ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1847 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Μεταγραφικό φινάλε με Σωτήρη Μπαλάφα! (video)

Ιδανικό φινάλε στη φετινή μεταγραφική περίοδο για τη «Βασίλισσα του βορρά», η οποία το απόγευμα της Τετάρτης (10/09) έκανε την… έκπληξη ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σωτήρη Μπαλάφα!

Ο 28χρονος Αρτινός ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως στόπερ και ως αμυντικός χαφ, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και αφού έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο Θόδωρο Καρυπίδη, έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Βεροιώτικη ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

"Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου ποδοσφαιριστή Σωτήρη Μπαλάφα.

O ποδοσφαιριστής βρέθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της "Βασίλισσας" και υπέγραψε το συμβόλαιό του. Μετά την υπογραφή δήλωσε τα εξής: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα της Βέροιας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας και υπόσχομαι να δώσω τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για την επίτευξη των στόχων της."

Ο Σωτήρης επέλεξε να αγωνίζεται με το Νο 25".

Who is who

Ο Σωτήρης Μπαλάφας γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1986 στην Άρτα και η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από την τοπική Αναγέννηση. Το 2005 πήρε μεταγραφή στον Π.Α.Ο.Κ., όπου γρήγορα κατάφερε να κερδίσει μια θέση βασικού στην ενδεκάδα τoυ «δικεφάλου».

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά τα μισά της σεζόν μετακόμισε ξανά ως δανεικός στον Εργοτέλη. Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στον Π.Α.Ο.Κ. όπου παρέμεινε έως το καλοκαίρι του 2012 έχοντας συνολικά 21 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δύο τελευταία χρόνια μετακόμισε στην Ουκρανία για να αγωνιστεί με την Ζακαρπάτια, της οποίας αποτέλεσε βασικό στέλεχος έχοντας 45 συμμετοχές και 4 τέρματα.

Ο ύψους 1,88 μέτρων Μπαλάφας έχει διατελέσει διεθνής με τις Εθνικές Νέων και Ελπίδων.