ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 769 φορές

Μήπως ήρθε η ώρα να παρθούν μεγάλες αποφάσεις;

Ένα από τα δύο, τελικά, ντέρμπι της χρονιάς έγινε το Σάββατο στη Νάουσα. Και τα χαρακτηρίζω έτσι γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που μπορεί να μπει «σφήνα» σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα, για την διεκδίκηση του πρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι δύο ιστορικές ομάδες της Ημαθίας θα κάνουν και την διαφορά στην συνέχεια του πρωταθλήματος…

Η Αλεξάνδρεια φάνηκε πως είναι πιο έτοιμη, σε όλα τα επίπεδα, να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την επίτευξη του στόχου της και ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο κακός …εαυτός της, όταν και αν τον εκδηλώσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι με την εικόνα που έδειξε η Νάουσα, έχει παραπάνω πιθανότητες να κάνει απώλειες –σε σχέση με την Αλεξάνδρεια-, όχι από ανώτερο αντίπαλο, αλλά από έναν κακό …εαυτό της!!!

Και επειδή στο ποδόσφαιρο (όπως σε όλους του τομείς της ζωής μας) ισχύει η φράση του Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν», δηλαδή «όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν μένει το ίδιο», ας μετριάσω τις εκτιμήσεις μου.

Σε σχόλια που έκανα σε πρόσφατες εκδόσεις της εφημερίδας μας, αναφέρθηκα στον μαρασμό που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Μετά το ντέρμπι του Σαββάτου στη Νάουσα, έχω να προσθέσω το εξής: Πριν από λίγα χρόνια όταν διεξάγονταν αγώνας πρωτοπόρων και φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν υπήρχε πιθανότητα να μην υπάρχουν στο γήπεδο 1.000 και περισσότεροι φίλαθλοι.

Δυστυχώς το περασμένο Σάββατο στη Νάουσα οι φίλαθλοι ήταν μεταξύ 250 με 300 όλο κι όλο. Και μιλάμε για τις ιστορικές ομάδες δύο πόλεων της Ημαθίας, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρειας.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων είπαν «γεια» στο τοπικό ποδόσφαιρο. Κι όμως κάποιοι κάθονται στις καρέκλες τους και λένε πως όλα βαίνουν καλώς!!!

Από τη Βεργίνα μου εξέφρασαν παράπονα. Δόθηκαν 60.000 ευρώ για το γήπεδο του Τριποτάμου που δεν έχει ομάδα, και για το γήπεδο της Βεργίνας που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ούτε ένα ευρώ!!!

Μάλιστα μου είπαν ότι «δεν είναι κακό που δόθηκαν λεφτά για άλλα γήπεδα. Αν μπορούσαν ας δινόταν για όλα τα γήπεδα. Αν όμως δεν υπάρχουν χρήματα για όλα τα γήπεδα, ας δίνονται ανάλογα, γι αυτά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αποκατάστασης και χρησιμοποιούνται από εν ενεργεία ομάδες».

Το μήνυμα ελήφθη;

Δικαιώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων από το CAS (Ανώτερο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο). Με την απόφασή του θεωρείται ότι ΚΑΚΩΣ υποβιβάστηκε πρόπερσι από την Γ΄ Εθνική. 

Μετά από αυτή την απόφαση του CAS, υπάρχει μία απορία και μία ερώτηση. Η ερμηνεία των Νόμων είναι διαφορετική στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Με την λογική ενός απλού συγκροτημένου ανθρώπινου νου, πιστεύω ότι η εφαρμογή ενός Νόμου είναι η πιο απλή, αν ισχύσουν οι διατάξεις του.

Η απορία μου έχει να κάνει με το είδος της αγωνιστικής και ηθικής αποκατάστασης και αποζημίωσης της ομάδας των Τρικάλων. Τι μπορεί να γίνει τώρα μετά από ενάμιση χρόνο. Να ζητήσει η ΕΠΟ και τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια μία μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο, σε μία από τις ελάχιστες χρονιές, πέρσι δεν εκπροσωπήθηκε στην Γ΄ Εθνική;

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν θα γίνει. Οπότε …άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε!!!

Και η Βέροια και η Αγία Μαρίνα, μέχρι τώρα παραπαίουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Βρίσκονται καθηλωμένες στις τελευταίες θέσεις και όσο κυλάει ο χρόνος κάτω από αυτές τις συνθήκες, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η υπόθεση «σωτηρίας» τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να παρθούν μεγάλες αποφάσεις έτσι ώστε η μία από τις δύο ομάδες να σώσει την …παρτίδα; Για παράδειγμα η Βέροια που διαθέτει το brandname, αλλά και την δυναμική, να απορροφήσει κάποιους καλούς παίκτες της Αγίας Μαρίνας, έτσι ώστε και να εμπλουτιστεί το δυναμικό της και να ισχυροποιηθεί αγωνιστικά;

Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχουν και οι «ευλογίες» από την διοίκηση της Αγίας Μαρίνας και βασικά του βασικού χρηματοδότη της, του Ανδρέα Καλαϊτζίδη. Δεν είναι εποχή για εγωισμούς. Θα πρέπει όλοι να έχουν ως κοινό σκοπό το καλό του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου και η Βέροια είναι η μοναδική ομάδα που σε αυτήν, τουλάχιστον, φάση είναι η ομάδα που μπορεί να το αναπτύξει!!!

Ξέρω ότι ο Πρόεδρος της Βέροιας Αγάπιος Αναστασιάδης έχει μεγάλη διάθεση να ενισχύσει την ομάδα με κάποιες μεταγραφές στην περίοδο του Γενάρη, όμως στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλουν με κάθε τρόπο και άλλοι. Δεν αρκεί μόνος του να πετύχει τον στόχο της παραμονής, όταν η σημερινή κατάσταση προήλθε από μια ταραχώδη και αβέβαιη καλοκαιρινή περίοδο.

Γιατί η Βέροια, αυτό πληρώνει σήμερα!!!

Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι σκέψεις θα βρουν πρόσφορο έδαφος, γιατί δεν νομίζω ότι άνθρωποι που μοχθούν και βάζουν τα χρήματά τους σε ερασιτεχνικό επίπεδο, το κάνουν για ιδιοτελής λόγους. Το κάνουν μόνο γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες του τόπου τους.

Πάνω απ΄ όλα αυτά και τα υπόλοιπα στο …ράφι!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας