ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 806 φορές

Ανταγωνιστική η Βέροια με κάθε αντίπαλο αλλά...

Να ΄μαι και πάλι κοντά σας. Ήταν μια επιβεβλημένη απουσία μου για δύο βδομάδες καθώς υπήρχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις που με ανάγκασαν να απουσιάσω από τον τόπο μας.

Ειλικρινά, «πόνεσε» πολύ η ήττα της Βέροιας από τον μέχρι πρότινος ουραγό του ομίλου, τον Άρη Πετεινού. Αυτά τα παιχνιδάκια δεν χάνονται. Ούτε καν και μια ισοπαλία θα ήταν ικανοποίηση στα πλαίσια του …μη χείρον βέλτιστον!!!

Πολύ δε περισσότερο με μια ομάδα ενισχυμένη, όπως πλέον εμφανίζεται η Βέροια μετά τις πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις που έκανε η διοίκηση και καθ΄ υπόδειξη του κόουτς. Μια ομάδα που είναι πλέον ανταγωνιστική με κάθε αντίπαλο, επιπλέον δε όταν φέρει ένα βαρύ όνομα που αυτό ενίοτε γίνεται αβαντάζ αλλά και ντεζαβαντάζ!!!

Ο Άρης Πετεινού έγινε ο κακός δαίμονας των δύο ομάδων της Ημαθίας. Σε τρεις αναμετρήσεις, δύο με τη Βέροια και μία με την Αγία Μαρίνα, έκανε …κικιρίκουουουου, με ισάριθμες νίκες.

Και η πλάκα ποια είναι; Η ομάδα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, έχει τρεις νίκες. Και τις τρεις τις πέτυχε με τις δύο ομάδες της Ημαθίας!!!

Αν κάνει και τέταρτη (υπολείπεται η αναμέτρηση με την Αγία Μαρίνα στην 27η αγωνιστική), τότε θα …λαλήσουμε ομαδικώς στην Ημαθία.

Δεν μπορώ να κατανοήσω την αψυχολόγητη συμπεριφορά κάποιων αυτοαποκαλούμενων φανατικών φιλάθλων (δυο, τρεις στο σύνολο). Λειτουργούν σαν «προστάτες» της Βέροιας και μονίμως συντηρούν μια ανύπαρκτη κόντρα μεταξύ ΜΜΕ και άλλων φιλάθλων με την διοίκηση και εν γένει με την ομάδα!!!

Λες και μόνο αυτοί έχουν άποψη και μάλιστα με το …αλάθητο του πάπα και όλοι οι υπόλοιποι έχουν μανιώδη στάση κατά της «βασίλισσας» του βορρά.

Πρέπει να καταλάβουν ότι με την συμπεριφορά τους πετυχαίνουν αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν το καταλαβαίνουν, απομακρύνουν τους φιλάθλους που είτε ακολουθούν την ομάδα, είτε θέλουν να επανέλθουν και να την στηρίξουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Και επειδή δεν πιστεύω ότι είναι «εκφραστές» άλλων παραγόντων, καλό είναι να τους συνετίσουν, μόνο και μόνο για το καλό της ομάδας!!!

Την προηγούμενη βδομάδα οι Παλαίμαχοι της Βέροιας έκοψαν την καθιερωμένη πίτα τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τελευταίοι των …Μοϊκανών, αφού όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο μικραίνει ο αριθμός τους. Άλλοι απεβίωσαν, άλλοι έχουν προβλήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τις τελευταίες δεκαετίες η «βασίλισσα» του βορρά επανδρώνονταν με παίκτες που προέρχονταν είτε από το εξωτερικό, είτε από άλλους εγχώριους τόπους στην δύση της καριέρας τους.

Από το 2000 και μετά μετρημένοι στα δάκτυλα είναι οι χαρακτηριζόμενοι γηγενείς ποδοσφαιριστές στη Βέροια.

Απουσίαζε η επίσημη Βέροια από την κοπή της πίτας των παλαιμάχων. Και αυτό επισημάνθηκε δύο και τρεις φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Αν και ενημερώθηκε-προσκλήθηκε η διοίκηση, ωστόσο από αμέλεια (δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα) δεν παραβρέθηκε κανένας. Ούτε και κάποιο έμμισθο στέλεχος της ομάδας.

Και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια, στις εκδηλώσεις των παλαιμάχων δεν παραβρίσκονταν μόνο μέλη των εκάστοτε διοικήσεων, αλλά και αντιπροσωπεία εν ενεργεία ποδοσφαιριστών.

Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζονταν η προσφορά των παλαιμάχων στην δημιουργία μιας ένδοξης ιστορίας της «βασίλισσας» του βορρά!!!

Μπορεί αν μου πει κάποιος πως μπορεί να χάσει η Αλεξάνδρεια το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας; Εγώ δεν βλέπω τον τρόπο!!! Εκτός και αν κάνει …αυτοχειρία. Να αυτοκτονήσει δηλαδή, όχι αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά. Όπως για παράδειγμα με τιμωρίες και αφαίρεση βαθμών κ.λ.π.

Όπως η οικογένεια Παπαδόπουλου που έχει τα ηνία της ομάδας, τέτοια λάθη δεν τα κάνει!!! Είναι χρόνια στο …κουρμπέτι και το ξέρει καλά το τόπι!!!

Κάποιοι συνάδελφοι παραπληροφορούν τους φιλάθλους σε βάρος φορέων και αυτό είναι άδικο. Δεν τους κάνω κριτική. Απλά τους ενημερώνω ότι τις άδειες τέλεσης αγώνων τις δίνει η Περιφερειακή Ενότητα και όχι ο Δήμος.

Γι αυτό για την μη έγκριση χρήσης των κερκίδων (κυρίως για το στέγαστρο) στο οποίο αναφέρονται, να μην κατηγορούν το Δήμο Βέροιας, ούτε και κανέναν άλλον φορέα από την στιγμή που για το τυπικό και σύννομο μέρος, δεν υπάρχει άδεια δόμησης.

Λυπηρό μεν, αλλά από την στιγμή που μετά την υπόθεση «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ των Αθηνών, οι έλεγχοι έγιναν αυστηροί σε όλα τα γήπεδα. Χρειάζεται να μνημονεύσω την περίπτωση του Πανσερραϊκού που αγωνίζονταν για κάποιες αγωνιστικές σε άλλα γήπεδα;

Διά του λόγου το αληθές σας καταγράφω την σχετική ανακοίνωση:

«Στις 19 Οκτωβρίου 2023 κατόπιν σύσκεψης της περιφερειακής ενότητας Σερρών κρίθηκε απαραίτητο το κλείσιμο του γήπεδο εξαιτίας θέματος στατικότητας της θύρας 6 αλλά και της θύρας των επισήμων και του στεγάστρου της. Αυτό συνέβη μετά και από την έρευνα που έγινε για την στατικότητα του γηπέδου».

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας