ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1089 φορές

Γκρανέρο: «Η ομάδα είναι υπεράνω όλων»

«Τρελαίνει» κόσμο η ΒΕΡΟΙΑ με τα αποτελέσματα της. Ωστόσο, ως ενός σημείου η πορεία της, με βάση τις μεταγραφικές της κινήσεις, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τέσσερις νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και νίκη στην πρεμιέρα του κυπέλλου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος απολογισμός. Ωστόσο, έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, αλλά παρ’ αυτά η "Βασίλισσα" δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να βγει ακόμη και στην Ευρώπη!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι οι «κυανέρυθροι» έχουν κρατήσει το αήττητο στην έδρα τους με τρεις επιτυχίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

«Δώσαμε ταυτότητα»

Ο αρχιτέκτονας της μέχρι τώρα επιτυχίας, Χοσέ Γκρανέρο, τοποθετήθηκε χθες το απόγευμα μέσω του «Αθλητικού Metropolis» εξηγώντας μεταξύ άλλων τους λόγους, για τους οποίους πιστεύει ότι η ομάδα του τα… πηγαίνει περίφημα: «Το καλό ρόστερ και οι ιδανικές συνθήκες εργασίας είναι δυο βασικοί λόγοι. Πιστεύω, ότι ήμαστε μία ομάδα, που δουλεύει καλά.

Οι συγκυρίες του πρωταθλήματος ήταν θετικές για μας και βρισκόμαστε εκεί ψηλά, που είμαστε τώρα», ήταν αρχικά οι κουβέντες του για να συμπληρώσει: «Βλέπουμε εντελώς διαφορετικά το κάθε παιχνίδι. Όλα τα ματς τα ‘κτίζουμε’, ενώ βλέπουμε πώς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και πάντα ως γνώμονα με τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε δώσει ταυτότητα στην ομάδα, ενώ έχουμε μεταφέρει στους παίκτες ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη δίψα και την αισιοδοξία», επισήμανε ο Γκρανέρο.

«Διατηρούμε τη φιλοδοξία μας»

Πώς μπορεί να διαχειριστεί ένας προπονητής τόσο καλούς παίκτες; «Το ρόστερ είναι μεγάλο. Έχουμε 34 παίκτες. Εμείς ωστόσο έχουμε ορίσει τους κανόνες μας και την κοινή γραμμή. Κοιτάμε στα μάτια τους παίκτες. Πηγαίνουμε καλά και υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στους παίκτες.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι υπεράνω όλων, πάνω από το ατομικό και τα πρόσωπα. Με ευχαριστεί επίσης ότι η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στον κοινό στόχο. Έχω πει ότι δεν αλλάζω τον στόχο μου. Το μόνο που μπορώ να κοιτάξω είναι ότι θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το πρωτάθλημα θα ορίσει που μπορούμε να φτάσουμε. Η εύκολη παραμονή ήταν ο πρώτος στόχος. Ο αρχικός στόχος. Τα πράγματα έχουν όμως αλλάξει. Θα διατηρήσουμε τη φιλοδοξία μας. Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Σιγά-σιγά».

«Εμείς και η Κέρκυρα»

Στο τέλος, έκανε και έναν μικρό απολογισμό για το μέχρι τώρα πρωτάθλημα. «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη μπροστά, αν και με το ρόστερ του αυτό θα γίνει σύντομα. Τον ΠΑΟΚ, που τον περίμενα ότι θα πάει καλά, θα είναι επίσης ψηλά. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βεβαίως καλή αρχή, παίρνει φόρα μέσα από την απόδοση του. Ωστόσο, δεν έχω εφόδια ακόμη για να απαντήσω, αν θα μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του ΠΑΟΚ. Όσο για τους υπόλοιπους, θα έλεγα ότι η κατάσταση είναι όπως την περίμενα. Υπάρχουν επίσης και δυο εκπλήξεις. Εμείς και η Κέρκυρα. Κατά τα άλλα, μέχρι τέλους θα παιχθεί η παραμονή.