ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 993 φορές

Υπάρχουν κι άλλοι σχεδιασμοί και σκέψεις...

Καλημέρα φιλαράκια, καλή βδομάδα. Δεν το βάζει κάτω ο Αγάπιος Αναστασιάδης και συνεχίζει την προσπάθεια για την παραμονή της Βέροιας στην Γ΄ Εθνική. Ξεκίνησε μια απέλπιδα προσπάθεια  και αυτό το νόημα έχει η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Γιώτη Τσαλουχίδη.

Πάντως και να μην επιτευχθεί ο στόχος, κάτι που απεύχομαι, θεωρώ ότι η κίνηση του προέδρου δεν ήταν αποτυχημένη. Όχι γιατί ο πρώην, πλέον, προπονητής Γιάννης Πολλαετίδης δεν ήταν ένας καλός τεχνικός, αλλά η συνεργασία με τον Τσαλουχίδη εντάσσεται στην ποδοσφαιρική λογική να «ταραχθούν» τα «λιμνάζοντα» νερά μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά να αλλάξει η ψυχολογία.

Βέβαια σ΄ αυτήν την απέλπιδα προσπάθεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το ειδικό βάρος που διαθέτει ο Γιώτης Τσαλουχίδης με την σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα που έκανε επί μια, σχεδόν, εικοσαετία. Όσο αυτό μπορούν να το σεβαστούν οι αντίπαλοι…

Παράλληλα θεωρώ ότι ο Αγάπιος Αναστασιάδης έχει στο μυαλό και δευτεροτρίτες, και βάλε, σκέψεις. Πρώτα απ΄ όλα εκτιμώ ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα, εκτός και αν προκύψει κάτι σπουδαίο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αλλά στην αγωνιστική θέση που βρίσκεται σήμερα η Βέροια, δε με κάνει και πολύ αισιόδοξο.

Ας πάρουμε όλα με την σειρά…

Νομίζω ότι στους μήνες που ηγείται της ομάδας, πρέπει να διδάχθηκε από τα λάθη του, είτε αυτά προήλθαν από προσωπικές αποφάσεις, είτε από εξωγενείς επηρεασμούς. Έτσι θα πρέπει από τώρα (σχήμα λόγου) να αρχίσει να σκέφτεται την οργάνωση και τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ακόμα και στο τοπικό να αγωνιστεί η «βασίλισσα», θα πρέπει να την περάσει σαν να μην υπήρξε!!!

Όμως μαθαίνω πως υπάρχουν κι άλλοι σχεδιασμοί και σκέψεις. Εκτός από την προσπάθεια παραμονής στην Γ΄ κατηγορία, ο Αγάπιος «ψάχνεται» και για την Superleague2. Φυσικά με άλλο ΑΦΜ και μετονομασία. Μία τέτοια περίπτωση που ήδη ακούστηκε στα ποδοσφαιρικά στέκια, είναι του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, σε περίπτωση που η ομάδα της Πιερίας κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και πάρει το εισιτήριο για την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ή να υπάρξει «συμπαίκτης» ή να γίνει «συμπαίκτης» ο φίλαθλος και επαγγελματικός κόσμος της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό είναι ένα θέμα που μόνο ο Αγάπιος Αναστασιάδης μπορεί να το εκτιμήσει. Πάντως την «ψάχνει» αυτή την περίπτωση και προφανώς και άλλη ή άλλες που μπορούν να προκύψουν.

Όμως η αναζήτηση λύσεων για το μέλλον της ποδοσφαιρικής Βέροιας δεν περιορίζεται σε επίπεδο Superleague2.  Σε περίπτωση που η «βασίλισσα» χάσει τη υπόθεση παραμονής, τότε θα αναζητηθεί και επιλογή ομάδας από την Γ΄ Εθνική. Μια πιο εφικτή λύση, κάτι αντίστοιχο και που είχε γίνει και επί των ημερών εμπλοκής της οικογένειας Μπίκα. 

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Αγάπιος Αναστασιάδης θέλει να συνεχίσει στην ηγεσία της Βέροιας, έχει «φτιαχτεί» με την ομάδα και σε όποια προσπάθεια και αν κάνει, νομίζω ότι πρέπει να τύχει της συμπαράστασης όλων μας και από όποια θέση μπορούμε να συμβάλλουμε.

Άλλωστε οι μεταγραφές του Γενάρη έδειξαν πως υπάρχει θέληση από πλευρά του, ανέλαβε το ρίσκο να επενδύσει χρήματα σε έμψυχο δυναμικό, σε μια περίοδο που η Βέροια παρέπαιε και αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την απόφαση του Γιώτη Τσαλουχίδη να αναλάβει την τεχνική ευθύνη της ομάδας, σε μια περίοδο που οι πιθανότητες υποβιβασμού είναι περισσότερες από αυτές της …σωτηρίας.

Έδειξε για μια ακόμη φορά ότι στα δύσκολα της αγαπημένης του Βέροιας, θέτει εαυτόν στην διάθεσή της.

Υ.Γ.:  Θα υπάρξουν και οι κακόγλωσσοι που θα που τα «δικά» τους …ευφυολογήματα!!! Συνηθισμένα τα «βουνά απ΄ τα χιόνια» που λέει και η παροιμία.

Στο γήπεδο της Κρηστώνης Κιλκίς έγινε μία τυχαία συνάντηση μεταξύ τριών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Βέροιας, την οποία «υπηρέτησαν» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Φάνης Καλτσάς και ο Βασίλης Αμανατίδης.

Μάλιστα ο Βασίλης Αμανατίδης, ως τερματοφύλακας, θύμισε στον Κώστα Χαραλαμπίδη, ως σέντερ φορ και δεινός σκόρερ, πως όταν βρέθηκαν αντίπαλοι, ο ένας με τη Νάουσα (Αμανατίδης) και ο άλλος με τη Βέροια (Χαραλαμπίδης), για πρώτη φορά ο Κιλκισιώτης ποδοσφαιριστής έχασε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Μακροχωρίτης τερματοφύλακας.

Στην θύμησες της συνάντησης, ο Φάνης Καλτσάς μίλησε για τις ωραίες στιγμές που έζησε με την σπουδαία, εκείνη την εποχή, ομάδα της «βασίλισσας» του βορρά.   

Ο μεγαλομέτοχος του Βόλου και Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε εδώ και λίγες μέρες ότι θα αποχωρήσει μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, από την ομάδα την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση και συζητήσεις με επενδυτές έτσι ώστε η ομάδα του Βόλου να συνεχίσει την αγωνιστική της πορεία τόσο στην Superleague1 και ακόμα καλύτερα.

Είναι ένα δίδαγμα για το πώς αποχωρούν οι σωστοί παράγοντες από μια ομάδα που, υποτίθεται, την αγαπάνε!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας