ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1058 φορές

Άποψη: Περάστε την πρώτη του μηνός

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Εικοσιπέντε άνθρωποι, όλοι και όλοι, από τους οκτώ περίπου χιλιάδες, που διαθέτει το Μακροχώρι, μπήκαν στον κόπο να παραβρεθούν στην συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, με αντικείμενο συζήτησης την σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κωμόπολης μας.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Κώστα Γερουλίδη και στον Σούλη Σταφυλίδη, Νικομηδιώτες στην καταγωγή, αλλά όπως αποδεικνύεται περισσότερο Μακροχωρίτες, από όλους εμας, τους “γηγενείς” της ανεύθυνης και της υψηλής κριτικής, όταν πρόκειται να στήσουμε στον τοίχο ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα, για να υπηρετήσουν το γενικό συμφέρον.

Και να φανταστεί κανείς οτι στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, παρουσιάστηκαν αυθόρμητα, περισσότεροι από 50 Μακροχωρίτες, έτοιμοι να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα - πως έκαναν διαφορετικά τον προεκλογικό τους αγώνα - για να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς φυσικά, τον τόπο της καταγωγής τους, αρκεί να τους επέλεγαν οι συντοπίτες τους.

Και εμείς, άλλον λιγότερο και άλλον περισσότερο, τους τιμήσαμε με την ψήφο μας.

Που ήταν αλήθεια όλοι αυτοί την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις;

Η μικρή προσέλευση των κατοίκων του Μακροχωρίου στην συγκέντρωση σωτηρίας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κωμόπολης τους, δεν μας εξέπληξε. Για μας λίγο - πολύ ήταν αναμενόμενη.

Οταν η ομάδα γυρίζει την πλάτη, επι 30 ολόκληρα χρόνια στους φιλάθλους της, επόμενο είναι ότι όταν κάποτε τους χρειαστεί δεν θα βρίσκονται και αυτοί στο πλευρό της.

Αυτό που προκάλεσε δυσμενή εντύπωση δεν ήταν λοιπόν η φτωχή προσέλευση των φιλάθλων αλλά η απουσία από την συγκέντρωση των υποψήφιων σωτήρων της Κωμόπολης του Μακροχωρίου.

Όλων αυτών που δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς τους συντοπίτες τους, όμως αρνήθηκαν να θυσιάσουν ελάχιστο από το χρόνο τους, για κάτι που μπορεί να μην τους εκπροσωπεί, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Κωμόπολης τους και “καταφύγιο” των παιδιών τους: την ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου τους.

Η μικρή προσέλευση στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής βέβαια δεν στάθηκε εμπόδιο στον ορισμό 7μελους διοικούσης επιτροπής, που πήρε την εντολή να ετοιμάσει το έδαφος για την εκκίνηση της ομάδας.

Το αποτέλεσμα των επαφών της επιτροπής; “Περάστε την 1η του μηνός”, για να χρησιμοποιήσουμε τον τίτλο δημοφιλούς παλιάς ελληνικής ταινίας, που μεθερμηνευόμενο σημαίνει:

Ξεκινήστε εσείς και εμείς είμαστε εδώ. Θα βοηθήσουμε.

Μα για να ξεκινήσει η ομάδα χρειάζονται χρήματα και από τη στιγμή που λείπει ο χρηματοδότης, προσπαθεί να τα εξασφαλίσει η επιτροπή!!

Υ.Γ.: Προσοχή στις επιλογές κυρίως του προπονητή. Άνθρωποι που μπορεί να διχάσουν τον κόσμο δεν έχουν τουλάχιστον σ’ αυτήν την φάση θέση στην ομάδα (ο νοών νοείτο).