ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 731 φορές

Από αγώνας "ζωής και θανάτου" μπορεί να γίνει φιέστα... παραμονής!

Την Κυριακή καλούμαστε να ασκήσουμε το κορυφαίο δικαίωμά μας. Να εκλέξουμε αυτούς που θα μας διοικήσουν τα επόμενα χρόνια. Και αν θεωρούν κάποιοι ότι όλοι οι πολιτικοί «είναι όλοι τους το ίδιο», τότε ας επιλέξουν τους λιγότερο «βλαβερούς» για τον τόπο μας και την χώρα μας. Με καθαρό μυαλό ας κάνουμε την σωστότερη επιλογή μας!!!

Η ομάδα της Βέροιας το Σαββατοκύριακο έκανε το ρεπό της. Έτσι πλέον έχει ξεκάθαρη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και εικόνα για τις επόμενες πέντε υπολειπόμενες αγωνιστικές μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Αν υποθέσουμε ότι ο βασικοί της αντίπαλοι στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό είναι ο Απόλλων Πόντου και ο Ηρακλής Λάρισας, μπορούμε να πούμε ότι η «βασίλισσα» έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, πάντα με τον κανόνα των συσχετισμού.

Πρώτα απ΄ όλα με τα απλά. Η Βέροια έχει τρεις αγώνες στην έδρα της (ΑΕ Λάρισας, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ηρακλή Λάρισας) και δύο εκτός (Απόλλων Πόντου και Διαγόρας). Ο Απόλλων Πόντου όμως, έχει τέσσερις αγώνες ακόμα, γιατί δεν έκανε το ρεπό του. Όσον αφορά τον Ηρακλή Λάρισας, την τελευταία αγωνιστική επισκέπτεται τη Βέροια, σε μία αναμέτρηση που μπορεί να εξελιχθεί σε «ζωής και θανάτου».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η «βασίλισσα» έχει πιο βατούς αγώνες εκτός έδρας. Τόσο ο Απόλλων Πόντου, όσο και ο Διαγόρας, είναι ομάδες στα μέτρα της. Αρκεί η Βέροια να νικήσει πρώτα απ΄ όλα τον …εαυτό της.

Αυτό τι σημαίνει; Η βεροιώτικη ομάδα πρέπει με ΑΕΛ και Αναγέννηση Καρδίτσας, να έχει την απόδοση που πρέπει ώστε να κατακτήσει ισάριθμες νίκες. Αν το καταφέρει τότε θα είναι με το ενάμιση πόδι και του χρόνου στην Superleague2.  

Όσο για τον χαρακτηρισμό «ζωής και θανάτου» της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή Λάρισας, μπορεί μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση σωτηρίας και ο αγώνας να έχει χαρακτήρα φιέστας …παραμονής!!!

Όμως επανέρχομαι σ΄ αυτά που έγραψα την προηγούμενη βδομάδα. Στο μήνυμα που πέρασε ο Νίκος Καρύδας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά όλοι συμφωνούν. Μας ενδιαφέρει πάντοτε η νίκη στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής. Και έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος. Συγκεντρωμένοι στον (κάθε) επόμενο αντίπαλο. Και αυτό αποδείχθηκε με την σπουδαία νίκη επί του Μακεδονικού στη Νεάπολη.

Ούτε η Λάρισα, ούτε η Καρδίτσα είναι ανίκητες ομάδες. Γι αυτό Βέροια, πάμε γερά!!!

Ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θα δώσει τους τρεις αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄Εθνική, στο δημοτικό στάδιο Βέροιας. Και για την χρήση του γηπέδου από την ομάδα της Αγίας Μαρίνας, υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Βέροια.

Όμως γεννούνται μερικά βασικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των ομάδων.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Αστέρας Τριποτάμου ζήτησε για τους ίδιους λόγους το δημοτικό στάδιο, αλλά η ΠΑΕ Βέροια αρνήθηκε. Το πρόσχημα ήταν πως θα υποστεί ζημιά ο χορτοτάπητας και θα δυσκολευτούν οι προσπάθειες των παικτών της «βασίλισσας».

Επίσης τον χειμώνα ακυρώθηκε το διεθνές φιλικό με τη Χάποελ, επίσης για τους ίδιους λόγους, αν και δεν βόλευε, επίσης, και η ημέρα διεξαγωγής του, καθότι η είχε προγραμματιστεί για Παρασκευή και την Κυριακή η «βασίλισσα» θα έδινε και αγώνα πρωταθλήματος.

Ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Veria Ladies, η οποία «εισέπραξε» την άρνηση, με την συνηθισμένη δικαιολογία της προστασίας του αγωνιστικού χώρου.

Και αν πούμε πως πέρσι η οικογένεια Μπίκα δεν έδωσε την συγκατάθεσή της να χρησιμοποιήσει το δημοτικό στάδιο ο Αστέρας Τριποτάμου, γιατί η ομάδα βρίσκονται σε καθοριστική φάση ανόδου στην Superleague1 και το γήπεδο έπρεπε να προστατευτεί για να μην αποτελεί αρνητικός παράγοντας στις προσπάθειες των παικτών, στην ίδια κρίσιμη φάση βρίσκεται και τώρα η «βασίλισσα» που παλεύει να διατηρηθεί στην Superleague2. Είναι της ίδιας αξίας και οι δύο περιπτώσεις. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι η υπόθεση σωτηρίας, είναι λιγότερο σημαντική για την ιστορία της Βέροιας.

Λογικό είναι οι πολίτες να κάνουν την σκέψη πως τώρα που το δημοτικό στάδιο παραχωρήθηκε για τους αγώνες μπαράζ της Αγίας Μαρίνας, να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. Ιδιαίτερα όταν πρόεδρος είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, και εν δυνάμει υποψήφιος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Υ.Γ.: Τι νόημα έχει να γίνουν οι αγώνες στο δημοτικό στάδιο Βέροιας και όχι στο γήπεδο Μακροχωρίου ή στο γήπεδο Διαβατού το οποίο χρησιμοποιούνταν στο πρωτάθλημα; Να θεωρήσουμε ότι δεν θα «χωρούσαν» οι φίλαθλοι σ΄ αυτά τα γήπεδα και χρειάζονταν μεγαλύτερο;

Συγγνώμη για το ειρωνικό ύφος, αλλά όταν διαφαίνονται πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος μιας μεγάλης προσπάθειας της ιστορικής ομάδας της Βέροιας, αυτό βγαίνει από μόνο του!!!

Το"Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας