ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 11513 φορές

Σε κρίσιμη καμπή...

Σε μία περίεργη καμπή βρίσκεται η ομάδα της Βέροιας, για το μέλλον της στην Γ΄ Εθνική. Θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή είναι σαν έναν νόμισμα που έχει δύο όψεις. Την αισιόδοξη και την απαισιόδοξη.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος…

Η απαισιόδοξη εικόνα έχει να κάνει για την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα τα οποία την συνοδεύουν. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιδράσει και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στα νεαρά παιδιά τα οποία δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Έτσι το «βάρος» πέφτει στους πιο έμπειρους, οι οποίοι κατά διαστήματα είναι εκτός δυνατοτήτων τους.

Αυτή είναι μια αλήθεια και ας στεναχωρεί είτε συνολικά, είτε ατομικά… Πάντως είναι βέβαιο ότι ο καθένας ατομικά, θα πρέπει να καταθέσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ότι απόθεμα διαθέτει.

Όμως πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα πως φορούν μια «βαριά» φανέλα με πλούσια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό περιέχει δύο πτυχές. Από την μία δίνει ανταγωνιστικό κίνητρο σε ομάδες της κατηγορίας που γι αυτές αποτελεί «τιμή» να αντιμετωπίσουν την άλλοτε κραταιά Βέροια και να νικήσουν. Όμως υπάρχει και το ντεζαβαντάζ πως έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη, γι αυτούς ομάδα.

Εδώ, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσα» του βορρά και το υπόλοιπο αγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να καταλάβουν πως η φανέλα που φορούν αποτελεί, αν όχι φόβητρο, μια υπολογίσιμη δύναμη. Μόνο με την φανέλα!!!

Έτσι αυτό να το λάβουν ως ένα αβαντάζ και να αγωνίζονται στα γήπεδα ως μέλη μιας ομάδας που δεν αξίζει να αγωνίζεται στα …αλώνια, αλλά στα …σαλόνια.

Από τον αγώνα της Κυριακής στην Κομοτηνή, στον πάγκο της Βέροιας κάθεται ένας νέος προπονητής με εμπειρίες και στην Γ΄ Εθνική και στην Superleague2. Είτε σαν πρώτος προπονητής, είτε σαν βοηθός προπονητή. Καλείται, λοιπόν, το κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών, να το «συνθέσει» και να το κάνει ένα αρμονικό σύνολο. Να το κάνει να αγωνίζεται ως «ομάδα». Κάτι που προφανώς δεν κατάφερε να πετύχει, ο κατά τα άλλα εξελίξιμος και μέχρι πρότινος προπονητής, Αντώνης Παπατζίκος.

Βέβαια ισχύει ότι είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αντώνης Παπατζίκος και τις ασπάζεται η διοίκηση, πως η «Βέροια χρειάζεται τρεις με τέσσερις νίκες μέχρι τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, ώστε να γίνει η κατάλληλη ενίσχυση του ρόστερ και να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της στην κατηγορία».

Ελπίζω ο νέος προπονητής Βασίλης Πολλαετίδης, να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε ο προκάτοχός του και η Βέροια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων να βρίσκεται σε βαθμολογική θέση, τέτοια που θα της επιτρέπει να επενδύσει σε ουσιαστικές μεταγραφές.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για έναν προπονητή που έχει αρετές, με «φιλοσοφία» το «Total Football», δηλαδή το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Βέβαια αυτό απαιτεί και τους κατάλληλους παίκτες, αλλά δεν ζητάμε αυτήν την στιγμή η Βέροια να γίνει …Άγιαξ. Κάποια στοιχεία της «φιλοσοφίας» του Βασίλη Πολλαετίδη, θα φανούν στο επόμενο εντός έδρας αγώνα της Βέροιας, όταν και θα έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα δουλειάς του με τους νυν παίκτες της ομάδας.

Ελπίζω και εύχομαι οι αυτές οι πληροφορίες να επιβεβαιωθούν, πάντα στο μέτρο του δυνατού!!!

Την προηγούμενη βδομάδα δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές, ο τερματοφύλακας Γιώργος Καντιμοίρης και Αλέξης Παπατζίκος αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση. Πρόκειται για δύο προσωπικότητες με εξαιρετικό χαρακτήρα και δεν χωράει αμφισβήτηση περί αυτού.

Όμως η απόφασή τους, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θεωρώ ότι ήταν λάθος και επιζήμια για την ομάδα της Βέροιας. Τόσο ο Γιώργος, όσο και ο Αλέξης, είναι δύο ποδοσφαιριστές, που με την εμπειρία τους και τις αγωνιστικές τους δυνατότητες, θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα, ώστε να διατηρηθεί σε θέση βολής για την διεκδίκηση της παραμονής της από τη νέα χρονιά.

Έτσι θα μπορούσαν να μείνουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια για άλλα τέσσερα, πέντε παιχνίδια και να υλοποιήσουν την απόφασή τους με την είσοδο της νέας χρονιάς. Έτσι θα δίνονταν και η δυνατότητα στην διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις για να τους αντικαταστήσει επάξια.

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να αναδύει αισιοδοξία, είναι το γεγονός πως ο Πρόεδρος της ομάδας Αγάπιος Αναστασιάδης δημιουργεί ένα δικό του διοικητικό σχήμα, με την είσοδο στην διοίκηση προσώπων που μπορεί να συνεργαστεί περισσότερο αποτελεσματικά. Η πρώτη κίνηση ήταν η είσοδος του δικηγόρου  Παναγιώτη Πασσά.

Θεωρώ ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι ο Αγάπιος Αναστασιάδης μπήκε στη Βέροια για να μείνει. Και φαντάζομαι πως αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά λόγου γνώσεως των δυσκολιών και του ειδικού βάρους της «βασίλισσας».

Ίδωμεν!!!

Την προηγούμενη βδομάδα η Βέροια εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως δύο νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ16 της «βασίλισσας», κλήθηκαν για προπονήσεις στην Εθνική Προπαίδων. Μπράβο στα παιδιά Φίλιππο Θεοδοσίου και Γιώργο Λαμπριανίδη, με την ευχή να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα την πορεία τους.

Όμως στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες του Βορρά και του Νότου. Δηλαδή, όπως λέει και μια παροιμία «ακόμα δεν τον βαφτίσαμε, Γιάννη τον ονομάσαμε…».

Και στο κάτω κάτω, ένας φίλαθλος της Βέροιας θα περίμενε να διαβάσει πως οι δύο νεαροί αποτελούν το μέλλον της Βέροιας (και σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω) και όχι μεταγραφικούς στόχους τμημάτων υποδομής μεγάλων ομάδων του Βορρά και του Νότου.

Γιατί έτσι δημιουργείται η εντύπωση πως η Ακαδημία της Βέροιας, δεν είναι Ακαδημία της Βέροιας, αλλά κάτι το αυτόνομο, κάτι το ξεχωριστό.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας