ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2470 φορές

Το πλήγμα θα είναι σοβαρό και για την ίδια την πόλη και για όλη την Ημαθία!

Καλημέρα φιλαράκια και Καλή Χρονιά!!! Το 2023 που έφυγε, δεν μας άφησε και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Η Βέροια υποβιβάστηκε και βρέθηκε μισό βήμα από την διάλυσή της. Η άλλη ιστορική ομάδα του αθλητισμού της Βέροιας, το τμήμα χάντμπολ του Φιλίππου δεν απέφυγε την διάλυση. Και κοντά σ΄ αυτές τις δύο ομάδες υπήρξαν και κακές στιγμές με άλλους συλλόγους της Ημαθίας που δεν πέτυχαν τα προσδοκώμενα.

Θεωρώ ότι στο 2023, μόνο το χάντμπολ του Ζαφειράκη Νάουσας και το μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας ήταν αυτά που «πάτησαν» καλά μέσα στην προηγούμενη χρονιά και φαίνεται ότι έτσι θα συνεχίσουν και στο νέο έτος που ήδη εδώ και δέκα μέρες διανύουμε. Και για να μην είμαι άδικος, θα πρέπει να πω ότι το 2023 ήταν μια καλή χρονιά για τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας που πέτυχε για πρώτη φορά νταμπλ, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας και παράλληλα η πρώτη αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Βέβαια για τις δυνατότητες ενός μικρού χωριού και με την οικονομική στήριξη ενός μόνο ανθρώπου, του Ανδρέα Καλαϊτζίδη, χωρίς γήπεδο-έδρα στο χωριό, είναι λογικό η αγωνιστική πορεία που έκανε στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, να μην ήταν η επιθυμητή.

Ωστόσο για το 2023 υπήρξε μια ευχάριστη νότα στα αθλητικά δρώμενα του αθλητισμού της Ημαθίας…

Για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας, τί να πούμε. Από τότε που τράβηξε το …χαλί η οικογένεια Μπίκα, όλα έγιναν …χάλια!!! Ενώ είχε τις δυνατότητες να σωθεί, με την ελπίδα πως θα μπορούσε να βρεθεί ένας επενδυτής για να την αναλάβει ως επαγγελματική ομάδα-ΠΑΕ, δυστυχώς λάθη (γιατί αν δεν γίνονταν λάθη, δεν θα υποβιβαζόταν) αυτών που την διαχειρίστηκαν την έφεραν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Σε μια κρίσιμη καμπή που πιστεύω ότι ήταν η δυσκολότερη στην 60χρονη και πλέον ένδοξη ιστορία της.

Βασικά πιστεύω ότι αυτοί που από δική τους κακοδιαχείριση η ομάδα οδηγήθηκε σε υποβιβασμό, είχαν την ηθική υποχρέωση να συνεχίσουν για μια ακόμη χρονιά, όχι απαραίτητα να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά να βάλουν βάσεις, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί με άνεση χρόνου μια διοικητική διαδοχή.

Έδειξαν ότι τράπηκαν σε φυγή, αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα της «βασίλισσας» για την οποία έχουν βάλει και ατομικά και συνολικά το δικό τους λιθαράκι ή και λίθο (κατά περίπτωση)!!! 

Ευτυχώς ένα λάθος δεν την οδήγησε, για πρώτη φορά, στο τοπικό πρωτάθλημα. Όμως την βρήκε εντελώς ανέτοιμη για να συμμετέχει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ανέτοιμος παρουσιάστηκε και ο νέος Πρόεδρος του συλλόγου, ο Αγάπιος Αναστασιάδης. Όταν είπε το «ναι» για να ηγηθεί, το έκανε με την προοπτική του Α΄ τοπικού. Όμως δεν έκανε πίσω και με δειλά βήματα «έτρεξε» την ομάδα η οποία όμως στερούνταν αγωνιστικών δυνατοτήτων.

Σαφέστατα και έγιναν λάθη αντίληψης και επιλογών. Ωστόσο η ομάδα δείχνει ότι σιγά σιγά αποκτάει αγωνιστική ταυτότητα. Και αν τελικά γίνουν οι μεταγραφές που έχει ανάγκη η ομάδα για να δυναμώσει αγωνιστικά, τότε μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής που αυτήν την στιγμή φαντάζει ως πολύ δύσκολο.

Όμως οι μεταγραφές πρέπει να γίνουν …χθες!!! Και αν οι υπεύθυνοι μπήκαν στην λογική να περιμένουν να αλλάξει ο χρόνος για να δουν τι αποδεσμεύσεις θα γίνουν, ώστε να διαπραγματευτούν τις πιο αξιόπιστες λύσεις και στο μέτρο του δυνατού, θεωρώ ότι άλλα περιθώρια δεν έχουν μέχρι την επόμενη αγωνιστική. Πλέον και μία ήττα εκτός προγράμματος θα αποτελέσει …ταφόπλακα στις αισιόδοξες προβλέψεις για την διεκδίκηση της παραμονής της ομάδας στην Γ΄ Εθνική.

Η εμπειρία με δίδαξε πως στην περίπτωση που η ομάδα οδηγηθεί στο τοπικό πρωτάθλημα, ακόμη και οι νεαροί παίκτες που βρίσκονται σήμερα στο δυναμικό της Βέροιας, θα τραπούν σε φυγή!!! Ιδιαίτερα αυτοί που έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θα αναζητήσουν ομάδες αυτής της κατηγορίας ή ομάδες υποδομών επαγγελματικών κατηγοριών.

Γιατί τα λέω αυτήν την ώρα; Απλά για να φτάσουν μηνύματα σε κάποιους πατεράδες τους οποίους τους ενδιαφέρει μόνο το παιδί τους και όχι η ομάδα. Και αν αυτό είναι λογικό, τουλάχιστον ας είναι μετρημένοι με την παρουσία τους και να μην γίνονται …γενίτσαροι με την φανέλα της άλλοτε κραταιάς «βασίλισσας» του βορρά. 

Κλείνοντας θα κάνω μία έκκληση. Όσοι αγαπούν τη Βέροια, την ιστορική ομάδα που ανάδειξε σπουδαίους παίκτες και δόξασε το ποδόσφαιρο της Ημαθίας, ας σταθούν κοντά της. Και ηθικά και υλικά. Αν η «βασίλισσα» του βορρά απαξιωθεί περισσότερο, το πλήγμα θα είναι σοβαρό και για την ίδια την πόλη και για το σύνολο της Ημαθίας.

Μπορεί αυτό να ακούγεται ως μια κουταμάρα, όμως υπάρχουν πολλά παραδείγματα που με διάφορες δράσεις, αθλητικές, πολιτιστικές κ.λ.π., δημιουργούν γόητρο και φήμη για έναν τόπο, με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη.

Δηλαδή όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικη δράση, που πάει πρώτα το μυαλό μας; Στα Τρίκαλα με τον Μύλο των Ξωτικών.

Όταν μιλάμε για δράση υπαίθριων πάρτι, που τρέχει ο νους μας; Στο Νεστόριο με το riverparty.

Όταν μιλάμε για αποκριές, είναι κανένας που δεν βάζει πρώτα στο μυαλό του την Πάτρα;

Παλαιότερα όταν μιλούσε κάποιος για χάντμπολ, πρώτη εικόνα ήταν ο Φίλιππος Βέροιας. Κάτι αντίστοιχο και στο χαρακτηρισμό «Βασίλισσα» του βορρά στο ποδόσφαιρο. Η ΒΕΡΟΙΑ!!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας