ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1872 φορές

Ο Κώστας Κατσώνης σχολιάζει το ματς ΒΕΡΟΙΑ - Ολυμπιακός

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr το Σαββατιάτικο παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Ολυμπιακό (0-5).

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

«Δυστυχώς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, στα ματς του Ολυμπιακού το αποτέλεσμα είναι γνωστό πριν αρχίσει ο αγώνας.

Αυτό το έργο είδαμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου, σε μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, μιας και χιλιάδες φίλαθλοι γέμισαν το γήπεδο ελπίζοντας στο θαύμα που θα οδηγούσε στην παραμονή της ομάδας μας στην Σούπερ Λιγκ.

Όμως, πρώτον η διαιτησία ήταν 100-0 με τον «θρύλο» και δεύτερον ο Ντόστανιτς (όπως άλλωστε και όλοι οι προπονητές) αποφάσισε να μην χτυπήσει το παιχνίδι και να κάνει «rotation».

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, το ματς είχε δύο πρόσωπα. Από το 1ο μέχρι και το 60ό λεπτό οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Η ΒΕΡΟΙΑ έπαιξε με σύστημα 4-3-3 και με τέσσερις καθαρόαιμους αμυντικούς, δύο ανασταλτικούς μέσους, τον Μπαργκάν δεκάρι και τρία φορ. Με Βεργώνη και Μάνο για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με αρκετά νέα πρόσωπα, με τον Μίτσελ (ποντάροντας στην διαιτησία) να ευελπιστεί σε… περίπατο!

Όμως το πάθος, η αγωνιστικότητα και η καλή τακτική της ΒΕΡΟΙΑΣ είχε σαν αποτέλεσμα η υπεροχή να είναι με τον «θρύλο» αλλά οι ευκαιρίες με τη «Βασίλισσα», η οποία θα μπορούσε να πετύχει και δύο τέρματα!

Στο τελευταίο μισάωρο όμως, ως δια μαγείας αλλάζει άρδην η μορφή του αγώνα. Δύο τραυματισμοί (Βέρτζος, Σισοκό), τρεις αλλαγές για τον Μίτσελ, δύο γκολ οφσάιντ και διασυρμός 0-5!

Εδώ θέλω να τονίσω ότι ο Μίτσελ έκανε «rotation» έχοντας στον πάγκο λύσεις για να τον βοηθήσουν αν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο Ντόστανιτς τους είχε στην κερκίδα. Μη έχοντας λοιπόν λύσεις, άφησε την ομάδα να γίνει σάκος του μποξ και να… χορεύουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ θα μπορούσε στο 0-0 να γυρίσει το σύστημα σε 5-4-1 με τρία στόπερ (Όστοϊτς, Τζημογιάννη, Σιόντη), μπακ - χαφ τους Μπεν και Καλτσά, στα χαφ τους Παυλίδη, Βεργώνη, Ζεζίνιο, Ίσμαελ και φορ το Μάνο.

Βέβαια και πάλι λόγω διαιτησίας θα χάναμε, αλλά άλλο μια απλή ήττα και άλλο διασυρμός!

Πρέπει πρώτος ο προπονητής να είναι πολεμιστής και να μην κάνει δηλώσεις του στιλ «Δαβίδ και Γολιάθ» και όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα γιατί είναι καλός προπονητής».