ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 691 φορές

"Δεν πρέπει να εισρεύσει από τώρα η απογοήτευση στις τάξεις των ομάδων μας"

Πήραν «μπρος» τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, σ΄ ότι μας αφορά σαν Ημαθία, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμήσουμε την δυναμική των ομάδων και να χρίσουμε από τώρα τα ακλόνητα φαβορί και αουτσάιντερ.

Ας πούμε για την ομάδα της Βέροιας και της Αγίας Μαρίνας που μας εκπροσωπούν σε εθνικό, ερασιτεχνικό, επίπεδο. Η μέχρι τώρα αγωνιστική τους παρουσία είναι πολύ μέτρια, αλλά αν λάβουμε υπόψιν κάποιες παραμέτρους, τότε δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν ανέτοιμες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, λόγω των αναστολών που υπήρχαν μέχρι και λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη. Διαβουλεύσεις, επί διαβουλεύσεων, αβεβαιότητες επί των αβεβαιοτήτων κ.λ.π.

Έτσι δεν υπήρχε έγκαιρος σχεδιασμός και επαρκής προετοιμασία, ώστε και οι δύο προαναφερόμενες ομάδες να παρουσιαστούν όπως θα έπρεπε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Όμως στην εξέλιξη έγιναν κάποιες κινήσεις τόσο σε επίπεδο απόκτησης παικτών, όσο και σε ικανή κάλυψη, σ΄ ότι αφορά την Αγία Μαρίνα, στην τεχνική ηγεσία, μετά την παραίτηση του Τάκη Τσακαλίδη.

Και οι δύο ομάδες έκαναν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις ενδυνάμωσης του ρόστερ και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να «δέσουν» ως σύνολο.

Γι αυτό και δεν πρέπει να εισρεύσει από τώρα η απογοήτευση μέσα στις τάξεις των ομάδων μας, αν και οποιεσδήποτε απώλειες, ιδιαίτερα με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, είναι σημαντικές.

Η Βέροια είναι βέβαιο ότι χρειάζεται δύο τρεις ακόμη προσθήκες για να φτάσει στο επίπεδο να εμπνέει αγωνιστική εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η προσθήκη του Ζε Εσσόνο στο κέντρο της άμυνας, του Μεληκιώτη στην επίθεση και αν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα με τον αμυντικό μέσο Τζόρνταν και ενταχθεί στο ρόστερ, τότε υπολείπονται μία ή δύο ακόμη προσθήκες.

Χωρίς να θέλω να γίνω …προπονητής, ωστόσο έχω το δικαίωμα σαν έμπειρος φίλαθλος με δημόσιο λόγο, να πω ότι η Βέροια χρειάζεται έναν ακόμη έμπειρο επιθετικό και έναν κεντρικό ή πλάγιο μέσο. Με αυτές ακόμη τις προσθήκες που αναφέρω μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Γ΄ Εθνική και να γίνει αξιόμαχος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας.

Ξέρω ότι θα βρεθούν και κάποιοι που θα πουν «τι θα απογίνουν τα δικά μας παιδιά». Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, θα πω ότι σε μια ομάδα, που θέλει να αξιοποιήσει νεαρούς παίκτες-ταλέντα, θα πρέπει ο συσχετισμός να είναι τουλάχιστον 60/40 έμπειρων και νεαρών παικτών σε ένα αγωνιστικό σχήμα.

Έτσι μόνο μπορούν να βοηθηθούν οι νεαροί παίκτες-ταλέντα. Διαφορετικά θα «καούν» γιατί θα αποτελέσουν …σάκος του μποξ και αυτό θα επηρεάσει δραματικά στην ψυχοσύνθεσή τους.

Όσοι διαφωνούν, ας ανατρέξουν σε όποια, άλλη, ελληνική ομάδα που αξιοποίησε ταλέντα για να διαπιστώσουν αν έχω δίκιο ή όχι.

Υπάρχουν κάποιες ομάδες, κυρίως χωριών, στην κατηγορία που βασίζονται σε «δικά» τους παιδιά. Είτε είναι νεαρά σε ηλικία, είτε μεσαίας και μεγαλύτερης ηλικίας. Όμως είναι ομάδες που ο στόχος τους, η διάκρισή τους, είναι η παρουσία τους στην Γ΄ Εθνική. Η Βέροια δεν ανήκει σ΄ αυτήν την κατηγορία ομάδων. Για τη ιστορία της «βασίλισσας» του βορρά, η κατώτερη κατηγορία είναι η Β΄ Εθνική (για να είμαστε κατανοητοί). Η Γ΄ Εθνική πάντα θεωρούνταν …κατρακύλα!!!

Για παράδειγμα ο Αετός Βαρβάρας, που αντιμετώπισε η Βέροια την προηγούμενη βδομάδα. Ένα χωριουδάκι στο …πουθενά του όρους Χολομώντας Χαλκιδικής, με 500 περίπου κατοίκους. Τι μεγαλύτερη διάκριση από το να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική. Ένα μπάτζετ γύρω στα 90.000 ευρώ, με παιδιά από το χωριό και τα γειτονικά χωριά με δύο, όλο κι όλο μεταγραφές.

Και να υποβιβαστεί στο τοπικό Χαλκιδικής, μηδέν πρόβλημα, αφού ο στόχος της Γ΄ Εθνικής επιτεύχθηκε. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προπονητή του Αετού Βαρβάρας Γιώργου Αλβανού ο οποίος είπε πως «σήμερα ήταν η πιο ιστορική μέρα για την ομάδα μας που έπαιξε με τη Βέροια», ιδιαίτερα και με τη νίκη τους με 3-0.

Κάτι άλλο που έπεσε στην αντίληψή μου είναι και το εξής γεγονός. Μία ώρα πριν τον αγώνα της Βέροιας με τον Αετό, κάθισε σε μια διπλανή του γηπέδου και συνάμα εξαιρετική ταβέρνα, ονόματι «Μύγδος». Ωραίο φαγητό, καλή εξυπηρέτηση, και ευγενέστατος ο σερβιτόρος. Πλήρωσα τον συγκεκριμένο σερβιτόρο και 15 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης πήγα στο γήπεδο. Στο ημίχρονο, μεταξύ των αλλαγών που έκανε η γηπεδούχος ομάδα, είδα ότι ήταν και ο προαναφερόμενος σερβιτόρος. Δηλαδή ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, έφυγε από την δουλειά του στην ταβέρνα και αγωνίστηκε ως αλλαγή για μία ώρα περίπου.

Και αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει αυτά που προανέφερα. Άλλο Αετός Βαρβάρας και Βέροια. Γι αυτούς επιτυχία η Γ΄ Εθνική, για εμάς (τη Βέροια) αποτυχία!!!

Κλείνοντας θα επαναλάβω αυτό που έγραψα την προηγούμενη βδομάδα. Ο Αγάπιος Αναστασιάδης με τις προσθήκες που κάνει για να ενισχυθεί η ομάδα, την πρόσληψη του Μανώλη Γιοβανόπουλου ως Τεχνικού Διευθυντή και παράλληλα την διάθεση για αλλαγή στάσης απέναντι σε διάφορα ζητήματα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, νομίζω ότι θα έχει θετική διοικητική παρουσία.

Όμως απαραίτητο στοιχείο για κάτι τέτοιο, είναι η βοήθεια όλων μας. Χρειάζεται στήριξη η προσπάθεια που κάνει, αρκεί να είναι ξεκάθαρος στις θέσεις του και βασικά να εμπιστεύεται ανθρώπους που γνωρίζουν τον ποδοσφαιρικό χώρο ως επαγγελματίες και όχι ως κομήτες!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας