ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 673 φορές

Να κάνουν... δώρο έναν επιθετικό στην "Βασίλισσα"!

Άρχισε να «ζεσταίνεται» το πρωτάθλημα της Superleague2, με τη μία έκπληξη να διαδέχεται την άλλη. Την προηγούμενη αγωνιστική η εντός έδρας ήττα της Βέροιας από τον αποδεκατισμένο Απόλλων Λάρισας και αυτή την αγωνιστική η εντός έδρας ήττα του Ηρακλή από τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού Β. Και κοντά σ΄ αυτές τις δύο εκπλήξεις, θεωρώ ότι μία μικρή έκπληξη και την ήττα της Αναγέννησης Καρδίτσας από τα «τρεχαντήρια» του ΠΑΟΚ Β.

Μάλιστα τα πιτσιρίκα του ΠΑΟΚ Β μπορούν να θεωρηθούν ως «φονιάδες» των γιγάντων καθώς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος «καθάρισε» την Λάρισα και την Αναγέννηση Καρδίτσας νικώντας της με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ την μοναδική απώλεια βαθμών την είχαν στον αγώνα με τη Βέροια (1-1).

Τα λέω αυτά γιατί νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό απ΄ τα προηγούμενα. Αν εξαιρέσουμε τη ΑΕ Λάρισα που με την ισορροπία που έχει σε όλα τα επίπεδα, νομίζω οι άλλες ομάδες έχουν μικρές διαφορές. Όλα θα «παιχθούν» στα μεταξύ τους παιχνίδια…

Η Βέροια συνεχίζει να αφήνει καλές εντυπώσεις, αλλά και ορατές κάποιες αδυναμίες της. Ενώ είναι δημιουργική ομάδα, δεν παίρνει τους βαθμούς που της αντιστοιχούν γιατί τις λείπει το κάτι τις. Δεν μπορείς να χάνεις 15 ευκαιρίες να μην κερδίζεις!!! Αντίθετα μάλιστα να χρεώνεσαι με οδυνηρή ήττα.

Ο Απόλλωνας Λάρισας με 14 παίκτες, όλους κι όλους, με παίκτες που πρώτη φορά κλήθηκαν να αγωνιστούν, να φεύγει από τη Βέροια με το τρίποντο!!!  Είναι σαν να έπεσε από τον Λευκό Πύργο και να βρήκε πορτοφόλι!!!

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα τα οικονομικά της ομάδας. Η διοίκηση κάνει τεράστια προσπάθεια και φαίνεται ότι τα καταφέρνει να «λειτουργεί» ομαλά σε όλα τα επίπεδα. Όμως η ομάδα χρειάζεται δύο κινήσεις τον Γενάρη. Ένα σέντερ φορ (δεν αρκεί ο Μπουόλι) που θα σπρώχνει την μπάλα στο πλεκτό, και έναν κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τους υπάρχοντες. Και αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για έναν ακόμη αμυντικό, τότε ο Κώστας Ανυφαντάκης ας αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους παίκτες που έχει για τις θέσεις αυτές.

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας  Γαβριήλ (Gabriel) Μέλι στον αγώνα με τη Βέροια ήταν σκέτο μέλι. Γι αυτό και ο προπονητής του Βαγγέλης Μόρας στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, έσταζε ….μέλι για τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Ο Γαβριήλ Μέλι αγωνίζεται στον Απόλλων Λάρισας ως δανεικός από την Έμπολι.

Ερώτημα: Πως τους βρίσκουν και τους παίρνουν τσάμπα και στη Βέροια δεν μπορούν να το κάνουν, αυτήν την περίοδο που τα οικονομικά είναι «στενά»;   

Εγώ αν ήμουν Μπίκας και έβλεπα την ομάδα για την προσπάθεια που κάνει, θα έκανα δώρο έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή. Στο κάτω κάτω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ανήκει στην οικογένεια.

Άρα τι θα έκαναν παραπάνω από το να προστατεύσουν την περιουσία τους!!!

Όταν το καλοκαίρι έβλεπα την αγωνία να δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδας για την διοργάνωση ενός αξιοπρεπούς πρωταθλήματος στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας και όχι ενός πρωταθλήματος τύπου τουρνουά με ελάχιστες ομάδες, δεν φανταζόμουν πως υπάρχουν και ….χειρότερα.

Αν τώρα στην Α κατηγορία της ΕΠΣΗ συμμετέχουν μόλις δέκα ομάδες, σας πληροφορώ ότι υπάρχει και πρωτάθλημα με μόλις δύο ομάδες!!!

Φαντάζεστε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου δυο ομάδες παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο μεταξύ τους μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής; Ε, λοιπόν, στα νησιά της Κορνουάλης αυτό ακριβώς γίνεται. Το Isles of Scilly Football League είναι το μικρότερο επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο, αποτελούμενο μόνο από δύο ομάδες που παίζουν μεταξύ τους 17 φορές τη σεζόν!

Ως πατρίδα του ποδοσφαίρου, η Αγγλία ήταν και εξακολουθεί να είναι «τρελή» για το ποδόσφαιρο, και τα Isles of Scilly, ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 140 νησιά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κορνουάλης, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι Garrison Gunners και οι Woolpack Wanderers, παίζουν μεταξύ τους κάθε Σαββατοκύριακο, για να αναδειχθεί στο τέλος ο πρωταθλητής!!!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Και τον αναφέρω για …παν ενδεχόμενο!!!

Στην αρχή κάθε σεζόν ανακατεύονται οι ομάδες για να το κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον, ώστε να παίζουν με διαφορετικούς ανθρώπους. Οι παίκτες χωρίζονται σε θέσεις και στη συνέχεια επιλέγονται εναλλακτικές επιλογές από τους αρχηγούς.

Αλλά δεν είναι βαρετό μετά από λίγο να παίζεις με την ίδια ομάδα κάθε Σαββατοκύριακο; Λοιπόν, οι παίκτες του Isles of Scilly Football League θα σας πουν ότι η ζωή «είναι βαρετή μόνο χωρίς ποδόσφαιρο». Έτσι, όσο έχουν κάποιον για να παίξουν, κανείς δεν παραπονιέται.

Το μικρότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο έγινε διάσημο το 2008, όταν η Adidas πήγε στο Σεντ Μέρι για να γυρίσει το διαφημιστικό της «Dream Big».

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας