ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 813 φορές

Με έγκαιρη μεταγραφική ενίσχυση να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία

Ήρθαν και τα Χριστούγεννα, φτάνει και η Πρωτοχρονιά, ολοκληρώνοντας μια άσχημη χρονιά για την ομάδα της Βέροιας η οποία το 2023 γνώρισε τον υποβιβασμό από την Superleague2 στην Γ΄ Εθνική και από… τύχη δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Βέβαια στην Γ΄ Εθνική ταλαιπωρείται καθώς για έναν, σχεδόν, ολόκληρο γύρο βρίσκονταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε ανυπόληπτη αγωνιστική κατάσταση με τα ευρεία σκορ που έχανε από ομάδες που ένοιωθαν τιμή που αντιμετώπισαν και νίκησαν τη «βασίλισσα» του βορρά.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και με την έγκαιρη μεταγραφική ενίσχυση που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Βέροιας Αγάπιος Αναστασιάδης, ελπίζω η βεροιώτικη ομάδα να βρει τα «πατήματά» της, να διεκδικήσει και να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία, έτσι ώστε από τη νέα αγωνιστική περίοδο να γίνει και γενικότερη ανασύνταξη δυνάμεων και να μπουν βάσεις διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Θεωρώ πως η διοίκηση της ομάδας αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία θα προβληματίζεται για τα χρήματα που πρέπει να επενδύσει ώστε από την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα να πάει «τρένο» για να πετύχει τον στόχο.

Από την άλλη, η λογική λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντικό δέλεαρ ώστε να έρθουν στην ομάδα της Βέροιας -που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση- παίκτες που θα κάνουν την διαφορά για να κατακτήσει νίκες που θα την βγάλουν από την δυσμενή θέση και να επιτευχθεί η παραμονή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική.

Με αυτό το σκεπτικό θα φάνει κατά πόσο η διοίκηση της ομάδας μπορεί να ελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να πείσει τους παίκτες-στόχους να μεταγραφούν στη Βέροια.

Επίσης θα φανεί και κατά πόσο παίκτες με καταγωγή από τη Βέροια και την ευρύτερη περιοχή μας, θα δουν με συναισθηματικό ενδιαφέρον την επιστροφή τους στη «βασίλισσα» του βορρά που λένε ότι την αγαπούν και ενδιαφέρονται γι αυτήν.

Άλλωστε η Βέροια αυτήν την περίοδο τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη φορά, και πλέον σε μια τέτοια συνεργασία δεν «μετράει» το …δούναι και λαβείν και το προσωπικό συμφέρον, αλλά το συναίσθημα!!!

Και όπως λέει μία λαϊκή έκφραση …κοντός ψαλμός αλληλούια!!!

Για να κάνω πιο ανάλαφρο  και …δροσερό το σημερινό «Κοκτέιλ» ας σας ταξιδέψω λιγάκι στο παρελθόν. Θα μπορούσα να το βάλω και ως κουίζ, αλλά να μην σας ταλαιπωρώ.

Είναι οι μεταγραφές που έκανε τέτοια εποχή, κατόπιν εισηγήσεων, ο τότε Πρόεδρος της Βέροιας, ο αείμνηστος Βασίλης Τσαμήτρος. Πριν 25 χρόνια (αγωνιστική περίοδος 1998-1999) στην Α΄ Εθνική. Για τις ανάγκες πολυσέλιδης συνέντευξης στην κορυφαία εφημερίδα, τότε, το Sportime, με τους Περουβιανούς Μπασομπρίο (δεξιά μου), Χουαμάν (με το μπλε φούτερ), ο Μπαζαλάρ (τελευταίος δεξιά στην φωτογραφία όπως βλέπετε) και αριστερά μου ο Πέρσης τερματοφύλακας Νακισά.

Στην άλλη φωτογραφία με τον επίσης Περουβιανό σέντερ φορ, τον Φαρφάν, το οποίο «κλέψαμε» με περιπετειώδη τρόπο (χαχαχα), από τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς για τη Βέροια που έφυγε πριν την ώρα του. Τον δεύτερο γύρο που ήρθε δεν τον ολοκλήρωσε. «Παλτό» με γούνινη επένδυση αποδείχθηκε!!!

Η χρονιά της καταδίκης της «βασίλισσας» από την «παράγκα» του Θωμά Μητρόπουλου και σε «εκδίκηση» για τη νίκη της Βέροιας μέσα στο «Καραϊσκάκης», που χάλασε την φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακού του Σωκράτη Κόκκαλη.

Το ποδόσφαιρο της Βέροιας και δη της Ημαθίας πολύ σύντομα θα αναδείξει τον δικός της Κωνσταντέλια. Ο λόγος για τον 12χρονο μέσο της Ακαδημίας της ΑΕΠ Βέροιας, Θανάση Λαναρή, γιο του πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας και γενικού αρχηγού της, Γιώργου Λαναρή.

Ήδη ο ΠΑΟΚ εξεδήλωσε ενδιαφέρον να τον αποκτήσει από τώρα, αλλά λόγω της ηλικίας και της απόστασης, υπάρχει έντονος προβληματισμός αν πρέπει ή όχι να γίνει μια τέτοια ενέργεια.

Θα φανεί το προσεχές διάστημα τι θα αποφασιστεί τόσο από την ομάδα του ΠΑΟΚ, όσο και από τους γονείς του παιδιού. Πάντως εκείνο που προέχει είναι να είναι υγιής και να συνεχίσει με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο στο ποδόσφαιρο και στα γράμματα!!!

Μέρες που είναι η Νάουσα κάνει και «δώρα» στην Αλεξάνδρεια. Προφανώς τα ανταποδίδει για να μην έχει καμιά …υποχρέωση και πάντα στο «πνεύμα» των Χριστουγέννων!!!   

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας