ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 968 φορές

Κατίδης: «Στηρίζεται στην επίθεση η ΒΕΡΟΙΑ»

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στη ΒΕΡΟΙΑ στο φετινό πρωτάθλημα. Η «Βασίλισσα του βορρά» μετράει 4 νίκες και 1 ήττα στις 5 πρώτες αγωνιστικές, αφού στηρίζεται στην επίθεσή της, όπως δήλωσε στο gazzetta.gr ο Γιώργος Κατίδης.

Ο 21χρονος μέσος έκανε λόγο για την καλύτερη ΒΕΡΟΙΑ των τελευταίων ετών και αναφέρθηκε στις πολλές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, στο καλό ξεκίνημα και στο Κύπελλο, στις δυνατότητες του συλλόγου της Ημαθίας, στις εμπειρίες του από το ιταλικό πρωτάθλημα με τη Νοβάρα, και την απόφασή του για επαναπατρισό.

Γιώργο, σε 5 αγώνες έχετε 4 νίκες και μόλις 1 ήττα, που είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ΒΕΡΟΙΑΣ. Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι έχουν οδηγήσει σε αυτό το επίτευγμα;

Κατ' αρχήν η ομάδα που έχουμε φέτος είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει η ΒΕΡΟΙΑ όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε ένα αξιόλογο γκρουπ ποδοσφαιριστών, που διψάνε για διάκριση και θέλουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε έναν πολύ σοβαρό και μετρημένο προπονητή, ο οποίος ξέρει τι ζητάει από το παιχνίδι του και φαίνεται να αξιολογεί και να καταλαβαίνει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σαφώς και πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Όμως, με δεδομένο το καλό ξεκίνημα, υπάρχει στο μυαλό σας το κάτι παραπάνω;

Μετά την 5η αγωνιστική, είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για την παραμονή ή για το κάτι παραπάνω. Εμείς κοιτάμε ένα προς ένα τα παιχνίδια, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και οι νίκες έχουν φέρει ψυχολογία στην ομάδα. Αυτό φαίνεται από το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, ελπίζουμε να συνεχίσουμε με καλό ποδόσφαιρο και νίκες για να κοιτάξουμε και το κάτι παραπάνω στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου η ομάδα άλλαξε πολύ. Πώς καταφέρατε να δέσετε τόσο γρήγορα για να παίξετε και τόσο καλό ποδόσφαιρο;

Οι παίκτες που ήρθαν έχουν εμπειρίες, έχουν χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες. Οι συζητήσεις που έγιναν με τον πρόεδρο δεν τους άφησαν περιθώριο να σκεφτούν κάτι άλλο και κάπως έτσι άνοιξε και ο δρόμος για τους υπόλοιπους. Το ότι δέσαμε οφείλεται εκτός από εμάς και στον προπονητή.

Υπάρχουν ονόματα στην ομάδα, όπως ο Ραούλ Μπράβο και ο Κάμπορα. Πού μπορούν να βοηθήσουν εσάς τους υπόλοιπους αυτοί οι παίκτες;

Είναι ποδοσφαιριστές και οι δύο, που έχουν πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχουν παίξει αρκετές φορές και έχουν μεγάλες παραστάσεις. Βέβαια, είναι κι άλλοι παίκτες που έχουνε ζήσει κι αυτοί πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι από τον μικρότερο προς το μεγαλύτερο ο καθένας έχει να πάρει κάτι.

Έχουμε δει φέτος ότι η ΒΕΡΟΙΑ έχει κάνει πολλές τελικές, αλλά είναι και αποτελεσματική, κάτι που δεν το βλέπαμε πέρυσι. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας;

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην ομάδα είναι περισσότερο επιθετικογενείς. Οπότε, αν και δεν έχουμε δεχτεί πάρα πολλά γκολ, με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώσαμε αρκετά τέρματα. Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα στηρίζεται στην επίθεσή της.

Ήρθε μία απρόσμενη αναβολή, ενώ υπάρχει και η διακοπή. Σε ποιους τομείς δουλεύετε, ώστε να συνεχίσετε στον ίδιο ρυθμό ακόμα και μετά από τόσο καιρό χωρίς ματς.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει σίγουρα ένα ρεπό, αυτό είναι και θέμα προπονητή. Μας τόνισε ότι η δουλειά θα συνεχιστεί και οι προπονήσεις θα είναι στον ίδιο ρυθμό, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε για φιλικό.

Υπάρχει και το Κύπελλο. Ξεκινήσατε με το 4-1 επί της Εμιονίδας. Ποιος είναι ο στόχος σε αυτόν τον θεσμό.

Όπως είπα και στη συνέντευξή μου μετά το παιχνίδι, στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Παρ' όλα αυτά έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ καλές ομάδες. Έχουμε το ρόστερ να πάμε καλά και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα και είναι στο χέρι μας να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Μετά τον Άρη και την ΑΕΚ, ήρθε η μεταγραφή στη Νοβάρα. Ποιες είναι οι εμπειρίες που πήρες από το ιταλικό πρωτάθλημα;

Έγινα εντελώς διαφορετικός παίκτης και έβαλα ποιότητα στο παιχνίδι μου. Γνώρισα άλλα γήπεδα, διαφορετικές καταστάσεις, ηρέμησα και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος και από παιχνίδι σε παιχνίδι φαίνομαι καλύτερος. Προσωπικά εγώ το νιώθω αυτό.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Όπως είχα πει και τότε, υπήρχαν αρκετές ομάδες από την Ελλάδα και με κάποιες εξ' αυτών ήμουν σε προχωρημένες συζητήσεις. Αυτό που μ' έκανε να έρθω στη ΒΕΡΟΙΑ ήταν ο πρόεδρος, τα λόγια του κ. Καρυπίδη που με έπεισαν, αλλά πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού ότι η καταγωγή μου είναι από εδώ κοντά και δεν ήθελα πολύ για να υπογράψω.

Είχες προτάσεις και από ομάδες από το εξωτερικό;

Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις. Δε θέλω να αναφέρω κάποια ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλες οι ομάδες που συζητούσα ήταν αξιόλογες.

Τέλος, ένα σχόλιο για την Εθνική. Έχουμε δύο ματς με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία. Πώς τα βλέπεις και τι πρέπει να αλλάξει για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια και να πάρουμε την πρόκριση;

Ο προπονητής έχει την εμπειρία. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που έχουν ζήσει στην Εθνική ομάδα. Όμως, δε λειτουργούν όλες οι ομάδες με τον ίδιο τρόπο. Έχει την εμπειρία, την ποιότητα και οι σωστές κλήσεις και επιλογές θα φέρουν την καλύτερη δυνατή ομάδα για να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Το καθήκον της Εθνικής είναι να κάνει δύο αξιοπρεπή παιχνίδια και να φύγει με το κεφάλι ψηλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.