ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 825 φορές

"Σφίγγουν τα λουριά" για τις ομάδες της Ημαθίας!

«Έσφιξε» το κρύο, σφίγγουν και τα λουριά για τις ομάδες της Ημαθίας που θέλουν να πετύχουν τους μεγάλους ή μικρούς στόχους που έβαλαν για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Άλλες, φαίνεται, πως έχουν εύκολο έργο, άλλες πολύ δύσκολο. Ωστόσο «dum spiro spero» (όσο αναπνέω, ελπίζω) που έλεγαν και οι Ρωμαίοι.

Πριν κάνω άλλα σχόλια, θέλω να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας μπάσκετ των «Αετών» Βέροιας. Δεν παραγνωρίζω τις προσπάθειες και τις επιτυχίες που έχουν ως μια ομάδα ελάχιστων χρόνων ζωής. Αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η αναφορά μου στην ομάδα χάντμπολ του Ζαφειράκη Νάουσας που παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού χάντμπολ, στην ομάδα της ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας που διεκδικεί το πρωτάθλημα ή την άνοδο στην Elite League (ας της χαρακτηρίσουμε Β΄ Εθνική), και στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, ένα μικρό χωριό που ανήλθε μέσα στο 2023 για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ΄ Εθνική κατακτώντας το νταμπλ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, δεν μειώνει τις προσπάθειες και το έργο κι άλλων ομάδων.

Έχω την προσωπική εκτίμηση και αξιολόγηση για τις επιτυχίες των ομάδων της Ημαθίας.

Αν εξετάσουμε προσεκτικά τις κατηγορίες που αγωνίζονται οι προαναφερόμενες ομάδες, θα διαπιστώσει κανείς ότι η αναφορά γίνεται σ΄ αυτές που βρίσκονται μέχρι την 3η τη τάξει κατηγορία.

Για παράδειγμα θα αναφέρω:  

Ζαφειράκης Νάουσας (Handball / Α΄ Εθνική)

Φίλιππος Βέροιας (National League 1 / Γ΄ Εθνική)

Αγία Μαρίνα (Γ΄ Εθνική)

Σ΄ αυτές τις κατηγορίες δεν ανήκουν ούτε οι Αετοί Βέροιας, ούτε ο ΓΑΣ Μελίκης οι οποίες αγωνίζονται National League 2, δηλαδή στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, δηλαδή την Δ΄ Εθνική.

Αν η Βέροια δεν ολοκληρώσει τις μεταγραφές αυτές τις μέρες και οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι να είναι σε θέση να αγωνιστούν από την επόμενη Κυριακή (στην Επανομή), τότε …χαιρέτα μας τον πλάτανο. Γιατί η διαφορά θα μεγαλώνει και οι υπολειπόμενες αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα λιγοστεύουν.

Άλλωστε μια καλά οργανωμένη ομάδα, αυτές τις κινήσεις θα έπρεπε να τις είχε μετουσιώσει πριν ακόμα την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή των γιορτών.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι όποιες κινήσεις έπρεπε να γίνουν και ενδεχομένως γίνονται, επηρεάζονται αμφίδρομα από την βαθμολογική θέση της ομάδας και με την βαθμολογική διαφορά με τις ομάδες που τώρα «σώζονται» και την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει.

Νομίζω πλέον ότι η παραμονή της «βασίλισσας» στην κατηγορία δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα, αλλά και από τις άλλες ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά και έχουν το πλεονέκτημα της βαθμολογικής διαφοράς.

Όμως θα επαναλάβω και πάλι την φράση «dum spiro spero»…

Όλα τα είχε η Βέροια, οι σφαγιαστικές διαιτησίες της έλειπαν. Αυτή την φορά το ένοιωσε πιο δυνατά στο πετσί της. Με «χειρουργό» την Εβρίτη διαιτητή Φιλιππίδη, υποχρεώθηκε σε ήττα στο Νομό Ξάνθης από τον Άρη Αβάτου. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο «σφαγέας»; Δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι στη Βέροια, απέβαλε άδικα τον Μιχαηλίδη και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος της «βασίλισσας».

Κάτω από τέτοιες συνθήκες ήταν «φυσιολογική» η ήττα από τον Άρη Αβάτου, ο οποίος αν δεν είχε την καταλυτική βοήθεια του διαιτητή Φιλιππίδη, ως ομάδα θα ήταν πολύ …βατός για τη Βέροια, που είχε παρουσιάσει καλό πρόσωπο.

Πάντως το «έγκλημα» ήταν οργανωμένο. Ενώ η ομάδα της Ξάνθης είχε προαναγγείλει πως το παιχνίδι θα μεταδοθεί με εικόνα στο YouTube, τελικά δεν μεταδόθηκε!!!

Ο διαιτητής  Τάσος Φιλιππίδης από τον σύνδεσμο Έβρου, ήταν αρνητικός και σε άλλο παιχνίδι της Βέροιας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ήταν στην αναμέτρηση που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου στην Καβάλα όπου η Βέροια ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με αμφισβητούμενο πέναλτι και άδικη αποβολή του Τζόρνταν, «οδηγήθηκε» σε συντριβή στο δεύτερο ημίχρονο με 6-1.

Έχω μια απορία. Τόσα πολλά λεφτά έδωσε ο Απόλλων Σμύρνης και δελέασε τον Δημήτρη Μελιόπουλο αντί για τη Βέροια να υπογράψει και να μετακομίσει στην Αθήνα;

Απ΄ όσο ξέρω και η ιστορική ομάδα του Απόλλωνα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, που δεν δικαιολογεί το δέλεαρ για την απόφαση του Δημήτρη Μελιόπουλου να αφήσει τη Βέροια και την πατρίδα του, με την οποία προπονούνταν, για να μετακομίσει στην πρωτεύουσα.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας