ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1055 φορές

Πραγματική «Βασίλισσα» στην Κομοτηνή!!

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πέτυχε η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία πέρασε εντυπωσιακά από την Κομοτηνή επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού!

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά καλή στην επανάληψη, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης με δύο γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 15o και 70ό λεπτό της αναμέτρησης!

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά οι Βεροιώτες έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να γίνονται πιο απειλητικοί για την αντίπαλη εστία.

Στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς οι «κυανέρυθροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν το 15ο λεπτό όταν ο Ναζλίδης βρήκε με εκπληκτική μπροστινή μπαλιά τον Αμπντούν, αυτός βγήκε μόνος απέναντι στον Αθανασιάση και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-1 για τη «Βασίλισσα»!

Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους!

Στο 17’ ωραία προσπάθεια του Ναζλίδη και σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 26’ ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε ωραία το ένα - δύο με τον Μαγιέφσκι και από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή του Πανθρακικού, όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε σωτήρια από τον Αθανασιάδη!

Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς στο 29ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ ο Χαβίτο έγινε κάτοχος της μπάλας και από πλάγια δεξιά θέση έπιασε ένα περίεργο φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να χτυπάει στην επάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της ΒΕΡΟΙΑΣ και να απομακρύνεται στην συνέχεια από τους παίκτες της «Βασίλισσας»!

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρος έγινε στο 32’ όταν ο Μαγιέφσκι βρήκε τον Ναζλίδη στο ύψος της περιοχής των γηπεδούχων, αλλά το ωραίο σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ!

Με την έναρξη της επανάληψης ο προπονητής του Πανθρακικού πραγματοποίησε δύο αλλαγές θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία της «Βασίλισσας» και στο 52’ ο Νικόλτσης έπιασε ωραίο ανάποδο ψαλίδι από την καρδιά της Βεροιώτικης άμυνας που πέρασε μόλις άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νικόλτσης έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Ιγκορ, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Μετά το 60’ οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν το ματς και άρχισαν να βγαίνουν δειλά δειλά από την περιοχή τους. Στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο δεύτερο μέρος ευτύχησαν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και να «κλειδώσουν» ουσιαστικά τη νίκη τους!

Ήταν το 69ο λεπτό όταν η «Βασίλισσα» κέρδισε πέναλτι με τον Μαγιέφσκι να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Πανθρακικού με εκπληκτική προσπάθεια και να σεντράρει για τον επερχόμενο Ναζλίδη, με τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Παπαγεωργίου και τον διαιτητή Σπάθα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος νίκησε τον Αθανασιάδη γράφοντας το 0-2 για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Στο 75’ οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά ο Καντιμοίρης είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Ροτζέριο, ενώ η απάντηση για τους «κυανέρυθρους» ήρθε εννιά λεπτά αργότερα όταν ο Ναζλίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά πριν προλάβει να σουτάρει άνοιξε το κοντρόλ και έχασε σίγουρο γκολ!

Στο 90’ ο Καντιμοίρης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Χαβίτο, με το 0-2 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα, με τους Βεροιώτες να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη μαζί με τους 50 περίπου φιλάθλους τους που βρέθηκαν στην πόλη της Θράκης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83’ Παπαχρήστος), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Ροτζέριο, Χαβίτο, Τζάνης (46’ Νικόλτσης), Χασομέρης (46’ Ιγκορ).

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλον, Τσουμάνης, Εντζεγκέλε, Μαραγκός (71’ λ.τ. Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμπντούν, Γιουσούφ (67’ Τάτος), Μαγιέφσκι (90’ Ιμπραϊμ), Ναζλίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «Κ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 31/08…