ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 637 φορές

Αλλάζει ο... χαντμπολικός χάρτης της Ημαθίας;

Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και μέχρι τη μέρα της διακοπής του πρωταθλήματος και για τη Βέροια κρίνονται πολλά για την αγωνιστική της και όχι μόνο επιβίωσή της. Και μόνο με θετικά αποτελέσματα μπορούν να επουλωθούν …πληγές της!!!

Γιατί όσο οι νίκες δεν έρχονται ώστε η ομάδα να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα, τόσο πιο πολύ θα υπάρχει …αναστάτωση σε διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα. Μία είναι σε τέτοιες καταστάσεις είναι το …ηρεμιστικό και η Βέροια το έχει ανάγκη.

Η αρχή έγινε με την άνευ λόγου «διαμάχη» με την διοίκηση της Superleague2 με αφορμή τον ορισμό του αγώνα του Απόλλωνα Πόντου με τον Διαγόρα στο στάδιο της Βέροιας. Σωστά υπήρξε η διαφωνία της Βέροιας για τον συγκεκριμένο ορισμό, ώστε να προστατευτεί ο «φρέσκος» αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν έπρεπε να η υπόθεση να …εκτροχιαστεί με εκφράσεις εκ του περισσού.

Μετά ακολούθησε η υπόθεση Μπουόλι και η οποία βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα, που ελλοχεύει ποινή μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών, αν και η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ Βέροια είναι αισιόδοξη. Παράλληλα με την δικαστική εκκρεμότητα και την τελική έκβαση που θα έχει η υπόθεση, αυτό το διάστημα η «βασίλισσα» στερείται από τους αγώνες το επιθετικό «θωρηκτό» της!!!

Στην συνέχεια μια νέα αναστάτωση βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή ένα φιλικό παιχνίδι, το οποίο έχει διαφορετικές παραμέτρους. Αυτό με την Μακάμπι Χάϊφα που ήταν να γίνει την Παρασκευή που μας πέρασε και τελικά ακυρώθηκε.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος το έκλεισε και ποιος έφερε σθεναρή αντίδραση και τελικά ακυρώθηκε. Εγώ θεωρώ ότι ήταν λάθος να δεχθεί η Βέροια να δώσει φιλικό παιχνίδι με την Ισραηλινή ομάδα μιάμιση μέρα πριν την διεξαγωγή ενός σημαντικού αγώνα για το πρωτάθλημα, που έχει και τον χαρακτήρα του ντέρμπι.

Από κει και πέρα, δεν αμφισβητώ ότι η πρωταθλήτρια Ισραήλ (αγωνίσθηκε και στους ομίλους του στο Τσάμπιονς Λιγκ), θα έδινε μία αίγλη για τη Βέροια. Κάτω όμως από διαφορετικές συνθήκες. Γιατί όταν δημιουργήθηκαν αντιδράσεις για την ημέρα που επιλέχθηκε να γίνει η φιλική αναμέτρηση, η Μακάμπι δέχθηκε να αντιμετωπίσει τη «βασίλισσα» ακόμα και με παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχή και με παίκτες από την Κ19.

Με συγχωρείται, αλλά όταν μια ομάδα δέχεται τέτοια «υποβάθμιση» ενός φιλικού, δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα!!! Άλλωστε «αντικαταστάτρια» ομάδα της Βέροιας για φιλικό αγώνα, η Μακάμπι Χάϊφα βρήκε τον Ηρακλή Λάρισας για φιλικό στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα μεσημβρία.

Το έχουμε πει επανειλημμένα πως κακώς η Βέροια άφησε να φύγει από την Κ19 και δεν προωθήθηκε στη μεγάλη ομάδα ως μία extra επιλογή ο νεαρός Αντώνης Χερίδης. Ο επιθετικός κατέληξε στην Κ19 του Μακεδονικού και μέχρι τώρα κάνει …παπάδες!!!

Σε πέντε αγωνιστικές πέτυχε εννιά (9) γκολ με την Κ19 του Μακεδονικού και μάλιστα το Σάββατο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ. Λογικό είναι να κάνει «κλικ» στον προπονητή της μεγάλης ομάδας του Μακεδονικού ο οποίος δεν θα μπορέσει να του αρνηθεί κάποιες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα.        

Το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, είναι για δύο!!! Όλες οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Μεγαλέξανδρους (Αγίας Μαρίνας και Τρικάλων). Φαίνεται ότι αυτός της Αγίας Μαρίνας, αν και έχασε το Σάββατο στα Τρίκαλα, φαίνεται για την ώρα πως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω …βάθους.

Όμως αν η οικογένεια Παπαδόπουλου θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, τότε οσονούπω να περιμένουμε και τις ανάλογες κινήσεις. Τις μεταγραφικές κινήσεις, βεβαίως, βεβαίως!!!

Τελικά στην ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας ποιος κάνει κουμάντο; Κάποιοι φίλοι του συλλόγου μου είπαν να βάλω το ερώτημα, γιατί έχουν ξεπεραστεί παλιές …λυκοφιλίες!!!

Βλέποντας τον ιστορικό Φίλιππο να βολοδέρνει στην Α2 κατηγορία και τον Ζαφειράκη να κάνει μια αξιοπρεπή (ανταγωνιστική) πορεία στην Α1 κατηγορία, θυμήθηκα εκείνη την περιβόητη ατάκα του Στέφανου Γαϊτάνου στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. «Άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ημαθίας» είχε πει ο «στρατηγός» με τη Νάουσα στην Α΄ Εθνική, την ΑΕΠ Βέροιας στην Β΄ Εθνική και τη Βέροια στην Γ΄ Εθνική.

Μια ατάκα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον φίλαθλο κόσμο της Βέροιας, η οποία όμως δεν είχε μεγάλη διάρκεια καθώς σε ελάχιστα χρόνια οι συσχετισμοί επανήλθαν στα …φυσιολογικά!!!

Λέτε τώρα να βρεθεί κανένας άλλος και να πει κάτι αντίστοιχο και για το χάντμπολ;

Το «κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας