ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 804 φορές

Η φανέλα της «Βασίλισσας» είναι βαριά!

Αλλαγή σελίδας είχαμε από την Κυριακή για την ομάδα της Βέροιας. Και ελπίζουμε αυτήν την φορά να είναι προς το καλύτερο και αυτό συνδυάζεται με καλά αποτελέσματα.

Πλέον η «βασίλισσα» έχει στον πάγκο της τον 4ο προπονητή σε διάρκεια 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Θα έλεγε ότι γίνεται «παρέλαση» προπονητών!!! Αφού την τεχνική ευθύνη μέχρι τώρα (ελπίζουμε η τελευταία για την περίοδο) είχαν ο Κώστας Ανυφαντάκης, ο Γιάννης Μαντσιαρίδης, ο Κώστας Βελιτζέλος και από την Κυριακή ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Ο νέος προπονητής της Βέροιας που κατάγεται από τα Γιαννιτσά, είναι ένας γνώστης της κατηγορίας καθώς στο παρελθόν δούλεψε σε Κισσαμικό, Χανιά, Ηρακλή, Παναχαϊκή, Καλαμαριά και άλλες ομάδες της κατηγορίας με θετικές εντυπώσεις.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πάντα αποτελεί επιλογή ομάδων της Superleague2 και μάλιστα στον Κισσαμικό μακροημέρευσε για τέσσερα χρόνια, οδηγώντας την ομάδα του Καστελίου μέχρι τον προθάλαμο της Superleague1.

Απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί, ο Σπύρος Μπαξεβάνος είναι εργασιομανής και σοβαρός στην δουλειά του. Αυτό όμως πρέπει να το δείξει και με τις απαραίτητες συνθήκες και περιβάλλον, να ευτυχήσει!!! Άλλωστε θεωρητικά έχει ένα «εύκολο» έργο καθώς ο στόχος της Βέροιας είναι η παραμονή στην κατηγορία, που για το «μέγεθός» της και τις δυνατότητές της, αυτό είναι αβαντάζ.

Στην αλλαγή σελίδας δεν είναι μόνο η έλευση νέου προπονητή. Στο ρόστερ της «βασίλισσας» εντάχθηκαν και τρεις νέοι ποδοσφαιριστές. Οι Γιουκούδης, Κολλαράς και Ελευθεριάδης έχουν παραστάσεις από την κατηγορία και με την παρουσία τους στη Βέροια, μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν. Είναι, κατ΄ εκτίμηση, ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές, αλλά με την καθημερινή δουλειά τους θα πρέπει να το αποδείξουν.  Άλλο είναι Αριδαία και Χανιά και άλλο Βέροια. Το ειδικό βάρος είναι διαφορετικό. Δηλαδή αυτό που λέμε ποδοσφαιρικά, η φανέλα της «βασίλισσας» είναι βαριά!!!

Στον αντίποδα παρελθόν αποτελούν ο Αλέξης Παπατζίκος ο οποίος παρότι έμπειρος και με αξιόλογη διαδρομή στην κατηγορία, δεν κατάφερε ή δεν του δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρει στην ομάδα της πόλης του, στην ομάδα που μεγαλούργησε ο πατέρας του.

Δυστυχώς όμως έτσι είναι η ζωή. Αντί να κλείσει κάποιος την καριέρα του στην ομάδα του τόπου του, αναγκάζεται να πιει το …ποτήριον με το δηλητήριο!!!

Την προηγούμενη βδομάδα έγραψα σχετικά με την λύση του συμβολαίου με το νεαρό αμυντικό Τάσο Τασιόπουλο. Οφείλω να διευκρινίσω πως το timing δεν είναι το κατάλληλο, γιατί δεν μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα εκτός νομού καθότι είναι μαθητής Λυκείου. Έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξει ομάδα τοπικού πρωταθλήματος, αλλά ποια μπορεί να είναι αυτή που μπορεί να τον «καλύψει» αγωνιστικά.

Από κει και πέρα οι υπεύθυνοι της Βέροιας κρίνοντας πρακτικά, σκέφθηκαν ότι τα τελευταία τρία χρόνια κανένας προπονητής δεν αξιολόγησε τον νεαρό πως πρέπει να πάρει ευκαιρίες με χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα όταν με τα ίδια κόστη ή με 1.000 ευρώ επιπλέον μπορείς να εντάξεις στο δυναμικό σου έναν ποδοσφαιριστή μεσαίας ηλικίας (25-26 χρονών) που ήταν ενδεκαδάτος σε άλλη ομάδα της Superleague2, τότε σκέφτεσαι πρακτικά και παίρνεις την ουσιαστικότερη απόφαση.    

Πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα με τους νεαρούς, ο Αντιπρόεδρος της Βέροιας Στέφανος Αποστολίδης, εξέφρασε την άποψη πως για να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί νόμος που θα υποχρεώνει τις ομάδες να χρησιμοποιούν έναν αριθμό νεαρών παικτών-ταλέντων, με την ερασιτεχνική ιδιότητα. Δηλαδή δεν μπορεί ένας πιτσιρικάς να κοστίζει όσο ένας ενδεκαδάτος ποδοσφαιριστής και να μην συμπεριλαμβάνεται ούτε στην αποστολή.

Με δυο λόγια, το «τερπνόν μετά του ωφελίμου»… 

Απόλυτη επιτυχία είχε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο βράδυ η ΠΑΕ Βέροια. Εκείνος που έκλεψε την παράσταση, ήταν ο Απόστολος Εμμανουηλίδης ο οποίος είχε τον ρόλο του παρουσιαστή της εκδήλωσης και τα κατάφερε άριστα.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Απόστολος πολλάκις έχει υπηρετήσει την ομάδα της Βέροιας. Όπως για παράδειγμα φαίνεται στην φωτογραφία μας. Είναι από την εποχή 1984-85, όταν ο Απόστολος ήταν πρόεδρος της «βασίλισσας» για κάποιους μήνες και ο άνθρωπος που «παρέδωσε» την ομάδα στους βιομηχάνους της εποχής με επικεφαλής τον αείμνηστο Στέφανο Κασάπη.

Ο Απόστολος (όρθιος) έχει μπροστά του τους ποδοσφαιριστές Νίκο Αντωνά, Τάκη Παπατζίκο, Βασίλη Αμανατίδη και Ιάκωβο Χατζηαθανασίου, σε εκδήλωση που έγινε στα ιδιόκτητα γραφεία της Βέροιας.

Ο Jordani (Γιώτης Ιορδανίδης), όπως και να πέσει, όρθιος θα σταθεί. Στην χοροεσπερίδα και κατά την διάρκεια της «δημοπρασίας» των λαχείων, όλοι παρότρυναν να πλειοδοτήσει. Και σε κάποια περίπτωση πλειοδότησε προσφέροντας 350 ευρώ.

Να όμως που κέρδισε μία τεράστια τηλεόραση, ίση με το μπόι του, αξίας 500 ευρώ. Δηλαδή βγήκε και κερδισμένος!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας