ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 606 φορές

Η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ μας έχει στην… τσίτα!

Καλημέρα φιλαράκια, καλή βδομάδα και Καλή Χρονιά!!! Να έχουμε την υγειά μας και οι μέρες αυτές να μας δώσουν την φώτιση που χρειαζόμαστε. Γιατί μηδενός εξαιρουμένου, όλοι μας χρειαζόμαστε την φώτιση, γιατί ουδείς αλάνθαστος σ΄ αυτή την ζωή.

Ελπίζω να περάσατε καλά, να διασκεδάσατε όπως επιθυμούσατε και μέσα από το γιορταστικό κλίμα να γέμισαν οι «μπαταρίες» με δύναμη και αισιοδοξία για μια καλύτερη συνέχεια μέσα στο 2023.

Και με την ευκαιρία Χρόνια Πολλά και στους εορταζόμενους των ημερών με την ευχή να έχουν υγεία και λιγουλάκι τύχη. Γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Στην… τσίτα μας έχει η ομάδα της Βέροιας. Εκεί που παίρνει διπλό στον Παναθηναϊκό Β και λες ότι με νίκη επί του Μακεδονικού ανεβαίνει στις πρώτη πεντάδα, εκεί έρχεται η εντός έδρας ήττα και νοιώθεις ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Κι απ΄ ότι φαίνεται, αν δεν διορθωθούν κάποια πράγματα, τότε έτσι θα μας πάει η συνέχεια του πρωταθλήματος και δεν θα κάνουμε λόγο για μια γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.

Η αλήθεια είναι πως η αποχώρηση του Ανυφαντάκη άφησε κατάλοιπα στην ομάδα. Και εννοώ σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς η «βασίλισσα» δεν δείχνει την εικόνα που είχε με τον κρητικό κόουτς.

Ελπίζω πως με την έλευση του Σπύρου Μπαξεβάνου και με τις προσθήκες των Κολλαρά, Ελευθεριάδη και Γιουκούδη, η Βέροια θα παρουσιαστεί πιο «σφιχτή» ομάδα και ανταγωνιστική με όλους τους αντιπάλους.

Έτσι κι αλλιώς είπαμε ότι μας ενδιαφέρει η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Δεν ζητάμε και πολλά!!!

Έχει ενδιαφέρον η πρόθεση των πρώην ποδοσφαιριστών της Βαλένθια με επικεφαλής τον Τζόναθαν Λόπεζ να ασχοληθούν με τη Βέροια. Δεν ξέρω αν έχουν το «πακέτο» να αγοράσουν τις μετοχές, αλλά στέκομε περισσότερο στην  περίπτωση να τους παραχωρηθεί η ομάδα (επαγγελματική και ακαδημία) για δύο χρόνια ώστε να φανεί κατά πόσο το ισπανικό μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και κατά πόσο αυτό τον fundμπορεί να αναπτύξει τις ιδέες του στην Ελλάδα και στη Βέροια.

Όσο γι αυτά που πρόλαβαν και σχολίασαν κάποιοι περί …στοιχήματος κ.λ.π., προφανώς και θέλουν να μας πουν ότι οι έλληνες παράγοντες δεν ασχολούνται με αυτό το …σπορ!!! 

Μπορεί ο Στέφανος και ο Στέργιος και τα υπόλοιπα παιδιά να νομίζουν ότι τους θεωρώ πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Βέροιας. Κάνουν λάθος και θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως ήταν σημαντική η προσπάθεια που έκαναν και κάνουν για να σταθεί όρθια η ομάδα. Έτρεξαν και τρέχουν πολύ για να πετύχουν τον στόχο.

Απλά στέκομε στην ιδέα των Ισπανών και σε τίποτα παραπάνω. Αλλιώς είναι να λειτουργεί σαν ένα σώμα, μια ψυχή, η επαγγελματική ομάδα με την ακαδημία και αλλιώς να είναι δύο ξεχωριστά κομμάτια, όπως συμβαίνει σήμερα.

Άλλωστε αν έχουν την δυνατότητα να σου φέρουν και κάποια καλά ταλέντα από την χώρα τους, δεν θα είναι άσχημο. Επίσης το λέει καθαρά ο Τζόναθαν. Η Βέροια στην Superleague1 (Α΄ Εθνική) γιατί εκεί αξίζει. Και αυτή είναι η αλήθεια για όποιον θέλει να επενδύσει χρήμα και τεχνογνωσία. Η κατηγορία που βρίσκεται σήμερα η «βασίλισσα» αποτελεί τον …φτωχό συγγενή της μεγάλης κατηγορίας.

Εκτός και αν μας πει η σημερινή διοίκηση ότι ο επόμενος στόχος, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η Βέροια θα πρωταγωνιστήσει!!!

Είναι γνωστό ότι ο πρώην τερματοφύλακας της Βέροιας Γιώργος Καντιμοίρης είναι από την Ρόδο. Κι όμως ήρθε στη Βέροια ως ποδοσφαιριστής και έμεινε εδώ. Όπως λέει και το άσμα του Βασίλη Καρρά, «δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω».

Το σημαντικό είναι πως έχει «δεθεί» με την βεροιώτικη κοινωνία και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε του δραστηριότητα. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η μέρα των Θεοφανείων.  Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας μας είναι ο ένας εκ των δύο γιών του ο οποίος στην ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη Βέροια, «βούτηξε» για να τον πιάσει.

Αυτό δείχνει πως γονείς και παιδιά έγιναν «ένα» με την βεροιώτικη κοινωνία και μπράβο τους!!!

Καλό είναι κάποιοι που ασκούν διοίκηση, να μην ασχολούνται με το παραμικρό με το Facebook και να κρατούν τον θεσμικό τους ρόλο. Δεν υπάρχει λόγος να εκφράζονται επί παντός επιστητού. Ιδιαίτερα όταν δεν τους κάνουν ατομική κριτική για το διοικητικό τους έργο.

Τα «ισοπεδώνει» όλα η διοίκηση της Αγίας Μαρίνας και πρωτοστάτη τον Ανδρέα Καλαϊτζίδη. Ότι καλό κινείται τον ποδοσφαιρικό ορίζοντα της Ημαθίας, το πληρώνει και το βάζει στην «μηχανή» του.

Φαίνεται ότι αυτήν την φορά η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, θα είναι ένα όνειρο που θα υλοποιηθεί!!!

Άκουσα ότι πρόκειται να λυθεί το συμβόλαιο και να μείνει ελεύθερος από τη Βέροια ο Τάσος Τασιόπουλος. Πέρα από το όποιο ταλέντο έχει ο νεαρός αμυντικός και την «πολιτική» των «δικών μας παιδιών», δεν είναι άδικο αυτήν την περίοδο να του λυθεί το συμβόλαιο; Να πάει πού το παλληκάρι;

Ο Τασιόπουλος είναι μαθητής Λυκείου και δεν μπορεί να απομακρυνθεί πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι του. Πέραν τούτου ποια ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της Ημαθίας κάνει την επαγγελματική δουλειά που χρειάζεται και κάνει ο Τασιόπουλος στη «βασίλισσα», ώστε να αξιοποιηθεί το ταλέντο του;

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως με τέτοιες ενέργειες απομακρύνεται μια μερίδα φιλάθλων, που η Βέροια στην προσπάθεια που κάνει τους έχει ανάγκη.

Μακάρι τα «ακούσματά» μου να διαψευστούν και ο νεαρός να παραμείνει για να δουλέψει στη Βέροια, να αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας 9/1/23