ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 10002 φορές

Χρειάζεται υπομονή...

Η υπομονή είναι χάρισμα λέει ο σοφός λαός. Και γι αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε υπομονετικοί, απ΄ όποιο μετερίζι της ζωής μας μαχόμαστε.

Και ιδιαίτεροι οι απλοί φίλαθλοι και παράγοντες του αθλητισμού, έναν χώρο όπου τα πάντα είναι ρευστά, αναστρέψιμα και ανατρέψιμα εν μία νυκτί!!!

Έκανα αυτήν την εισαγωγή με κύριο χαρακτηριστικό την «υπομονή», γιατί παρατηρώ μερίδα φιλάθλων που από τη μία ενθουσιάζονται μετά από νίκη και από την άλλη απογοητεύονται μετά από ήττα. Η Βέροια κέρδισε την Μηχανιώνα και νομίσαμε ότι αίφνης εξέλειψαν οι αγωνιστικές αδυναμίες. Μετά ήρθε η απογοήτευση από την ήττα στην Δράμα. Δηλαδή από μια ομάδα που ήταν στην ίδια μοίρα με τη Βέροια. Μια ομάδα που κι αυτή έχει τις αδυναμίες της. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η βαθμολογία.

Γι αυτό λέω ότι θα πρέπει να είμαστε «οπλισμένοι» με υπομονή ώστε να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω γιορτών των Χριστουγέννων και με την είσοδο της νέας χρονιάς να περιμένουμε μια πιο δυνατή ποδοσφαιρική Βέροια.

Τόσο ο Αγάπιος Αναστασιάδης όσο και ο προπονητής της «βασίλισσας» μιλάνε συνεχώς πως η ομάδα θα ενισχυθεί. Και επειδή δεν πρέπει να πάει ούτε μια (ποδοσφαιρική και μη) μέρα χαμένη, θεωρώ ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι και από την πρώτη μέρα της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί και θα είναι στην διάθεση του κόουτς.

Θέλω να πιστεύω ότι παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις το επιτελείο της Βέροιας εργάζεται προς τον σκοπό αυτό και με τη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, δεν θα υπάρξει ολιγωρία που θα αποτελέσει ντεζαβαντάζ στην ενίσχυση.

Θέλω να πιστεύω ότι, έχει έτοιμο το …κομπόδεμα για να το διαθέσει προς τον σκοπό αυτό. Άλλωστε διέθεσε κάποια χρήματα από το καλοκαίρι, όταν και ήταν έτοιμος για μια ομάδα τοπικού πρωταθλήματος, αλλά πλήρως ανέτοιμος για μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής, όταν αυτό προέκυψε με τον γνωστό τρόπο.

Πάντως δείχνει διατεθειμένος να στηρίξει αποφασιστικά την ομάδα. Ας το κάνει και ελπίζουμε να βρει και συμπαραστάτες!!!

Υπομονή χρειάζονται και κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως ο Πρόεδρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας. Θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και όπως γίνεται πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να αντέχει στην κριτική. Ιδιαίτερα όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη και μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Προς τι λοιπόν, η επίθεση που εξαπέλυσε, ανώνυμα, αλλά σαφέστατα προς τον συντάκτη της εφημερίδας «Κερκίδα» για το ρεπορτάζ σχετικά με την αποχώρηση του προπονητή Σταύρου Κωστογλίδη από τον Μέγα Αλέξανδρο; Ποιος τελικά δικαιώθηκε; Ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης ή ο δημοσιογράφος; Σαφέστατα ο δημοσιογράφος, αφού τελικά ο προπονητής της ομάδας του παραιτήθηκε!!!

Νοοτροπίες του στυλ, «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» δεν κάνουν καλό σε μια ομάδα, σε ένα κοινωνικό, όπως το αθλητικό, σύνολο. Στυλάκια ύφους, όπως του …Καραπαπά, αναγνωρίζεται όμως σε στενόμυαλους και φανατισμένους οπαδούς. Όχι σε υγιείς φιλάθλους!!!

Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στον «βυθό της δημοσιογραφίας», είναι στον χώρο αυτό 50 περίπου χρόνια. Ο παράγοντας μια δεκαετία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο ακόμα. Αν κρίνουμε την διαδρομή ενός παράγοντα από άλλες περιπτώσεις, πάντα υπάρχει ημερομηνία λήξεως. Όπως τα …γάλατα!!!

Η επίθεση του Ανδρέα Καλαϊτζίδη, δεν αφορά το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω γράψει κάτι σχετικό. Όμως δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω τη νοοτροπία ενός παράγοντα, που ναι μεν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του χωριού του, ωστόσο ολισθαίνει με τέτοιες αντιλήψεις προς τους δημοσιογράφους, πολύ δε με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.

Μία ομάδα που τα στελέχη της, διοικητικά και ποδοσφαιρικά, διακατέχεται, και πολύ σωστά, από πνεύμα αγωνιστικής και αθλητικής διασκέδασης, είναι ο Άχθος Αρούρης. Όμως πρόσφατα, μου είπαν κάποιοι φίλαθλοι, ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές εκτράπηκαν με την συμπεριφορά τους (μπορεί και να προκλήθηκαν), χαλώντας αυτό το «χαλαρό» και «ήπιο» κλίμα που υπήρχε στις τάξεις της ομάδας.

Παλικάρια τα πάτε μια χαρά, μην χαλάτε την εικόνα σας!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας