ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 608 φορές

Μια χρονιά γεμάτη... χαρμολύπες για τη "Βασίλισσα"

Μια χρονιά γεμάτη ανάμικτα συναισθήματα ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Μια χρονιά με (αθλητικές) χαρές και λύπες, από αυτές που μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας.

Στις χαρές, η μεγαλύτερη, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Superleague2 από την ποδοσφαιρική Βέροια. Μια ιδιαίτερη χρονιά που γέμισε τον ψυχικό κόσμο της «βασίλισσας» με μεγάλα όνειρα. 

Τελικά μας έμειναν οι χαρές και τα ανεκπλήρωτα όνειρα, αφού δυνάμεις πέραν του λογικού, δεν επέτρεψαν την ιστορική ομάδα της Βέροιας και δη της Ημαθίας να επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν και αγωνιστικά και οργανωτικά, ήταν η καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και από τους δύο ομίλους.

Μετά όμως ακολούθησαν οι λύπες. Η αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα, για ανεξήγητους λόγους για εμένα, γιατί επίσημα όπως εκφράστηκαν δεν με έπεισαν, δημιούργησαν έναν πανικό στον φίλαθλο κόσμο για το μέλλον της «βασίλισσας».

Γιατί δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί μια ανθρώπινη ψυχοσύνθεση γεμάτη προσδοκίες και όνειρα να καταρρέει σε μια μέρα… Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με το ποδόσφαιρο, απογοητεύσεις των παραγόντων πάντα υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν. Όμως δεν τα παρατάς στην …πρώτη δύσκολη!!!

Κι αυτά τα λέω, επαναλαμβάνω, βάση της επίσημης τοποθέτησης για την αποχώρηση της οικογένειας…

Η απογοήτευση ή ο φόβος με επιείκεια, συνεχίστηκε και μετά την ανάληψη της διοίκησης από μια παρέα φίλων (Αποστολίδης, Διαμάντης κ.λ.π.) , υπό τον φόβο της μεγάλης οικονομικής πίεσης. Όλοι έλεγαν πως ένα μπάτζετ των 700.000 ευρώ που απαιτείται για μια ομαλή λειτουργία μιας ΠΑΕ που έχει στόχο την σωτηρία της κατηγορίας και κάτι παραπάνω, δεν θα μπορούσε να καλυφθεί από τα στελέχη που απαρτίζουν την σημερινή διοίκηση. Άλλωστε και οι ίδιοι έλεγαν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν ένα τέτοιο ποσό.

Άρα, αυτό που προδιαγράφονταν ως αρνητική εξέλιξη, θα ήταν η δημιουργία χρεών (ξανά μανά τα ίδια), και ο ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος υποβιβασμού της ομάδας λόγω οικονομικής ασφυξίας.

Στην απογοήτευση και στον φόβο, ήρθε πλέον η χαρά, η ικανοποίηση, η αισιοδοξία, όποιο από τα τρία ή και τα τρία συναισθήματα διαλέξτε. Και αυτά δημιουργήθηκαν από την στήριξη που έτυχε η «βασίλισσα» από τις χορηγίες των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής. Και κοντά σ΄ αυτούς δεν πρέπει να προσπεράσω και τους φιλάθλους που έστω από τα περιορισμένα δεδομένα τους, βοήθησαν και βοηθούν με το ελάχιστο.

Όμως για να μην είμαι άδικος απέναντι σε κάποιους ανθρώπους, τονίζω ότι τους χορηγούς και τους φιλάθλους τους κινητοποίησαν και τους έφεραν κοντά στην ομάδα τα μέλη της διοίκησης με επικεφαλείς τους Αποστολίδη και Διαμάντη που πραγματικά «έτρεξαν».

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στις μέχρι τώρα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θα έλεγα ότι προσωπικά είμαι ικανοποιημένος. Γιατί η ομάδα παραμένει αήττητη εκτός έδρας και φυσικά στις 6 αγωνιστικές μόνο ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι αυτό που δεν «κάθισε» καλά. Η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας. Μια ήττα πέρα για πέρα άδικη αφού η Βέροια έχασε σωρεία ευκαιριών και δημιούργησε συνθήκες να κερδίσει και με ευρύ σκορ. 

Αλλά έτσι είναι η …πόρνη η μπάλα που έλεγε και ο αλησμόνητος Ίβιτσα Όσιμ.

Και για να μην νομίζεται ότι τα παρουσιάζω όλα ρόδινα στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ Βέροια, σας λέω ότι η υπόθεση Μπουόλι, η αποχώρηση Ανυφαντάκη και κάποια άλλα εσωτερικά ζητήματα που υπάρχουν (δεν είναι του παρόντος, λόγω του αγώνα με Πανσερραϊκό και των …γιορτών), δείχνουν και τις αδυναμίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ομάδας.

Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθούν κάποια πράγματα και όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε η Βέροια το 2023 να έχει μια καλή (συνολικά) χρονιά.

Στις μεγάλες λύπες δεν θα μπορούσα να μην εντάξω την κατάσταση που επικρατεί στον Φίλιππο Βέροιας. Η ιστορική ομάδα του χάντμπολ ανδρών υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την μεγάλη κατηγορία, ενώ η γυναικεία ομάδα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.       

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, όπως ο μέγας κίνδυνος που υπήρξε με την διάλυση της Νάουσας η οποία εκτιμώ ότι οσονούπω θα βρει τον δρόμο της και θα αποφύγει το μοιραίο (υποβιβασμός για πρώτη φορά στη Β΄ κατηγορία) , ο υποβιβασμός των Τρικάλων από την Γ΄ Εθνική κ.α., αλλά είναι περιπτώσεις με μικρότερο …απόηχο!!!

Κλείνοντας το τελευταίο «Κοκτέιλ» της χρονιάς 2022 και επειδή είναι επίκαιρο το θέμα, θέλω να επισημάνω το εξής: Η Βέροια θα πρέπει να πάρει προπονητή εγνωσμένης αξίας για την κατηγορία της Superleague2.

Αν είναι να πάρει προπονητή αμφιβόλου …προέλευσης και να αποτελέσει «ευκαιρία» δουλειάς για τον οποιοδήποτε, τότε αυτό το προνόμιο ας δοθεί στον Γιάννη Μαντζιαρίδη (αν το επιθυμεί και ο ίδιος).

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με το Καλό να έρθει το Νέο Έτος και με Υγεία, Σύνεση και Αισιοδοξία και πετύχουμε τους στόχους μας!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας 19/12/22