ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 616 φορές

Κανένας δεν πολεμάει τη «Βασίλισσα»...

Συχνά τις γιορτινές ημέρες μιλούν πολλοί για το «πνεύμα των Χριστουγέννων». Άραγε μιλούμε όλοι για το ίδιο πράγμα; Νομίζω πώς όχι! Θεωρώ ότι αν αυτό το «πνεύμα των Χριστουγέννων» είναι μόνο τα δώρα, γενικά οι αγορές, τα οικογενειακά τραπέζια, οι συνεστιάσεις, η διασκέδαση, τότε τα Χριστούγεννα, ιδίως στις μέρες μας, είναι πολύ καταθλιπτικά για πολλούς συνανθρώπους μας. Προκαλείται κατάθλιψη γιατί πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν, να βγουν, να διασκεδάσουν.

Όμως το ζήτημα είναι πιο σοβαρό από ότι νομίζουμε γιατί έχει και άλλη διάσταση. Και αυτοί πού δήθεν χαίρονται με τα παραπάνω, κι αυτοί ζουν σε μια άλλου τύπου στενοχώρια. Δεν χαίρονται και αυτοί πραγματικά. Φαίνεται καθαρά στα πρόσωπά τους ότι δεν χαίρονται, έστω κι αν για λίγο ξεχνιούνται. Είναι όμως χαρά χωρίς διάρκεια!

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αθλητικό περιεχόμενο μιας εφημερίδας, θα αναρωτηθείτε. Κι όμως έχει, αν επικεντρωθούμε σε όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα της Βέροιας το τελευταίο διάστημα. Αποχώρηση προπονητή, ανακοινώσεις με υπονοούμενα και αιχμές για φίλους και «φίλους» και άλλα πολλά που …στο πνεύμα των Χριστουγέννων ας τα αποφύγουμε!!!

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η «βασίλισσα» του βορρά κάνει μια καλή πορεία, αν αναλογιστούμε ότι στις έξι αγωνιστικές έχει μόνο μία πολύ άδικη, εντός έδρας, ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ παραμένει αήττητη σε τρεις αγώνες που έδωσε εκτός έδρας.

Στην ουσία εκείνο που μπορείς να πεις ότι της λείπουν, είναι οι τρεις βαθμοί που χάθηκαν από τον Απόλλωνα Λάρισας, αν και η Βέροια είχε πάνω από 12 ευκαιρίες για να νικήσει. Άλλωστε δεν το έκρυψε ούτε ο τότε προπονητής της ομάδας της Λάρισας Βαγγέλης Μόρας, όταν μετά την συγκεκριμένη αναμέτρηση είπε «θα μπορούσε να χάσουμε με μεγάλο σκορ» και συνεχάρη τον τερματοφύλακα της ομάδας του για τις σωτήριες αποκρούσεις που έκανε.

Κι όμως από την ομάδα «αναδύεται» οσμή γκρίνιας. Με όσα βγαίνουν στην επιφάνεια, νομίζεις ότι παντού υπάρχουν αόρατοι εχθροί, που ξεφύτρωσαν μέσα σε λίγες μέρες και ενώ τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Μια γκρίνια που δεν την διαπιστώνω ανάμεσα στους φιλάθλους και απορώ από πού προέρχεται!!! Ποιοι είναι αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες που «δημιουργούν» προβλήματα και προκαλούν τη μήνη των παραγόντων της ΠΑΕ;

Μήπως δεν είναι εξωγενείς, αλλά …εκ των έσω; Και δεν είναι απαραίτητο να είναι φυσικά πρόσωπα, αλλά αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης των πραγμάτων; Γιατί μια συλλογική διαχείριση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν χωρούν αυθορμητισμοί.

Άλλωστε σε μια τέτοια προσπάθεια που γίνεται φέτος, με τη μεγάλη στήριξη του απλού κόσμου και των επαγγελματιών, δεν «χωράνε» αντιπάθειες, ίντριγκες και συμπεριφορές του τύπου «αυτό που λέω εγώ!!!».

Μια λαϊκή διοίκηση, όπως και αυτοαποκαλείται, θα πρέπει να συμπεριφέρεται με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί έδωσε το στίγμα ότι δεν είναι κάτι «παραπάνω» και από τον πιο απλό φίλαθλο.

Γι αυτό είναι καλό να πέσουν οι τόνοι απ΄ όπου και αν προέρχονται, με την διοίκηση να είναι επικεντρωμένη στην επίλυση των όποιων εσωτερικών προβλημάτων υπάρχουν εντός της ομάδας και ας αφήσει τις αόριστες αιχμές προς φίλους και «φίλους» του τύπου «η Βέροια είναι όρθια» και άλλα σχετικά.

Κανένας δεν πολεμάει τη «βασίλισσα». Απεναντίας όλοι την στηρίζουν και …ανέχονται ακόμα και όταν κάτι δεν πάει καλά. Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι πως όλα είναι ρόδινα!!!

Σ΄ εκείνο που μπορώ να σταθώ με ξεκάθαρη άποψη, είναι στο ζήτημα της …απόδρασης του Κώστα Ανυφαντάκη από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας. Όπως ξεκάθαρα είπα πως μας έδειξε ότι είναι ένας καλός προπονητής, έτσι ξεκάθαρα λέω πως η συμπεριφορά του απέναντι στην διοίκηση και στο «μέγεθος» της «βασίλισσας», ήταν πέρα για πέρα αντιεπαγγελματική και αντιδεοντολογική!!!

Ο κρητικός μόνο κρητική λεβεντιά δεν επέδειξε με την στάση του. Μπορεί να υπήρχαν εσωτερικά ζητήματα τα οποία τον ενοχλούσαν. Μπορεί να έχει οικογενειακά θέματα που δημιουργούσαν προβλήματα στην διαμονή του στη Βέροια.

Όμως η διοίκηση στην απόφασή του να αποχωρήσει, δεν του ζήτησε κάτι το εξωφρενικό. Αφενός του εξέφρασε την εμπιστοσύνη της για το έργο που προσέφερε μέχρι εκείνη την στιγμή και αφετέρου του ζήτησε να παραμείνει μόνο για λίγες μέρες στην τεχνική ηγεσία, ώστε στους αγώνες με Ηρακλή, Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό η ομάδα να μην είναι …ακέφαλη.     

Κι όμως δεν το δέχθηκε και έφυγε σαν …λαγός!!!

Κλείνοντας θα επανέλθω σε όσα ανέφερα στην αρχή. Τα Χριστούγεννα μας αφορούν! Έχουν να πουν κάτι στον καθένα μας. Γεμίζουν την ψυχή του ανθρώπου. Αυτό γίνεται βέβαια σε όσους θελήσουν να κάνουν την καρδιά τους «φάτνη». Όταν ο άνθρωπος εντοπίζει τα πάθη του και ξεκινά την κάθαρση της καρδιάς του αρχίζει να «βλέπει». Ξεκινά ήδη να ζει Χριστούγεννα. Έτσι, μπορεί να ζει Χριστούγεννα το Πάσχα, ή σε μια άλλη γιορτή, ή σε οποιαδήποτε ημέρα τού χρόνου.

Υ.Γ.: Η πορεία της Βέροιας να είναι μια γιορτή από αγωνιστική σε αγωνιστική. Και μέχρι το Πάσχα (περίπου) που τελειώνει το πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές γιορτές, μέχρι την …ανάστασή της!!! Ας τις ζήσουμε όπως πρέπει!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "¨Κερκίδα" της Δευτέρας