ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4703 φορές

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της "Βασιλισσας"

Το 1996 η ΒΕΡΟΙΑ επιστρέφει στην Α' Εθνική έπειτα από απουσία οκτώ ετών και πραγματοποιεί εντυπωσιακές μεταγραφές προκειμένου να κατορθώσει να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν του πρωταθλήματος και να σταθεροποιήσει τη θέση της στην πρώτη κατηγορία.

Ο 32χρονος Όλεγκ Προτάσοφ, ο 33χρονος Γιώτης Τσαλουχίδης και ο 39χρονος Τάσος Μητρόπουλος υπέγραψαν με το σύλλογο της Ημαθίας, αποτελώντας ίσως τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την κυανέρυθρη φανέλα.

Κοινά σημεία και των τριών ήταν η θητεία τους στον Ολυμπιακό αλλά και οι δεκάδες συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Προτάσοφ είχε μόλις γυρίσει από την Ιαπωνία και την Γκάμπα Οσάκα, ενώ ο Τσαλουχίδης είχε αγωνιστεί για μια σεζόν στον ΠΑΟΚ και ο Μητρόπουλος ερχόταν από τον Ηρακλή.

Ο Τσαλουχίδης συμπλήρωσε τρεις σεζόν με 92 συμμετοχές και 2 γκολ, κλείνοντας την καριέρα του στην ομάδα όπου ξεκίνησε. Ο Προτάσοφ αγωνίστηκε για δυο χρόνια, πριν συνεχίσει σε Προοδευτική και Πανελευσινιακό, καταγράφοντας 62 συμμετοχές με 11 γκολ. Ο "Ράμπο" έπαιξε μόλις μία χρονιά στην Α' Εθνική, έχοντας 6 γκολ σε 29 συμμετοχές, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια την επόμενη χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

www.facebook.com/kathekyriaki