ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3792 φορές

Στην Α' στη Β' ή στη Γ' κατηγορία είναι καλύτερα η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ;

Έλα ντε! Αν σκεφθείς ότι οι Έλληνες κάναν τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ για να σταματήσουν οι Πόλεμοι οποία ευφυία μας κατακλύζει και μας συνεπαίρνει σήμερα όταν εμείς κάνουμε τους αγώνες για να αρχίσουμε τον πόλεμο.

Γράφει ο Γιάννης Ναζλίδης

Διεκόπη ο αγώνας λόγω συμπλοκών, το ξύλο της αρκούδας στον τελικό, στο νοσοκομείο 7 φίλαθλοι, παιδιά από 7 έως 12 χρονών πρωταγωνιστές στις αγριότητες του ντέρμπυ, ξυλοφορτώθηκε ο διαιτητής που σφύριξε  πέναλτι, άγρια επίθεση του Προέδρου του συλλόγου στον Αντιπρόεδρο του άλλου συλλόγου, 1420 καθίσματα καταστράφηκαν από αγανακτισμένους φιλάθλους, θα τα πούμε στην έδρα μας απείλησε ο αρχηγός της ομάδας στο team της άλλης ομάδας, ο Πλατινί τ` άρπαξε και μαζί του ο Πρόεδρος της ΦΙΦΑ, ο Μέσι και ο Ρονάλντο θα πάρουν τόσα εκατομμύρια όσα χρειάζεται η Αφρική για να νικήσει την πείνα.

Αυτός είναι ο Αθλητισμός δώρο της εποχής στα παιδιά που περιμένουν να γεμίσει η ψυχή τους με ένα λόγο καλόκαρδο, αγαθό, ευγενή, δημιουργικό.

Και τώρα η Βέροια στην Γ! Εθνική. Τι να σκεφθεί κανείς; Η, πως να σκεφθεί; Όσοι θυμούνται τις εποχές που οι πατεράδες παίρναν τα παιδιά τους και πηγαίναν οικογενειακώς στο γήπεδο, όσοι θυμούνται, τα διασκεδαστικά πειράγματα ανάμεσα στους οπαδούς των αντιπάλων ομάδων, όσοι θυμούνται την φιλική ατμόσφαιρα πανηγυριού των αγώνων, θλίβονται με την σημερινή κατάντια των γηπέδων και των οπαδών, που θυμίζουν μάχες αντιφρονούντων.

Ποιος θα σταματήσει αυτό το κακό; Πως θα σταματήσει αυτή η απανθρωπιά;

Η Γ! Εθνική είναι μια ευκαιρία. Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Να φύγει μακριά η ένταση του μίσους, οι φθηνές εχθροπραξίες, όπου οι άνθρωποι αναζητούν μια ταυτότητα για να αναπληρώσουν την μετέωρη ύπαρξή τους, όπου οι άνθρωποι αναζητούν μιαν ευκαιρία για να δηλώσουν την ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους στη ζωή της Πόλης.

Τι ευκαιρίες υπάρχουν για κάτι τέτοιο;

Η συνήθεια των βραδινών ειδήσεων.

Οι ειδήσεις των 8 των 9 των 12 μια καταφυγή, γιατί και εκεί μπορούν να βρουν θέματα για εκτόνωση της οργής.

Τι πόλεμοι, τι σφαγές, τι δολοφονίες, τι απάτες, τι βρωμιές.

Είμαι της γνώμης πως η Διοίκηση της Ομάδας της Βέροιας θα έπρεπε να εκδώσει μια ανακοίνωση που να λέει πως αυτή η αποτυχία της ομάδας, αυτή η πτώση της ομάδας, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ανάταση της ομάδας της Πόλης.

Ο Στέφανος ο Γαϊτάνος ίσως είναι ένα πολύ κατάλληλο πρόσωπο για να μεταφέρει αυτό το αθλητικό πνεύμα στην ομάδα.

Ο Μίμης ο Παπαϊωάννου ήταν ένα υπόδειγμα αθλητικής συμπεριφοράς, το ίδιο και ο τερματοφύλακας μας ο Κώστας ο Σαμαράς, και ο Μιχαηλίδης και ο Θεοδωρίδης και ο Τσιρέλας, και ο Θωμάς ο Παπαδόπουλος και ο Κεφαλίδης….

Γιατί ανταλλάξαμε αυτήν την ΕΥΓΕΝΙΑ με την ψεύτικη μαγκιά, την ανεύθυνη υβρεολογία, και την χυδαιότητα;

Πως επιτράπηκε αυτή η κατάντια;

Είναι καθήκον και υποχρέωση πιστεύω η διοίκηση της ομάδας να βγει και να δηλώσει πως αυτός ο υποβιβασμός της ομάδας είναι ουσιαστικά μια μεγάλη ευκαιρία η Βέροια να ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣΕΙ στην αντιστροφή αυτού του κλίματος των γηπέδων, και η ομάδα μας να δώσει ένα παράδειγμα σε όλες τις ομάδες.

-Καλά δεν θέλεις η ομάδα να ανεβεί στην Β! στην Α! Εθνική θα με ρωτήσετε;

-Πως δεν θέλω!

Μα πρώτα-πρώτα θέλω η ομάδα να πρωταθλητίσει στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Να λένε όλοι οι φίλαθλοι της Ελλάδος.

-Για δέστε την ΒΕΡΟΙΑ, μια ομάδα που ξέρει να σέβεται τη ΖΩΗ. Που ξέρει να σέβεται τους ανθρώπους, τα παιδιά.

Να την αγαπούν όλοι που θα παίζει έναν τόσο ενδιαφέροντα ρόλο στην ανατροπή αυτής της θλιβερής κατάστασης των γηπέδων.

Μια πρωτοβουλία που θα αγγίξει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων στην Βέροια έδωσαν ένα πάρα πολύ ωραίο παράδειγμα σ` όλες τις πόλεις της Ελλάδος με τον ΣΕΒΑΣΜΟ

που δείχνουν, σταματώντας και δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους στις λωρίδες των πεζών.

Γιατί και η ομάδα της Βέροιας να μην δώσει ένα τόσο ωραίο παράδειγμα στους φιλάθλους και στις κερκίδες των γηπέδων;

Κανείς απ` τους παράγοντες που δίνουν τόσα χρήματα στις ομάδες δεν πιστεύω πως ενδιαφέρεται να γίνει ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ και ΥΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ.

Γιατί δεν κάνει η Βέροια ένα συνέδριο και να καλέσει όλους τους Προέδρους και τους Αθλητικοενδιαφερόμενους των ομάδων για να κηρύξει ένα νέο ΠΝΕΥΜΑ στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Οι παππούδες μας σταμάτησαν τους πολέμους με τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Είναι λίγο για την Πόλη μας να αναδειχθεί σεβάσμια δύναμη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ που εργάζεται για να επιστρέψει στην Α! ΕΘΝΙΚΗ ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στα γήπεδα;   

Βε-Βε-Βέροια Βε-Βε- Βέροια….           

Η ομάδα που αγαπούν και σέβονται οι φίλαθλοι όλης της Ελλάδας.