• ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2344 φορές

Γειτονικό ντέρμπι σε ουδέτερο γήπεδο

Η σημερινή φωτογραφία μας είναι από το παιχνίδι Εορδαϊκός - ΒΕΡΟΙΑ 2-1, την 8η αγωνιστική της σεζόν 1990-1991, στη Β' Εθνική κατηγορία.

Διακρίνονται από αριστερά οι Παναγιωτίδη, Τουτολός, Μαντζιούνης, Γ. Κωνσταντινίδης, Τσιότρας και Καβάσης, έχοντας ανάμεσά τους τρεις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, σε ένα ματς που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Κοζάνης με πάρα πολύ κόσμο στις κερκίδες!

Το βιβλίο "Η ιστορία του ποδοσφαίρου στη Βέροια" του αείμνηστου Γιώργου Γαλανομάτη, αναφέρει μεταξύ άλλων για τον συγκεκριμένο αγώνα, που έγινε στις 11/11/1990, τα εξής:

"Ανύπαρκτη στα 80 από τα 90 λεπτά η ΒΕΡΟΙΑ κατόρθωσε να χάσει μόνο με 2-1 από τον Εορδαϊκό στο ουδέτερο γήπεδο της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκπέμποντας SOS!"

Για την ιστορία, τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Καδικιώτης (20') και Τσιντογιάννης (62'), ενώ στο 82' μείωσε το σκορ ο Αλέκος Αλεξανδρής.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Παναγιωτίδης, Τσιότρας, Μαντζιούνης, ΤΟΥΤΟΛΟΣ, ΚΑΒΑΣΗΣ, Κωνσταντινίδης, Αδαλόγλου, Καραπιπέρης, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, Τόμου (39' λ.τ. Ανανιάδης).