ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1250 φορές

Ο Κώστας Κατσώνης σχολιάζει το ΠΑΣ Γιάννινα - ΒΕΡΟΙΑ

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr τη μεγάλη νίκη που πέτυχε την Κυριακή η ΒΕΡΟΙΑ στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

«Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι η φετινή ΒΕΡΟΙΑ, αν και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, πέτυχε δύο νίκες εκτός έδρας, μια στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ μετά από 45 χρόνια και μια στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ μετά από 42 χρόνια!

Στο ματς με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» η «Βασίλισσα του βορρά» πέτυχε ένα χρυσό τρίποντο σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, στηριζόμενη σε τρεις τομείς που όταν λειτουργούν θετικά φέρνουν τη νίκη.

Πρώτον ο Ντόστανιτς και το τεχνικό του επιτελείο με την στρατηγική και την τακτική τους, δεύτερον οι παίκτες με το πάθος και την αγωνιστικότητά τους και τρίτον ο πρόεδρος που μπορεί και εξασφαλίζει ισότιμη διαιτησία.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Σέρβος προπονητής επέλεξε το γνωστό 4-3-3 με σέντερ φορ τον Ίσμαελ, αφήνοντας στον πάγκο για πρώτη φορά τον Μπεν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και όχι αντεπιθέσεων, με το ματς να είναι μοιρασμένο και τους δύο αντιπάλους να έχουν από μια καλή ευκαιρία.

Στην επανάληψη η μορφή του αγώνα άλλαξε. Ο ΠΑΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έγινε περισσότερο απειλητικός για την εστία μας.

Αυτό έγινε λόγω της κούρασης των Βεργώνη και Παυλίδη, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε το κέντρο και να πιεστεί περισσότερο η αμυντική μας γραμμή.

Ωστόσο ανέλαβαν… δράση ο Καντιμοίρης που ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια και ο Ντόστανιτς από τον πάγκο με το καταπληκτικό του κοουτσάρισμα.

Ο ΠΑΣ δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο προπονητής μας έκανε δύο αλλαγές στο κέντρο (Ζεζίνιο, Τραπ) με τις οποίες ανέκοψε τον ρυθμό του αντιπάλου και ισορρόπησε το παιχνίδι.

Και στο τελευταίο 15λεπτο, όπως είχε σχεδιάσει, ρίχνει στο ματς τον Μπεν με στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα, όπως και έγινε στο 90’!

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που σε συνδυασμό με το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι η ομάδα μπορεί να πάρει ακόμη 13-14 βαθμούς, οι οποίοι πιστεύω ότι είναι αρκετοί για την απευθείας παραμονή.

Ελπίζω και εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό από πλευράς πάθους και αγωνιστικότητας, οι παίκτες να πιστέψουν ότι ο στόχος της σωτηρίας είναι εφικτός, ο προπονητής να δώσει περισσότερο βάρος στην επιθετική τακτική μέσω των προπονήσεων και οι φίλαθλοι να γεμίσουν το γήπεδο στους εναπομείναντες αγώνες.

Η «Βασίλισσα του βορρά» πρέπει να παραμείνει στον θρόνο της!!»