ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3753 φορές

Οι φίλαθλοι εύκολα απομακρύνονται και δύσκολα επανέρχονται

Εκεί που θεωρούσαμε ότι η Βέροια θα είναι μέσα στις ομάδες της πρώτης πεντάδας, τελικά διαψευστήκαμε. Σήμερα βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και δίνει μεγάλη μάχη για να διατηρηθεί στην Superleague 2.

Διαψευστήκαμε γιατί αλλιώς εκτιμούσαμε την λειτουργία της ομάδας, κι αλλιώς μας προέκυψε. Αλλά επί του παρόντος δεν θα σταθούμε στο τις πταίει. Τώρα όλοι πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες που θα γίνουν για να σωθεί η ομάδα, και μετά ας πάρει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης!!!

Μέχρι την Τετάρτη μετά το Πάσχα, για την Βέροια θα κριθούν πολλά πράγματα. Αν θα πιούμε το …πικρό ποτήρι ή θα διατηρήσουμε ακέραιες τις ελπίδες παραμονής της ομάδας στην SL2. Ακολουθούν τρεις αγωνιστικές, εκ των οποίων η μία είναι με τον Απόλλωνα Λάρισας που αποχώρησε από το πρωτάθλημα και η «βασίλισσα» θα βάλει στο …πουγκί της τρεις βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί. Άρα μένουν δύο, η μία στη Βέροια με τον Θεσπρωτό και η αμέσως επόμενη (μετά το Πάσχα) στην Αριδαία με τον Αλμωπό.

Αυτό σημαίνει πως η Βέροια θα πρέπει να κατακτήσει ισάριθμες νίκες και να βάλει στο …πουγκί της εννιά βαθμούς, που θα την φέρουν εκτός άμεσου κινδύνου. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι έχει και έναν αγώνα λιγότερο με τον ΠΑΟΚ Β ο οποίος αναβλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα.  

Αν όμως η «βασίλισσα» δεν κατακτήσει το απόλυτο ή τουλάχιστον να μην χάσει στην Αριδαία, τότε θα περιέλθει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο υποβιβασμού. Και αν φτάσει στο σημείο αυτό να υποβιβαστεί, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι εξελίξεις ύπαρξής της. Τότε όλοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια επανίδρυσαν και διοίκησαν την ομάδα, θα έχουν την τεράστια ευθύνη του αφανισμού της.

Και κόντρα σ΄ αυτούς που λένε «τι φταίνε οι παίκτες;» θα πω πως έχουν κι αυτοί μερίδιο ευθύνης. Δεν τους βλέπω να έχουν το πάθος που πρέπει σε μια προσπάθεια που γίνεται για την επιβίωση μιας ιστορικής ομάδας και την δική τους.

Και αυτό το λέω γιατί το πάθος ξεκινά από την εξωγηπεδική ζωή ενός αθλητή και μεταφέρεται εντός γηπέδων. Για παράδειγμα, κάποιο «πουλάκι» μου είπε ότι μετά την θλιβερή εντός έδρας ήττα της Βέροιας από τν Διαγόρα, το ίδιο βράδυ «συνελήφθησαν» δύο παίκτες της να διασκεδάζουν σε κλαμπ της Θεσσαλονίκης. Τόσο μεγάλη στεναχώρια είχαν από την ήττα που πήγαν να …εκτονωθούν και να …πνίξουν τον πόνο τους!!!

Υ.Γ.: Μια αρχαιοελληνική παροιμία λέει «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Και σε παράφρασή της στην σύγχρονη εποχή λέει «Ουδέν κρυπτόν υπό των προβολέων του club».

Θεωρώ ότι στις κρίσιμες μέρες που διανύει η Βέροια, δεν πρέπει να εκφράζονται απόψεις από επίσημα «χείλη» για το που είναι ο κόσμος και που είναι η βοήθεια του. Σα να μας λένε πως «αυτό αξίζει η Βέροια».

Όχι δεν είναι έτσι. Η Βέροια των 50.000 κατοίκων δεν μπορεί να έχει στο γήπεδο περισσότερους από 2.000 κόσμο σε συνηθισμένες αναμετρήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Και για του λόγω το αληθές, όποιος θέλει ας ανατρέξει στα αρχεία της διοργανώτριας και θα διαπιστώσει πως η «βασίλισσα» ποτές δεν ήταν τελευταία σε εισιτήρια. Πάντοτε είχε περισσότερο κόσμο στους εντός έδρας αγώνες ακόμη και από τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο που έχουν έδρες συνοικίες της πρωτεύουσας με 200.000 κατοίκους.

Οι φίλαθλοι της «βασίλισσας» μειώθηκαν αισθητά στους εντός έδρας αγώνες της, από την εποχή Καρυπίδη και την διάλυσή της. Μετέπειτα ήρθε και η πανδημία με τον κορωνοϊό, οι μεταδόσεις των αγώνων, σε συνδυασμό την οικονομική κρίση και ο κόσμος απομακρύνθηκε από το γήπεδο. Ας ρίξουν μια ματιά οι παράγοντες στην παρουσία των φιλάθλων σε αγώνες μικρομεσαίων ομάδων της Superleague 1 και θα δουν πως η προσέλευση είναι πολύ μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. 

Άλλωστε η ιστορία έδειξε πως οι φίλαθλοι εύκολα απομακρύνονται και δύσκολα επανέρχονται. Για όλες τις ομάδες.

Σήμερα η Βέροια είναι μια εταιρεία, μία ΠΑΕ. Αν υποβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική, θα πάψει να είναι μετοχική εταιρεία και πλέον η οικογένεια Μπίκα θα απολέσει όλων των δικαιωμάτων. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως οι άνθρωποι που δαπάνησαν εκατομμύρια γι αυτήν, σήμερα, την ύστατη ώρα, δεν θα την στηρίξουν ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν μπορώ να φανταστώ πως τους είναι εντελώς αδιάφορη. Είναι ομάδα της πόλης τους και θα πρέπει να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται, όπως ενδιαφέρονται σε άλλους τομείς της τοπικής κοινωνίας.

Ας την στηρίξουν στην προσπάθεια που κάνει η σημερινή διοίκηση και με την λήξη του πρωταθλήματος, αν δεν θέλουν να ασχοληθούν εκ νέου, ας την παραδώσουν σε σίγουρα χέρια που, πιθανόν, ενδιαφέρονται.

Αυτό το «παραμύθι» που ακούγεται συνέχεια από επίσημους παράγοντες «ελάτε να την πάρετε εσείς», απευθυνόμενοι σε φιλάθλους που κάνουν κριτική ή σε δημοσιογράφους, δυστυχώς δεν έχει «δράκο».

Τέτοιες «λογικές» κάνουν κακό και όχι καλό!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας