ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 570 φορές

Η "βασίλισσα" βελτιώνει τις αδυναμίες της

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής στην Καρδίτσα, πιστεύω ότι η Βέροια στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα βγάλει αντίδραση. Νομίζω ότι τα κατάλοιπα που άφησε η ξαφνική αποχώρηση του Κώστα Ανυφαντάκη και τα όσα επακολούθησαν με πρόσληψη Κώστα Βελιτζέλου για δύο, τρεις μέρες, και την αποχώρηση του Στέλιου Μαραγκού, σιγά σιγά θα εξαφανιστούν.

Και επειδή αυτό το διάστημα ακούστηκαν πολλά για την λειτουργία της ομάδας, ελπίζω ότι κάτι αλλάζει και η οικογένεια της Βέροιας θα βρει την ηρεμία της και την αγωνιστική της δυναμική. Σ΄ αυτό θα βοηθήσει και η απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, οι οποίες μπορεί να μην είναι μεταγραφές …ανόδου, αλλά επιλογές ουσίας ώστε η «βασίλισσα» να βελτιώσει τις αδυναμίες της.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις που περιμέναμε να κάνει ο «τεράστιος» μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου, τελικά δεν αποκάλυψε τίποτα, έκατσε στο καβούκι του και περιορίστηκε ως συνήθως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές, στο κουτσομπολιό και στα σιγοψιθυρίσματα στο στενό του περιβάλλον του.

Μια εύκολη τακτική, που αν την ακολουθήσουμε και εμείς, τότε …μαύρο φίδι που τον έφαγε!!!

Μου επιτρέπετε να βγάλω και λίγο …χολή για τον Ανυφαντάκη; Με επιτρέπετε ή όχι, εγώ θα την βγάλω. Άντε να δούμε ο γόνος της λεβεντομάνας πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του στην Επισκοπή. Γιατί απ΄ ότι βλέπω από τον πάτο, δεν έχει πιο πάτο!!!

Το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει φραγμούς στην ταλαιπωρία που υφίσταται. Εκεί που πάει να βρει …ρυθμό, εκεί κάποιοι φροντίζουν (χωρίς εισαγωγικά) να το δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που προβλέπεται για τις ΠΑΕ της Super League 1 είναι από ένα εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένο κατά μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ για κάθε ΠΑΕ της SL2 προβλέπεται ποσό 170.000 ανά ομάδα, δηλαδή περίπου 20.000 επιπλέον για κάθε ΠΑΕ σε σχέση με το 2021.

Εδώ να αναφέρουμε ότι, αρχικά οι 30 ΠΑΕ της SL2 , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων, ακόμη και Υπουργών,  ήταν να μοιραστούν  8.550.000, παίρνοντας η κάθε μία από 285.000 ευρώ. Δηλαδή με τα νέα δεδομένα και σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς, κάθε ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, θα εισπράξει 100.000 και πλέον ευρώ λιγότερα.

Έτσι η SL2 (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες λίγκες), όχι μόνο διαφωνεί με τον τρόπο κατανομής, αλλά ζητάει τα χρήματα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί για τα μέλη της.

Άντε τώρα μια ομάδα του ελληνικού «επαγγελματικού» ποδοσφαίρου να κάνει προγραμματισμό!!! Θα αποτύχει παταγωδώς!!! Ας ελπίσουμε την ύστατη ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί, γραμματείς και …φαρισαίοι, να λογικευτούν και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Θα μου πείτε πως μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ταλαιπωρείται; Το ερασιτεχνικό;

Κι αυτό από το κακό στο χειρότερο πάει. Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Φέτος από τις δέκα ομάδες που συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, οι τέσσερις πρώτες θα παίξουν playoff για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι υπόλοιπες έξι playout για τον υποβιβασμό της μίας στη Β΄ κατηγορία.

Το βρίσκω λογικό γιατί στις δέκα, μόλις, ομάδες (λες και είναι κλειστή λίγκα) δεν μπορεί να υποβιβαστεί περισσότερη από μία.

Από την Β΄ κατηγορία θα ανέβουν τέσσερις ομάδες. Προφανώς για να «δυναμώσει» η Α’  κατηγορία. Και ας το δούμε αριθμητικά.

Αν ο πρωταθλητής της Ένωσης Ημαθίας ανέβει στην Γ΄ Εθνική, τότε θα έχουμε οκτώ ομάδες που θα μείνουν στην κατηγορία και συν τις τέσσερις που θα ανέβουν από την Β΄ κατηγορία. Δηλαδή σύνολο 12 ομάδες. Καλό ακούγεται σύμφωνα με το …μη χείρον βέλτιστον!!!

Όμως σε περίπτωση που ο πρωταθλητής δεν πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική, τότε οι ομάδες θα είναι δεκατρείς και ανάλογα με το πόσες, τελικά ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή, θα διαμορφωθεί ο τελικός αριθμός στην «μεγάλη» κατηγορία του νομού μας.

Το ζητούμενο είναι το «μέλλον» των άλλων δύο μικρότερων κατηγοριών. Η Β΄ κατηγορία αποτελείται σήμερα από 13 ομάδες. Αφού βγαίνουν τέσσερις ομάδες, θα μείνουν εννιά, συν την μία που υποβιβάζεται από την Α΄ κατηγορία. Και σ΄ αυτές αν προσθέσουμε τις τέσσερις που ανεβαίνουν από την Γ΄ κατηγορία, θα γίνουν συνολικά δεκατέσσερις (14).

Ναι όμως να δεν επαναδραστηριοποιηθούν ανενεργές ομάδες, τότε η Γ΄ κατηγορία θα μείνει μόλις με οκτώ ομάδες. Και θα είναι οκτώ ή κάποιες από αυτές θα παραδώσουν …σφραγίδα;

Γιατί όλα αυτά τα αναφέρω. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας. Από τώρα ακόμα να αρχίσει να «ζυμώνει» στο αύριο του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή και αυτό αχνοφαίνεται σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμη ακόμη, αν εξετάσει και την προοπτική της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων με την δημιουργία μιας Α΄ κατηγορίας των 14 ομάδων και μιας Β΄ κατηγορίας των δύο ομίλων. Η Γ΄ κατηγορία όπως είναι σήμερα και πιθανόν χειρότερα την επόμενη αγωνιστική χρονιά, δεν έχει νόημα να υπάρχει.

 Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας