ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1025 φορές

Χρέος τιμής να ονομαστεί "Βασίλειος Τσιαμήτρος" το αθλητικό κέντρο Ταγαροχωρίου

Οκτώ αγωνιστικές, οκτώ τελικοί έμειναν ακόμα για την ομάδα της Βέροιας και όλα παραμένουν ανοιχτά. Και αυτό το λέω με την λογική ότι υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική, όσο κι αν κάποιοι το βλέπουν με απαισιοδοξία και τους δικαιολογώ.

 

Όμως αν δούμε αντικειμενικά την σημερινή κατάσταση, θα σας πως ότι από τα οκτώ παιχνίδια που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, η Βέροια έχει τα πέντε στην έδρα της. Μπορεί να είναι δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά η ομάδα έδειξε στους τελευταίους αγώνες πως είναι ανταγωνιστική με οποιοδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα.

Όμως για να πετύχει την απαραίτητη συγκομιδή βαθμών, θα πρέπει να «τηρηθούν» κάποιοι βασικοί κανόνες. Πρώτα απ΄ όλα οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας και βασικά αναφέρομαι στους ποιο έμπειρους, θα πρέπει να δώσουν όλες τις ψυχικές τους δυνάμεις στους οκτώ τελευταίους τελικούς. Άλλωστε θεωρώ ότι στην ομάδα της Βέροιας δεν ήρθαν μόνο για τα χρήματα που συμφώνησαν, αλλά και γιατί θα φορούσαν και άλλοι θα ξαναφορούσαν μια ιστορική φανέλα, μια «βαριά» φανέλα. Και αυτό νομίζω το «εισπράττουν» και από τους αντίπαλους συναδέλφους τους και από τους προπονητές των άλλων ομάδων.

 

Άλλη μία παράμετρος είναι οι «συμμαχίες». Το έχω ξαναγράψει και το πιστεύω. Όσο το πρωτάθλημα φτάνει προς το τέλος του, κάποιες ομάδες, ανάλογα με τις δημόσιες σχέσεις που έχουν, «συμμαχούν» μεταξύ τους.

Δεν ξέρω αν η Βέροια βρίσκεται ή έχει την δυνατότητα να μπει σ΄ αυτήν την διαδικασία. Για παράδειγμα, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν να «συμμαχήσουν» με αυτές της Χαλκιδικής. Ή οι ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας (περίπου) θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με τις αντίστοιχες της Θράκης.

Η Βέροια;

 

Ο τρίτος παράγοντας είναι αυτός της τύχης (με λίγο ανικανότητα). Η Βέροια θα μπορούσε να έχει άλλους πέντε με έξι βαθμούς επιπλέον, μόνο από τοις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της, αλλά άτυχη (με λίγη, επαναλαμβάνω, ανικανότητα) αφού είχε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Φαντάζεστε πως θα μιλούσαμε σήμερα με συν έξι (6) βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα; Φαντάζεστε πως θα ήταν η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, της διοίκησης, ακόμα, και των φιλάθλων;

Θα είχαν κινητοποιηθεί και συσπειρωθεί περισσότερο γύρω από την ομάδα και την προσπάθειά της.

 

Με την ευκαιρία που αναφέρθηκα στους φιλάθλους. Που είναι όλοι αυτοί που επί εποχής Μπίκα, αλλά και από πέρσι με Διαμάντη και Αποστολίδη καθόντουσαν στην κερκίδα των επισήμων; Έπαψαν να υποστηρίζουν τη «βασίλισσα» του βορρά και στο γήπεδο κατέβαιναν για τα …μάτια των τότε παραγόντων;

Μεγάλη η ΑΓΑΠΗ τους και να με συγχωρέσουν για το ειρωνικό ύφος του σχολίου.

Υ.Γ.: Στις οκτώ αγωνιστικές που απέμειναν ΣΤΗΡΙΞΤΕ τις προσπάθειες των παικτών. Κάντε κάτι καλό στην ομάδα που χρόνια (υπο)στηρίζατε!!!

 

Όχι να υπερηφανευτώ, αλλά δέχθηκε πολύ καλά σχόλια γι αυτά που έγραψα σχετικά με τη εικόνα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Μάλιστα κάποιοι μου είπαν πως λίγα ήταν αυτά που έγραψα, γιατί υπάρχουν και πολλά χειρότερα.

 

Είναι αδιανόητο!!! Μετά τους αγώνες (όχι φέτος) που έδιναν οι ομάδες υποδομών, οι ιδρωμένες και λερωμένες φανέλες αποθέτονταν στο καλάθι των αποδυτηρίων και οι νεαροί ποδοσφαιριστές τις ξαναφορούσαν και πάλι στο επόμενο παιχνίδι, χωρίς να πλυθούν!!!

Τέτοια κατάντια!!!

 

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσαμήτρου. Ενός εμβληματικού Προέδρου της Βέροιας που πρόσφερε, επί εποχής του, μεγάλες συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές.

Όμως δεν ήταν μόνο οι νίκες, οι σπουδαίοι «μουντιαλικοί» παίκτες που αγωνίστηκαν στη «βασίλισσα» και η αγάπη που εκδήλωνε ο ίδιος για την ομάδα. Επί προεδρίας του ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το αθλητικό κέντρο του Ταγαροχωρίου. Η Βέροια ήταν από τις πρώτες επαρχιακές ομάδες που είχαν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Το έχω γράψει και γω και άλλοι συνάδελφοι της εφημερίδας. Οι εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου θα πρέπει να ονομαστούν «Βασίλειος Τσαμήτρος».

Και ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι πρόεδροι της Βέροιας, είναι ευκαιρία να το κάνει ο νυν πρόεδρος Αγάπιος Αναστασιάδης. Θα είναι μια αναγνώριση προσφοράς και έργου που παραμένει και θα παραμένει ζωντανό για πολλές δεκαετίες.

 

Ρε παιδιά!!! Πολλά σενάρια για την μεταφορά έδρας και μετονομασία του Εθνικού Κεραμιδίου (Πιερίας) στη Βέροια ακούγονται τον τελευταίο καιρό!!! Η ομάδα του γειτονικού νομού προπορεύεται στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και είναι το Νο1 φαβορί για την άνοδο στην Superleague2. Ένα μικρό χωριό!!!

Δεν ξέρω αν ευσταθούν αυτά τα σενάρια. Ωστόσο ας υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας …ένθεν και ένθεν!!!