίες του και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά άλλο πράγμα είναι η εξω-ποδοσφαιρική σχέση και άλλο η επαγγελματική λειτουργία μιας ομάδας. 

Άλλωστε αυτό δείχνει και μια πρόσφατη δήλωσή του, πως από τους περσινούς στενούς συνεργάτες του, θα παραμείνει μόνο ο Μανώλης Γιοβανόπουλος. Προφανώς στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, έπαθε και έμαθε!!! Έτσι ελπίζω!!!

Για το μέγεθος της Βέροιας η Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, είναι μια εύκολη κατηγορία (τι κάθομαι και σκέφτομαι ο αθεόφοβος). Αρκεί η νέα διοίκηση και πρώτα απ΄ όλα ο Πρόεδρος της ομάδας Αγάπιος Αναστασιάδης να λειτουργήσουν με την σοβαρότητα και το ειδικό βάρος της «βασίλισσας» του βορρά.

Και αυτό δεν το λέω για να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. Άλλωστε και οι παράγοντες αυτών των ομάδων, με τη Βέροια μεγάλωσαν και γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορική της διαδρομή.

Απλά το επισημαίνω με την λογική πως η Βέροια συμμετέχοντας σ΄ αυτήν την κατηγορία, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει φιλάθλους από τα χωριά οι οποίοι στην πάροδο του χρόνου απομακρύνθηκαν. Επίσης στο άκουσμα των νεαρών παιδιών ότι η ομάδα του χωριού τους θα αντιμετωπίσει τη Βέροια, είναι σίγουρο πως θα κατέβουν στο γήπεδο. Δηλαδή η «βασίλισσα» να γίνει ξανά αγαπητή ομάδα στους φιλάθλους της Ημαθίας οι οποίοι θα την ακολουθούσουν και στις πιο ψηλές κατηγορίες.

Ένα άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι οι μελετημένες κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι της ομάδας για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Πιστεύω να θυμάστε όταν έγραψα ότι υπάρχει ένα μικρό «παράθυρο» η Βέροια να μην υποβιβαστεί, με μια mini αναδιάρθρωση της Γ΄ Εθνικής. Να γίνουν άλλοι δύο όμιλοι (από τέσσερις σε έξι) ώστε να περιοριστούν οι αποστάσεις-μετακινήσεις των ομάδων. Όπερ σημαίνει λιγότερα έξοδα…

Ε!!! αυτό το θέμα άρχισε να συζητιέται και μια τέτοια απόφαση αναδιάρθρωσης μπορεί να βγάλει ωφελημένη και την Βέροια. Αυτό σημαίνει πως η διοίκηση της βεροιώτικης ομάδας θα πρέπει να επεξεργαστεί και να έχει έτοιμα το plan A και το plan B.

Σε ότι έχει να κάνει με την επερχόμενη λαϊκή συγκέντρωση και την εγγραφή νέων μελών, έχω την ταπεινή άποψη πως για να γίνει μαζικότερη η συμμετοχή, η ετήσια συνδρομή των 50ευρώ είναι «τσιμπημένη». Θα πρέπει να μειωθεί. Γιατί στην φάση που βρίσκεται η Βέροια, κανένα πρόβλημα δεν λύνει αν εισπράξει 500 ή 1.000 ευρώ περισσότερα. Γιατί τόση θα είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ μιας συνδρομής των 30 ευρώ ή των 50 ευρώ.

Αντίθετα η εγγραφή όσο των δυνατόν περισσοτέρων μελών, που θα δίνουν το δικαίωμα στον φίλαθλο να έχει… λόγο και «δύναμη» της ψήφου, θα λειτουργήσει πιο θετικά στην συσπείρωση γύρω από την οποιαδήποτε προσπάθεια της «βασίλισσας» του βορρά.

Όσον αφορά το θέμα του ΑΦΜ και εν προκειμένω του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου Πιερίας που ανέβηκε στην Superleague2, δεν νομίζω ότι υφίσταται λόγος συζήτησης. Οι παράγοντες της ομάδας της Πιερίας για να πετύχουν την άνοδο ενός μικρού χωριού στην Superleague 2, δαπάνησαν χρήματα από την τσέπη τους και μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Με τις σημερινές συνθήκες πιστεύει κανείς πως οι άνθρωποι της Βέροιας μπορούν να ικανοποιήσουν οικονομικά την αγαπημένη παρέα των Κεραμιδιωτών; Προσωπικά δεν το πιστεύω… άλλωστε οι άνθρωποι του Κεραμιδίου έκαναν μια μεγάλη προσπάθειας για να ανέβει η ομάδα τους στην Superleague2 και πριν καν «δοξαστεί» αγωνιζόμενη σ΄ αυτήν, να πουλήσουν το ΑΦΜ της;

Αν υπάρχει ΑΦΜ άλλης ομάδας, αυτό μπορεί να μας το αποκαλύψει ο Αγάπιος Αναστασιάδης στη συγκέντρωση της Παρασκευής. Γι αυτό και επισήμανα πως η λαϊκή συγκέντρωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας