ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 784 φορές

Το παραμικρό λάθος θα είναι... ολέθριο!

Η Βέροια, κυρίως, και η Αγία Μαρίνα δευτερευόντως, βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Και το παραμικρό λάθος θα είναι ολέθριο στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Πολύ δε περισσότερο όταν κάποια από τις δύο θεωρεί (κατά βάθος) ότι δεν υπάρχει περίπτωση σωτηρίας και συμπεριφέρεται με υπερθεματικό γόητρο.

Απλά για την συντριπτική πλειοψηφία των Ημαθιωτών ποδοσφαιρόφιλων, αποτελεί τραγική εξέλιξη να υποβιβαστούν και οι δύο ομάδες. Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη «φτώχια» για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, πολύ δε περισσότερο για τη Βέροια», την άλλοτε κραταιά «βασίλισσα» του βορρά που φέρει μια πλούσια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και για να μην τα πω «ωμά», θα αναφέρω ένα μύθο που θα σας κάνει πιο χαλαρούς, αλλά έντονα προβληματισμένους!

Στα παλιά τα χρόνια, όταν οι Έλληνες πίστευαν στους δώδεκα θεούς, βασιλιάς των θεών ήταν ο Δίας. Μια μέρα λοιπόν έφτασε στον θρόνο του κάποια παράξενη αντιπροσωπεία… βατράχων!

— Βασιλιά και πολυχρονεμένε μας θεέ Δία, βρεκεκέξ κουάξκουάξ, εμείς όπως ξέρεις δεν έχουμε βασιλιά και θα θέλαμε να μας διαλέξεις έναν και να μας τον στείλεις να περνάμε πιο σίγουρα και ασφαλισμένα, βρεκεκέξ…

Κι ο Δίας που λέτε, που ήξερε βέβαια την κουταμάρα τους, τι τους στέλνει; Τους πετάει ένα μεγάλο κούτσουρο μέσα στη λίμνη που πλατσούριζαν!

— Τι κρότος, τι χαμός! Σήκωσε κύμα τεράστιο, θα πλημμυρίσουμε… βρεκέκεξ κοάξ…

Τρομαγμένα τα βατράχια μας, δεν ήξεραν πού να κρυφτούν. Όμως σε λίγο διαπίστωσαν πως το κούτσουρο δεν κουνιόταν. Ξεθάρρεψαν λοιπόν, αλλά πήραν τόσο «αέρα» που ανέβαιναν στο κούτσουρο και κάθονταν επάνω του! Τόση περιφρόνηση στον βασιλιά τους!

— Βρεκεκέξ βρεκεκέξ, βασιλιάς είναι αυτός;

Όλα τα βατράχια κουτσομπόλευαν τον καινούριο βασιλιά κι όπως καταλαβαίνετε δεν τους άρεσε καθόλου. Γι΄ αυτό μια και δυο παρουσιάσθηκαν πάλι μπροστά στον Δία. Φυσικά, για να τους αλλάξει βασιλιά!

— Πολυχρονεμένε μας Δία, πολύ τεμπέλης, πάρα πολύ τεμπέλης ο βασιλιάς που μας έστειλες!

Κι ο Δίας, πολύ θυμωμένος με τα άμυαλα βατράχια, τι τους στέλνει; Mια αχόρταγη νεροφίδα, που τα άρπαζε και τα έτρωγε στη στιγμή.

— Βρεκεκέξ, τι πάθαμε οι καημένοι!

Μοιρολογούσαν την τύχη τους ολημερίς και σκέφτηκαν να στείλουν τώρα τον θεό Ερμή αντιπρόσωπο, μήπως και τους λυπηθεί ο Δίας και τους αλλάξει βασιλιά.

— Από μόνοι τους τα παθαίνουν, άστραψε και βρόντηξε ο Δίας. Αυτοί μόνοι τους ζήτησαν να τους αλλάξω βασιλιά… Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους!

Κι ο θεός Ερμής σκέφτηκε αμέσως πώς θα συμπλήρωνε την απάντηση του Δία: «Πολλές φορές μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας».

Παρατηρώ, λοιπόν, ότι υπάρχει μια «φαγωμάρα» μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Βέροιας, σχετικά με κάποιους ποδοσφαιριστές που θέλουν να «μετακομίσουν» από τον «Μέγα Αλέξανδρο» στη «Βασίλισσα» του Βορρά. Λες και θα πάνε σε ομάδες άκρως ανταγωνιστικές σε …άλλα μέρη, άλλους τόπους. Λες και δεν θα είναι προς όφελος του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου!!!

Ειλικρινά, αν ρεαλιστικά πίστευα ότι στην υπόθεση παραμονής θα ήταν αντίστροφες οι πιθανότητες, δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για περί του αντιθέτου, όσο και αν αυτό «ιδεολογικά» με ενοχλούσε. Όπως προείπα, πάνω από το οπαδικό συναίσθημα, προέχει το ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

Αφορμή των παραπάνω είναι οι δύο ποδοσφαιριστές Ιωαννίδης και Γιαννόπουλος, που αν και ποδοσφαιριστές της Αγίας Μαρίνας, τις τελευταίες μέρες προπονήθηκαν με την ομάδα της Βέροιας, εκδηλώνοντας, έτσι, την επιθυμία τους να μετακινηθούν σ΄ αυτήν για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Δεοντολογικά λέω πως ως πράξη η Αγία Μαρίνα έχει δίκιο και διαμαρτύρεται. Όμως όταν πρόκειται για τη Βέροια που έχει το ιστορικό υπόβαθρο τις περισσότερες πιθανότητες και δυναμική (κατά την γνώμη μου) να διεκδικήσει την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική, τότε θα πρέπει να υπάρξει η γαλαντόμα συναίνεση της διοίκησης της Αγίας Μαρίνας.

Γιατί μιλάμε για δύο ομάδες του ίδιου Νομού και του ίδιου Δήμου!!! Αυτό επιτάσσει το (ποδοσφαιρικό) συμφέρον και το γόητρο της Ημαθίας.

Έχει αντίρρηση κανένας;

Όσον αφορά τη Βέροια και την διαχείριση των υποθέσεών της, η διοίκησή της συμπεριφέρεται όπως λέει και το λαϊκό άσμα «από κανάρα σε κανάρα!!!». Αντί να συσπειρώσει όλο τον φίλαθλο κόσμο (πικραμένο και …ξεπικραμένο) κάτι ενέργειες που τους απομακρύνει. Λες και έχει παιδιά και αποπαίδια!!!

Για παράδειγμα κάποιοι του δημοσιογραφικού χώρου αναρτούν μια ανακοίνωση την οποία «χρεώνουν» στην επίσημη ομάδα της Βέροιας. Ωστόσο ούτε μια κοινοποίηση υπάρχει στα τοπικά ΜΜΕ, ούτε καν μια ανάρτηση, σε επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στο διαδίκτυο.

Αυτή η αντιμετώπιση-διαχείριση του επικοινωνιακού «κομματιού» της Βέροιας, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (!!!) και επιβαρυντικό στην όποια προσπάθεια κάνει η διοίκηση του Αγάπιου Αναστασιάδη.

Υ.Γ.: Σ΄ αυτήν την δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος και στην ύστατη προσπάθεια που κάνει η Βέροια με κάποιες καλές προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας, ΘΕΤΩ ΕΑΥΤΟΝ στην διάθεση της διοίκησης για τον επικοινωνιακό τομέα ώστε να «μηδενίσω» αποστάσεις και όλοι μαζί να στηρίξουμε μια μεγάλη προσπάθεια.

Υ.Γ.1:  Η σκέψη που κατέθεσα, δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες. Έζησα και ζω πολύ μεγαλύτερες (ευλογώ τα γένια μου ή χαρακτηρίστε με αλαζόνα) για 40 χρόνια περίπου.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας 22/1