ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 6635 φορές

Ρετρό: Οι δύο συνεχόμενες χρονιές που η Βέροια κέρδισε το Κύπελλο της ΕΠΣΗ (φωτο)

Με αφορμή τον Σαββατιάτικο (6/5) τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, μεταξύ του Μ. Αλέξανδρου Αγ. Μαρίνας και της ερασιτεχνικής ομάδας της Βέροιας, το kerkidasport.gr θυμάται δύο τελικούς στους οποίους αγωνίστηκαν οι "κυανέρυθροι".

Ήταν τις σεζόν 2001-2002 και 2002-2003, όταν ο τότε ΓΑΣ Βέροια που αγωνιζόταν στη Δ' Εθνική, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Το 2002 αντιμετώπισε το Ροδοχώρι, του οποίου επικράτησε με 4-1, ενώ το 2003 αγωνίστηκε απέναντι στον ΦΑΣ Νάουσα, κερδίζοντας εύκολα με 6-0.

Να σημειωθεί ότι την σεζόν 2002-2003 η "Βασίλισσα" κατέκτησε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, νικώντας στον τελικό την Πρέβεζα με 2-1 στο γήπεδο των Σοφάδων Καρδίτσας (διαβάστε εδώ).

Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ της ""Κ" για τους δύο τελικούς του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2001-2002

ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ - ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 4-1

Έχοντας στη σύνθεσή της πολλούς αναπληρωματικούς και μόνο τρεις βασικούς, η Βασίλισσα δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει στον τελικό που έγινε στο δημοτικό στάδιο Βέροιας, την ομάδα του Ροδοχωρίου με σκορ 4-1 και να κατακτήσει το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Ημαθίας!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό για την ομάδα του Ροδοχωρίου με κεφαλιά του Θεοδοσιάδη, αλλά από εκεί και πέρα οι Βεροιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα πετυχαίνοντας 4 γκολ (20' Μήτκος, 32' Λαζαρίδης, 82' Τσάκαλος, 90' Μουρατίδης) και χάνοντας πολλές ακόμα ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το σκορ!

Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Βέροιας, ενώ από την άλλη πλευρά το Ροδοχώρι έχασε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο 80' όταν σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μωϋσίδη η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Χαρίση!

Με λίγα λάθη η διαιτησία του κ. Χριστοδούλου (Ημαθίας). Καλύτεροι από τη Βέροια οι Μήτκος, Συμπεθέρης, Σίμος και Μουρατίδης. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι και των δύο ομάδων!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2002-2003

ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ - ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ 6-0

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν ο τελικός κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ο οποίος διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας μπροστά σε 600 περίπου φιλάθλους. Η "βασίλισσα του βορρά" πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, επιβλήθηκε με σκορ 6-0 της Νάουσας και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο της Ένωσης!

Η Βέροια ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά και έδειξε από την αρχή ότι θα είναι το "αφεντικό" του αγώνα. Στο 3' ο Χατζόπουλος άνοιξε το σκορ με πλασέ, ενώ το 2-0 έγινε 4 λεπτά αργότερα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτκου! Στο 19' ο Ευτηριάδης με κοντινό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ με παρόμοιο τρόπο ο Μυρωνίδης πέτυχε το τέταρτο γκολ στο 24', μετά από πάσα του Τσαρτσίδη. Το 5-0 έγινε στο 30' με όμορφη καρφωτή κεφαλιά του Τάνου, μετά από σέντρα του Μήτκου.

Στην επανάληψη η Νάουσα ανέβασε κάπως την απόδοσή της, αντίθετα με τους Βεροιώτες οι οποίοι επαναπαύτηκαν από το μεγάλο σκορ, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού και να γίνουν λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 57' ο διαιτητής Κωντσιαντής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Βέροιας σε ανατροπή του Τσαρτσίδη, ενώ το τελικό 6-0 πέτυχε ο Ευτηριάδης στο 75ο λεπτό.

Από τη "βασίλισσα" που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να υστέρησε. Μέτρια παρουσιάστηκε η ομάδα της Νάουσας, η οποία επίσης αγωνίστηκε με ελλείψεις. Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Κωντσιαντή και των βοηθών του Τσανίδη και Αλεξίου.