ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 5634 φορές

Η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζεται αυτήν την περίοδο συσπείρωση δυνάμεων και ομόνοια

Οι μέρες που διανύουμε είναι γεμάτες από κατάνυξη και περισυλλογή, μέχρι να έρθει η μέρα της Αναστάσεως. Έτσι παράλληλα με την καθημερινότητά μας, ας συμπεριφερθούμε ανάλογα και με την ομάδα της Βέροιας η οποία διάγει δύσκολες μέρες και χρειάζεται τη βοήθειά μας. Μια βοήθεια που πρέπει, τελικά, να την εμπνεύσουν όλοι όσοι έχουν στο μυαλό του, στα χέρια τους και στα πόδια τους τη τύχη της.

Από εμπειρία ξέρω ότι θα μου πείτε πως οι φίλαθλοι είναι αυτοί που δίνουν ψυχική ορμή στο αγωνιστικό τμήμα μιας ομάδας. Όμως με περισσή σκέψη θα σας πως ότι η αγωνιστικότητα μιας ομάδας είναι αυτή που μεταφέρεται και στους φιλάθλους τους οποίους και πολλαπλασιάζει και τους κάνει ποιο δυναμικούς και …ηχηρούς. Και για του λόγου το αληθές θα σας πω ένα παράδειγμα. Όταν μια ομάδα που χάνει στην έδρα της με 2-0, είναι νωχελική και δεν αντιδράει ώστε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση ενός αποτελέσματος, τότε απογοητεύει τους φιλάθλους της οι οποίοι, είτε σιωπούν στην κερκίδα, είτε αποχωρούν από το γήπεδο. Αντίθετα όταν βλέπουν ότι υπάρχει μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, στηρίζουν τις προσπάθειες των παικτών μέχρι την τελευταία ρανίδα!!!

Αυτήν την εικόνα αντικρίσαμε στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου. Ενώ οι οργανωμένοι φίλαθλοι της «βασίλισσας» ήταν «ζωηροί» και με ιαχές τους ήταν ο λεγόμενος 12ος παίκτης της, μετά το 0-2 και ιδιαίτερα μετά την αποτυχία η Βέροια να μειώσει σε 2-1 με το χαμένο πέναλτι του Ορφανίδη, ήρθε η απογοήτευση γιατί η ομάδα έδειχνε πως δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει ουσιαστικά.

Αυτό τι δείχνει; Οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται ανάλογα με τις προσπάθειες που κάνουν οι παίκτες, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους. Γιατί κι αυτός παίζει …μπάλα στο γήπεδο, όχι μόνο με τις αλλαγές και το κοουτσάρισμά του, αλλά και με την διαχείριση της ψυχολογίας των παικτών.      

Σπύρο Μπαξεβάνο, μπορεί στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου να μην στο επισημάναμε, στο λέω τώρα εγώ: Σε κάποια ερώτηση που σου έγινε, ήσουν ειρωνικός με την απάντησή σου. Και μη νομίζεις ότι «μείωσες» τον δημοσιογράφο, αλλά τον ίδιο τον παίκτη της ομάδας σου!!!

Και αν δεν κατάλαβες την ειρωνική σου απάντηση, σου συστήνω να ξανακούσεις-ξαναδείς τις δηλώσεις σου. Ελπίζω να το καταλάβεις.

Αυτό το γεγονός δεν το δίνω μεγαλύτερη έκταση γιατί θα επαναλάβω αυτό που είπα την προηγούμενη βδομάδα. Η Βέροια χρειάζεται αυτήν την περίοδο συσπείρωση δυνάμεων και ομόνοια. Χρειάζεται ένα καλό σερί αποτελεσμάτων ώστε να ανακάμψει ψυχολογικά ώστε να έρθουν πιο εύκολα τα θετικά αποτελέσματα. Γιατί μέχρι τώρα έδειξε πως δεν μπορεί να νικήσει ούτε τον …εαυτό της!!!

Τελικά στην Superleague2 γίνεται ένας διαρκής «βρώμικος» πόλεμος. Ο συνεταιρισμός είναι κομμένος στα δύο και η κάθε πλευρά εξυπηρετεί τους δικούς της σκοπούς. Δυστυχώς όχι για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για το δικό της ατομικό ή ομαδικό συμφέρον. Ενστάσεις για την εκλογή προέδρου, «τιμωρίες» με την μη καταβολή των χρημάτων από  την φορολογία του στοιχήματος γιατί δεν εκλέχθηκε ο «εκλεκτός» και απειλές πως «θα τους ρίξω στην Δ΄ Εθνική!!!».

Και μέσα στις ομάδες που απειλούνται, είναι και η Βέροια που ψήφισε Μαρτσούκο και όχι Ροκάκη!!! Και αυτοί που απειλούν, οι αθεόφοβοι, δεν γνωρίζουν ότι Δ΄ Εθνική, δεν υπάρχει ως κατηγορία; Και διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο!!!΄Ήμαρτον!!!

Κάποιοι να μάθουν να διαβάζουν και μετά να μιλάνε. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έστειλαν εξώδικο για λεφτά που έχουν να λαμβάνουν από την ΠΑΕ Βέροια. Δεν έκαναν προσφυγή!!! Άλλη διαδικασία είναι η εξώδικος και άλλο η προσφυγή.

Εξώδικο ονομάζεται ένα έγγραφο το οποίο κοινοποιείται και συντάσσεται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε κάποιο άλλο μέσω δικαστικού επιμελητή, με βεβαιωμένη ημερομηνία και ώρα παραλαβής, με σκοπό να αποδεικνύεται εγγράφως, μέσω της έκθεσης επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή, ότι ο παραλήπτης έλαβε γνώση του εγγράφου αυτού, προκειμένου να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε αφενός ότι ο «αποστολέας» του δήλωσε τα όσα περιέχονται στο εξώδικο, αλλά και ούτε αφετέρου ότι ο “παραλήπτης” του έλαβε γνώση αυτού.

Προσφυγή είναι ένα ένδικο μέσο το οποίο υποβάλλεται σε δικαστική-διοικητική αρχή για την επίλυση ενός ζητήματος.

Αυτά για αποκατάσταση της πραγματικότητας γιατί κάποιοι με αφελή διάθεση δημιουργούν διαφορετικές, με την πραγματικότητα, εντυπώσεις!!!

Διάβασα μια ανάρτηση του πρώην τερματοφύλακα της Βέροιας και νυν μάνατζερ ποδοσφαιριστών Βασίλη Αμανατίδη ο οποίος κοντολογίς θέτει προ των ευθυνών της, την οικογένεια Μπίκα.

Νομίζω ότι κάτι σχετικό σχολίασα και γω την προηγούμενη βδομάδα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνω τα ίδια. Νομίζω ότι η βεροιώτικη οικογένεια, έστω την ύστατη ώρα, θα «κουνήσει το δακτυλάκι της!!!».

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι ευχές όλων μας είναι να πετύχει και την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική, μέσα από την διαδικασία των μπαράζ που ακολουθούν.

Ένας διακαής πόθος του βασικού, και επί σειρά ετών, χρηματοδότη της ομάδας Ανδρέα Καλαϊτζίδη, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκληρωτική υλοποίησή του.

Ένα μεγάλο μπράβο και στην ομάδα του άλλου Μεγαλέξανδρου, των Τρικάλων, για την δική του μάχη που έδωσε, με αγωνιστικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι. Ένας ισάξιος αντίπαλος που έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα»