ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1170 φορές

Μπιλέκας: «Σε έξι μήνες η φυλάκιση Καλαϊτζίδη»

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπιλέκας μίλησε για την ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ιδιαίτερα αυστηρός είναι ο νέος αθλητικός νόμος, με αποτέλεσμα η ποινή φυλάκισης 12 μηνών που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για την επίθεσή του στον φροντιστή της Βέροιας, Σάκη Βούλγαρη να μην προβλέπει αναστολή. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου πέτυχε αναβολή εκτέλεσης για έξι μήνες, οπότε θα την εκτίσει τον Δεκέμβριο.

Ο δικηγόρος της Βέροιας, Γιώργος Μπιλέκας σε δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 ανέφερε σχετικά:

«Το δικαστήριο διήρκησε 8 ώρες και εξετάστηκαν 8 μάρτυρες. Αντιλήφθηκε τα γεγονότα. Αποδείχτηκαν όλα με έγγραφα και καταθέσεις. Η ποινή είναι χωρίς αναστολή. Έτσι προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος. Προβλέπεται για εξαιρετικούς οικογενειακούς ή λόγους υγείας να ζητηθεί με αυτοτελή αίτηση από την Εισαγγελία η χορήγηση αναβολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία είναι έως 6 μήνες. Το αίτημα έγινε αποδεκτό. Δεν έχει να κάνει με την ακροαματική διαδικασία. Είναι αυτοτελής και έγγραφη.

Πρόκειται για μία ειδική διάταξη. Ο κύριος Καλαϊτζίδης επικαλέστηκε οικογενειακούς, επαγγελματικούς και λόγους υγείας. Οι επαγγελματικοί έχουν να κάνουν με το ότι είναι προπονητής στον Απόλλωνα Πόντου και η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει με υποβιβασμό».

Σχετικά με τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν, είπε:

«Οι περιοριστικοί όροι του απαγορεύουν την είσοδό του σε αθλητικούς χώρους όπου πραγματοποιούνται αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων».

Πότε θα εκτίσει την ποινή του ο Καλαϊτζίδης:

«Ο νόμος λέει ότι το ανώτατο όριο είναι έξι μηνών και εξαντλήθηκε. Η αναβολή εκτέλεσης είναι έξι μήνες. Μετά θα πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση. Είναι μία εξαιρετική διάταξη για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις τις οποίες επικαλέστηκε ο κύριος Καλαϊτζίδης και έγινε δεκτό το αίτημά του. Είναι πολύ σκληρό και αυστηρό το πλαίσιο νόμου. Δεν έχει διαβαθμίσεις και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα στο μέλλον».

Απόδοση: FL News