ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1522 φορές

Έχουν χρέος απέναντι στην βεροιώτικη κοινωνία και στο γόητρο της ιστορικής "Βασίλισσας"

Καλημέρα φιλαράκια και καλή βδομάδα. Πύκνωσαν τα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Βέροιας καθώς πλέον η παραμονή της στην Superleague2 δεν εξαρτάται από την ίδια, αλλά από άλλες ομάδες. 

Αν θα χάσει την κατηγορία, αυτό θα γίνει για έναν και μόνο βαθμό που υπολείπεται σήμερα από τον Απόλλωνα Πόντου. Έτσι έρχονται στο νου μου κάποια αποτελέσματα που δεν έπρεπε να είναι αρνητικά για τη «βασίλισσα».

Αλήθεια πως μπορεί να λησμονήσει κανείς την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας, μια ομάδα που ήταν υπό διάλυση και τελικά λίγες αγωνιστικές μετά αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα!!!  

Στο νεφελώδη ουρανό της Βέροιας υπάρχει και μια χαραμάδα απ΄ όπου ξεπροβάλει μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας. Και εξηγούμαι: Ο Απόλλων Πόντου για να σωθεί και ταυτόχρονα να υποβιβαστεί η Βέροια, θα πρέπει να κερδίσει την Αναγέννηση Καρδίτσας στην μεταξύ τους αναμέτρηση που θα γίνει στο Πολύκαστρο. Γιατί αν δεν πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα ισοβαθμήσει με τη Βέροια, αλλά λόγω καλύτερου συντελεστή, η «βασίλισσα» θα κερδίσει την παραμονή της στην Superleague2.

Λέτε πως ο Απόλλων Πόντου έχει τις δυνατότητες να νικήσει την ομάδα της Καρδίτσας; Σας το λέω ευθέως και το ίδιο εκτιμώ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Υπάρχει μία πιθανότητα!!! Οι imitation Καλαμαριώτες να πέσουν από τον Λευκό Πύργο και να βρουν και πορτοφόλι!!!

Η ομάδα του Απόλλωνα Πόντου δεν βλέπετε!!! Δεν είναι ικανή να νικήσει ούτε τον …εαυτό της.   

Όμως στο ποδόσφαιρο είδαμε να γίνονται και …θαύματα!!! Αυτά νομίζω ότι είναι …οφθαλμαπάτες!!! Και από αυτές η Βέροια πρέπει να προστατευτεί. Από την νυν διοίκηση δεν περιμένω και σπουδαία πράγματα. Τόσο μπορούν, τόσο κάνουν. Μόνο η οικογένεια Μπίκα μπορεί να προστατεύσει την ομάδα, που στην ουσία είναι δική της αφού αυτή την αναβίωσε (γνωστή σε όλους η διαδικασία), την επανέφερε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, διεκδίκησε την επάνοδό της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κόντρα σε αντίξοες συνθήκες και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για την επαγγελματική της λειτουργία.

Είναι «δική» της ομάδα που διατηρεί το εξ ολοκλήρου πλειοψηφικό «πακέτο» των μετοχών της.

Και στο κάτω κάτω αν δεν τους ενδιαφέρει η ΠΑΕ Βέροια για τα χρήματα που επένδυσαν και τους κόπους που κατέβαλαν στα πέντε χρόνια που την διοικούσαν, έχουν χρέος απέναντι στην βεροιώτικη κοινωνία και στο γόητρο της ιστορικής ομάδας της πόλης που μεγάλωσαν και αποτελεί η βάση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, την ύστατη αυτή ώρα να την προστατεύσουν.

Και επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν τι εννοώ αναφερόμενος σε «προστασία», θα το εξηγήσω. Να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση ο αγώνας του Απόλλωνα Πόντου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, να διεξαχθεί στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, και να αποτραπούν, τυχόν, παρασκηνιακές διαδικασίες. Να αναδείξουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό βάρος της ομάδας της Καρδίτσας. Και μετά οι imitation Καλαμαριώτες που επιπλέον θα έχουν το άγχος, ας αποδείξουν στο γήπεδο αν μπορούν να κερδίσουν και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ένα άλλο σημείο το οποίο πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα η διοίκηση της ΠΑΕ Βέροια, είναι η προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο του Πολυκάστρου. Είναι γνωστό ότι δεν έχει αδειοδότηση για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, εκτός από έναν περιορισμένο αριθμό 30 ατόμων με λίστα για την κάθε ομάδα.

Επειδή και στον αγώνα με την Βέροια δεν τηρήθηκε τίποτα από πλευρά γηπεδούχων με τους 60, υποτίθεται, επιτρεπόμενους φιλάθλους, να βρίσκονται περισσότεροι από 200 μόνο από τους γηπεδούχους, θα πρέπει να απαιτηθεί η παρουσία αξιωματούχου της διοργανώτριας που θα τηρήσει αυστηρά το γράμμα του νόμου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με την τελευταία κρισιμότατη αγωνιστική, θα αποφύγω τους αναθεματισμούς. Έχουμε πολλά να πούμε για το τι έγινε στο σύνολο της αγωνιστικής περιόδου. Αυτήν την ώρα προέχει η συσπείρωση όλων για την προστασία του κύρους του αγώνα Απόλλων Πόντου-Αναγέννησης Καρδίτσας, αλλά και την προστασία της Βέροιας από τον «πόλεμο» λάσπης και χλευασμού που δέχεται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.  

Και επειδή ο Απόλλων Πόντου, δια των σχολίων του συνεργάτη του, βάλει κατά της Βέροιας, τότε και γω θα πω πως η Βέροια θα πρέπει να κυνηγήσει δικαστικά την τιμωρία της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας καθώς στην εκδίκαση της ομάδας, ο Σάκης Βούλγαρης θεωρήθηκε αξιωματούχος της ΠΑΕ Βέροια.

Επίσης, επειδή οι Θεσσαλονικείς γείτονές μας, με την κατά κόρον αθλητικής τους έκφραση από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μέτροσπορτ», πρέπει η Βέροια να κυνηγήσει την υπόθεση του υποβιβασμού του Ηρακλή από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.  

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση παραμονής της Βέροιας στην Superleague2, τότε θα πρέπει να απαιτηθεί η μη επικύρωση της βαθμολογίας, γιατί το επαγγελματικό τμήμα του Απόλλωνα Πόντου έχει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που δρομολογήθηκαν από τον ερασιτέχνη Απόλλων Καλαμαριάς.  

Το έλεγα πάντα, εδώ και δεκαετίες, ότι οι δημοσιογράφοι της Αθήνας είναι πιο φιλικοί προς την ομάδα της Βέροιας. Οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοι, δεν βλέπουν τίποτα άλλο εκτός από τις ομάδες της συμπρωτεύουσας. Δεν θα ξεχάσω όταν ο Άρης κινδύνευε με υποβιβασμό (και τελικά υποβιβάστηκε) από την Α΄ Εθνική (όπως κι αν λέγονταν), στα ραδιόφωνα έλεγαν και οι εφημερίδες έγραφαν, πως «να πέσει η Βέροια και η Ξάνθη, και όχι ο Άρης». Δεν θα ξεχάσω τις ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις του καθοριστικού αγώνα Βέροια-Άρης (ο Άρης με ήττα υποβιβάζονταν) όταν οι φιλαρειανοί σπορτκάστερ περιέγραφαν τον αγώνα λες και ήταν ο …Σαουλίδης της Super 3.

Το"Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας