ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4734 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Πήρε τον πρώτο "τελικό", απομένουν άλλοι δύο

Παίζοντας με «την πλάτη στον τοίχο», αφού το μόνο αποτέλεσμα που ήθελε ήταν η νίκη, η "Βασίλισσα" πανηγύρισε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο Κυριακάτικο παιχνίδι για την 28η αγωνιστικής της SL2.

Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα του αγώνα, παρά τις πολλές απουσίες, οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ «τα έδωσαν όλα», παίζοντας με πάθος και ψυχή και έτσι κατάφεραν και επικράτησαν με 1-0 των Θεσσαλών και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πλέον απομένουν δύο «τελικοί» για τους Βεροιώτες, αυτό το Σάββατο με τον Διαγόρα στη Ρόδο και το επόμενο με τον Ηρακλή Λάρισας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Στόχος είναι η κατάκτηση τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών, ώστε η «Βασίλισσα» να εξασφαλίσει όπως δείχνουν τα πράγματα την παραμονή της.

Στο ματς με την ομάδα της Καρδίτσας, οι «κυανέρυθροι» διακρίθηκαν κυρίως για την κατάθεση ψυχής και το πάθος που έδειξαν και αυτό ήταν που τους έδωσε το πολύτιμο τρίποντο, στην προσπάθεια της σωτηρίας.

Οι πολλές απουσίες των τιμωρημένων Μπουκουβάλα, Κολλαρά, όπως και των Κατσούκη, Ζε Εσσόνο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, οδήγησαν τον Νίκο Καρύδα σε λύσεις ανάγκης, όπως η χρησιμοποίηση παικτών σε θέσεις που δεν τους ήταν γνώριμες (πχ ο Ισαακίδης στόπερ). Παρόλα αυτά, παρά τα προβλήματα, οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, ανταποκρίθηκαν στον απόλυτο βαθμό και έτσι έφθασαν στην πολύ σπουδαία νίκη.

Με δεδομένες λοιπόν τις απουσίες των παικτών που προαναφέραμε, ο Βεροιώτης τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Βενετικίδη κάτω από τα δοκάρια, πλάγιους μπακ τον Μουχάλη δεξιά, τον Ντουμάνη αριστερά (με σαφείς εντολές να πλαγιοκοπεί και την αντίπαλη άμυνα) και δύο στόπερ τους Περδίκη, Ισαακίδη (κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, όσες φορές προωθούταν ο Ντουμάνης). Οι Μπλέτσας, Μασούρας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπαϊντού, Μπουόλι να παίζουν στα άκρα, τον Γιουκούδη «αιχμή του δόρατος» και πίσω του σε θέση επιτελικού τον Ελευθεριάδη.

Τέσσερις ήταν οι αλλαγές που έκανε ο Νίκος Καρύδας, όλες στην επανάληψη. Μία διπλή και μάλιστα αναγκαστική, λόγω τραυματισμών των Περδίκη, Μπουόλι, τους οποίους αντικατέστησαν στο 55΄ οι Γιαγτζίδης, Μπελεβώνης. Έτσι, ο Μασούρας οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ισαακίδη, ο Γιαγτζίδης μετατοπίστηκε δίπλα στον Μπλέτσα και ο Μπελεβώνης πήγε στα αριστερά της επίθεσης. Στο 70΄ο Ιωάννου αντικατέστησε τον Μπαϊντού και στο 77΄ο Ζιώγας τον Μουχάλη, αλλαγή που έφερε άλλες δύο εσωτερικές, με τον Ντουμάνη να πηγαίνει στο άλλο άκρο της άμυνας και στην θέση του αριστερά να τοποθετείται ο Μπλέτσας, αφού ο νεοεισελθόν Ζιώγας, πήγε δίπλα στον Γιαγτζίδη.

Χωρίς Μπλέτσα και Γιουκούδη στη Ρόδο

Με δύο σημαντικές απουσίες θα αγωνιστεί το Σάββατο (10/6) η ΒΕΡΟΙΑ στη Ρόδο κόντρα στον τοπικό Διαγόρα, που επίσης καίγεται για βαθμούς.

Ο Νίκος Καρύδας δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τιμωρημένους Μπλέτσα (συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες) και Γιουκούδη (4 κίτρινες), όμως στην αντίπερα όχθη επιστρέφουν οι Μπουκουβάλας, Κολλαράς που εξέτισαν την ποινή τους.