ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 12560 φορές

Κάθε χρόνο και χειρότερα...

Καλημέρα φιλαράκια. Να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά για όλες τις ομάδες της Ημαθίας και όλων τω αθλημάτων.

Πρώτα απ΄ όλα οι πρωταγωνιστές αυτών, οι αθλητές δηλαδή, να βγαίνουν υγιείς από τους αγωνιστικούς χώρους και κάθε αγωνιστική να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις ομάδες μας.

Φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «κάθε χρόνο και χειρότερα». Για παράδειγμα, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε ότι η Ημαθία διέθετε μια, τουλάχιστον, ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, έναν ισχυρό Φίλιππου Βέροιας στο χάντμπολ κ.λ.π.

Σήμερα, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκπροσώπηση στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ η Βέροια και η Αγία Μαρίνα, με τις σημερινές εκτιμήσεις θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν στην Γ΄ Εθνική, ως εκπρόσωποι του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου έξω από τα όρια του Νομού μας. 

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει ένας Ζαφειράκης Νάουσας στην μεγάλη κατηγορία του χάντμπολ και λέμε ότι «να κάτι υπάρχει σε υψηλό επίπεδο…».

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μετά την λήξη του πρωταθλήματος της Superleague2 και τον υποβιβασμό της Βέροιας, η «βασίλισσα» του βορρά βρέθηκε σε μια πάρα πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας της. Με απόφαση κάποιων ανθρώπων της πόλης θα αγωνίζονταν για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά από …ένα λάθος σώθηκε η υπόστασή της!!!

Δυστυχώς κάποιοι επηρέασαν επιχειρηματίες της πόλης και ιδιαίτερα τον Αγάπιο Αναστασιάδη, πως είναι προτιμότερο η ομάδα να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, παρά στην Γ΄ Εθνική!!! Και η παρότρυνση αυτή έχει να κάνει με δικούς τους σκοπούς. Δηλαδή εκτιμούσαν πως αν η ομάδα αγωνίζονταν στο τοπικό, θα δίνονταν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Προφανώς δεν τους ενδιέφερε το γόητρο μιας ιστορικής ομάδας όπως είναι η «βασίλισσα» του βορρά!!! 

Στο κάτω κάτω αν ήταν η Βέροια να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, υπάρχουν δεκάδες ενδιαφερόμενοι συμπολίτες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε ένα διοικητικό σχήμα για να την «τρέξουν».

Γι αυτό δεν υπήρχε λόγος να γίνουν «κλειστές» εκλογικές διαδικασίες και χωρίς νομικίστικα «σκαλώματα». Δηλαδή στην ΑΕ Αλεξάνδρειας αυτοί που ανέλαβαν την ομάδα και προέρχονται από άλλους αθλητικούς συλλόγους, ήταν μέλη της ενός και πλέον χρόνου;

Η δυσκολία, μετά την απαξίωση της ομάδας από τους προκάτοχους, ήταν η εξεύρεση χρημάτων για την αξιοπρεπή παρουσία της στην Γ΄ Εθνική. Βρέθηκε όμως ο επιχειρηματίας Αγάπιος Αναστασιάδης ο οποίος ναι μεν ξεκίνησε με την προοπτική να «τρέξει» την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά τελικά παραμένει στο τιμόνι της για την Γ΄ Εθνική.

Θα έλεγα ότι «χτίζει» καθημερινά, σε αγωνιστικό επίπεδο πάντα, μια ομάδα που θα κερδίσει την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική. Νομίζω ότι στην φάση αυτή η Βέροια χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας, ώστε μέχρι τον Γενάρη να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, έτσι ώστε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Γιατί από το αλαλούμ που υπήρξε από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν πιο σχεδιασμένες ενέργειες.

Έτσι στην πίστωση χρόνου που απαιτείται μέχρι τον Γενάρη, η Βέροια χρειάζεται την συμπαράστασή μας… 

Όσον αφορά αυτούς που χώρισαν τον κόσμο της Βέροιας, ακόμα και τους δημοσιογράφους, σε καλούς και κακούς, στην φάση αυτήν τους βάζω στην …μπάντα!!! Ο χρόνος θα βοηθήσει αυτούς που τα μεθόδευσαν και κάποια στιγμή θα καταλάβουν τα λάθη τους.

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που τάχα μου κόπτονται για την «βασίλισσα» του βορρά, που καθημερινά βρίζουν όποιον έχει διαφορετική άποψη μαζί τους. Πολύ καλά κάνουν και έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με κόσμιο αντίλογο και όχι με τις ύβρεις και χυδαιότητες. Αν νομίζουν ότι τρομάζουν κανέναν ή έτσι συμβάλλουν στη Βέροια, πλανώνται πλάνη οικτρά. Απεναντίας συμβάλλουν στην δημιουργία κακών σχέσεων με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα της ομάδας, αφού δεν απομονώνονται.

Υ.Γ.1: Ας ξεκαθαρίσουν. Θέλουν να γράφονται όλα από τους δημοσιογράφους ή όχι; Θέλουν οι δημοσιογράφοι να κάνουν …δημόσιες σχέσεις με τους παράγοντες κ.λ.π. ή να είναι μαχητικοί για την αντικειμενική (όσο μπορεί να επιτευχθεί αυτό), ενημέρωση των φιλάθλων;

Υ.Γ.2: Η δημοσιογραφική μας ομάδα ήταν παρούσα για πολλές δεκαετίες στα δοξασμένα, αλλά και στα πέτρινα χρόνια της Βέροιας. Κάποιοι άλλοι λάκιζαν και έτρεχαν με άλλες ομάδες που νόμιζαν πως θα έχουν διάρκεια δόξας!!!

Φαντάζεστε πολύ πιο δυνατή και ταλαντούχα ομάδα θα ήταν η Βέροια στην Γ΄ Εθνική, αν κάποιοι δεν φρόντιζαν να φύγουν προς Γιάννενα και άλλες ομάδες της περιοχής μας, νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ19;

Κι όμως αυτοί λένε ότι αγαπούν τη Βέροια, κόπτονται γι αυτήν και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον!!!.

Οι «μεγαλύτερες» ομάδες από τους όμορους Νομούς της Ημαθίας (εκτός Θεσσαλονίκης), είναι ο Αλμωπός Αριδαίας και μετά από 40 χρόνια και η Κοζάνη.

Ήμαρτον!!!

Το"Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας