ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1837 φορές

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Την στιγμή που η ΒΕΡΟΙΑ δίνει την δική της μάχη για την επιβίωση, απέναντι στην ίδια την πολιτεία, ελέω Αυγενάκη, την στιγμή που η ομάδα, ακόμη ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα και θα έπρεπε όλοι να «είναι μία γροθιά», κάποιοι, όπως ο πρόεδρός της ΠΑΕ Στέργιος Διαμάντης και ο γενικός αρχηγός Θωμάς Τρούπκος, βρήκαν την ώρα να «βγάλουν στον τάκο» δύο δικά της παιδιά!

Δύο παιδιά που χρόνια προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην ομάδα, τους γυμναστές της, Γιάννη Ματζιαρίδη και Χρήστο Βοργιαζίδη, με τα γνωστά επακόλουθα της απομάκρυνσης του πρώτου, ενώ ο δεύτερος που κλήθηκε σε απολογία, άκουσον-άκουσον, επειδή έκανε "Like" σε ανάρτησή ενός ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΕΡΚΙΔΑ στο kerkidasport.gr, με τίτλο «ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ», "αθωώθηκε"!!!

Και δεν φτάνουν τα παραπάνω, που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες αναταράξεις στα αποδυτήρια της ομάδας, στο ήδη ταραγμένο κλίμα, έρχεται ο γενικός αρχηγός Θωμάς Τρούπκος και σε προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο, κάνει μία ανάρτηση, αν και υπάλληλος της ΠΑΕ (αλήθεια θα τον καλέσει σε απολογία η διοίκηση, όπως έκανε για ένα Like του γυμναστή;), στην οποία μας κατηγορεί ότι, διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις κατ’ εξακολούθηση και μάλιστα με σκοπό να βλάψουμε τόσο τον ίδιο, όσο και την διοίκηση, που κάνει τεράστια προσπάθεια!

Ο Θωμάς Τρούπκος, θέλοντας να κάνει το μαύρο-άσπρο και να μετατοπίσει αλλού τις ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, ξεχνάει ότι στέλεχός της στο ξεκίνημα της περιόδου υπήρξα και εγώ (τυπικά συνεχίζω), που αφιλοκερδώς ανέλαβα υπεύθυνος του γραφείου τύπου, καθώς και συνεργάτης της, στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι η διοίκηση, για την εξεύρεση οικονομικών πόρων. Δεν θα «ευλογήσω τα γένια μου», όπως αυτός κάνει στην μακροσκελή απολογία του, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, αφού κάτι τέτοιο δεν μπήκα στον πειρασμό να το κάνω ποτέ, όσες φορές και αν προκλήθηκα, στην πολυετή μου παρουσία δίπλα στην «Βασίλισσα», είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως διοικητικό στέλεχος, είτε ως συνεργάτης.

Θα περιοριστώ στα δικά του «πεπραγμένα» της φετινής περιόδου, κατά την οποία δυστυχώς, ο ίδιος και ο κουμπάρος του, πρόεδρος της ΠΑΕ Στέργιος Διαμάντης, είναι αυτοί που ενεργούν αυτοκαταστροφικά και πάνε να «τινάξουν στον αέρα» μία προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Στέφανου Αποστολίδη, ώστε να συνεχίσει και να παραμείνει η ομάδα στην SL2, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα από τα διοικητικά της, μηδενίζοντας τις προσπάθειες των περισσότερων στελεχών της ΠΑΕ και θέλοντας να είναι αυτός ο απόλυτος κυρίαρχος στα αποδυτήρια!

Απαριθμώ λοιπόν κάποια από αυτά που τον καταμαρτυρούν:

1) Δεν μιλούσε την τελευταία εβδομάδα πριν την φυγή Ανυφαντάκη με τον Κρητικό προπονητή, επειδή αυτός συνηγόρησε στο να γίνει το φιλικό με την Χάιφα.

2) Οι σχέσεις του ήταν τελείως τυπικές με τον αρχηγό Στέλιο Μαραγκό, ο οποίος δεν τον χαιρέτισε όταν έφυγε από την ομάδα. Το ίδιο και με τον Γιάννη Ματζιαρίδη, με τον οποίο μάλιστα πριν απομακρυνθεί, δεν μιλούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3) Οι τέσσερις αρχηγοί ζήτησαν από την διοίκηση να απομακρύνει τον γενικό αρχηγό από την ομάδα, λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στα αποδυτήρια, όμως "πάτησε πόδι" ο κουμπάρος του!

4) Έκανε δυσμενή κριτική για παίκτες που απέκτησε η ομάδα και συχνές ειρωνείες στον πάγκο προς ποδοσφαιριστές της ώρα των αγώνων, με αποκορύφωμα ένα σχόλιο για την "κόμη" παίκτη της "Βασίλισσας" που έγινε μεγάλο θέμα στον χώρο των αποδυτηρίων!

5) Στον πάγκο υπήρχε κουτσομπολιό, γκρίνια, κριτική, με αποκορύφωμα στην Καρδίτσα που πήρε μαζί του και τον "σκάουτερ" της ομάδας Αλέκο Δέλλιο, για να έχει παρέα αφού ήταν μόνος (φωτο).

6) Σε 3 αποστολές το λεωφορείο ξεκίνησε χωρίς να πάρει παρουσίες αριθμού ατόμων, στην επιστροφή από πρόσφατο εκτός έδρας ματς ξεχάστηκε ποδοσφαιριστής και επέστεψε το πούλμαν να τον πάρει (!!!), ενώ στην στάση για φαγητό οι παίκτες πλήρωσαν από την τσέπη τους τα σάντουιτς και κάποιοι που δεν είχαν λεφτά δεν έφαγαν!

7) Σε πρόσφατο εκτός έδρας ματς ξέχασε να ενημερώσει το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα, για φαγητό του μενού που ακολουθεί βάσει διατροφής, ενώ δεν συνεννοήθηκε για να είναι έτοιμη η αίθουσα όπου θα προβαλλόταν η θεωρία του προπονητή, με αποτέλεσμα στέλεχος του τεχνικού τιμ να κρατάει τον πίνακα για να γίνει η θεωρία!

8) Τους τραυματίες παίκτες, πολλές φορές τους πήγαινε για εξετάσεις ο φροντιστής των γηπέδων της ομάδας (!!) και όχι ο γενικός αρχηγός, ενώ επίσης τους παίκτες για τις καθιερωμένες εξετάσεις δεν τους συνόδευε ο ίδιος αλλά πήγαιναν μόνοι τους!

Βύλλης Γαλανομάτης

Υ.Γ. Ελπίζω οι συνάδελφοι άλλου Ημαθιώτικου αθλητικού σάιτ, που φιλοξένησαν τη μακροσκελή δήλωση του γραφείου τύπου του Θωμά Τρούπκου, αυτή τη φορά να πράξουν δεοντολογικά και να φιλοξενήσουν και την δική μου απάντηση...

Η ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

"Τις τελευταίες ημέρες πέφτω θύμα, μιας στοχευμένης επίθεσης προς το πρόσωπό μου στην οποία έχω συνειδητά αποφασίσει να μην συμμετέχω.

Συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο της πόλης διασπείρει κατ’ εξακολούθηση ψευδείς ειδήσεις φωτογραφιζόντάς με, υποτιμώντας συστηματικά τους αναγνώστες του με σκοπό να βλάψει τόσο εμένα τον ίδιο όσο και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση συλλογικά ώστε η ομάδα μας να καταφέρει να ολοκληρώσει τη χρονιά με αξιοπρέπεια.

Το ότι έχω επιλέξει να μην απαντώ και να μην σχολιάζω τα όσα γράφονται , οφείλεται κυρίως στο ότι πιστεύω πως η σιωπή είναι χρυσός.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δεν έχω τι να πω. Δεν έχω απαντήσει γιατί δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να μπω σε αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων και κόντρα δηλώσεων, επιθυμία μου ήταν πάντα να απέχω διακαως από τα κουτσομπολιά και τις ίντριγκες.

Η «κόντρα» μου με το συγκεκριμένο μέσο ξεκίνησε όταν λασπολόγησαν αναίτια παίχτη της ομάδας ότι έλειπε από την πρεμιέρα των προπονήσεων και τους πήρα να κατεβάσουν το χλευαστικό εκείνο άρθρο, που δυστυχώς αναπαρήγαγαν και σελίδες πανελλαδικού δικτύου, εκθέτοντας έναν ποδοσφαιριστή καθόλα επαγγελματία.

Ακολούθησε η φυσική αντίδραση μου στην κατάργηση της κεντρικής σελίδας της ομάδας καθώς ενώ υπήρχε γραφείο τύπου, η σελίδα δε λειτούργησε ποτέ. Όλα τα νέα της ομάδας ανέβαιναν πρωτίστως στη συγκεκριμένη σελίδα και μόνο, αποσκοπώντας φυσικά σε κλικαρίσματα. Τόνισα πολλές φορές ότι αυτή η συνθήκη ήταν πέρα για πέρα άδικη προς τους υπόλοιπους δημοσιογράφους της πόλης που στεκονται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό της ομάδας, οι οποίοι κι έκαναν ορθώς παράπονα.

Εάν κάποιοι ονειρευτήκαν καριέρα πρώτου προπονητή στην πολύπαθη ομάδα της Βέροιας, χωρίς να έχουν καν τα στοιχειώδη προσόντα που οριζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο και με θεώρησαν σκόπελο σε αυτά τους τα πλάνα, είναι δικαίωμα τους.

Η ομάδα χρειάζεται προπονητή “κανονικό” όπως πολλοί φίλαθλοι έλεγαν σωστά, με δίπλωμα κι εμπειρία. Δεν βρισκόμαστε σε πρωτάθλημα τοπικού χαρακτήρα. Στην τεράστια ιστορία μας, αξίζει έστω και φέτος που τα πράγματα είναι δύσκολα, προπονητής με παραστάσεις. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία της διοίκησης, γεγονός που με βρήκε απολύτως σύμφωνο. Λυπάμαι αν κάποιοι είχαν κάτι άλλο κατά νου.

Όσο για το περίφημο εκείνο φιλικό με τη Μακάμπι, η άποψη μου ήταν ότι με ελάχιστους παίχτες, αρκετούς τραυματισμούς, καταρρακτώδη βροχή και παραμονές αγώνα ζωής και θανάτου με την Αριδαία, το όφελος της ομάδας ήταν να αναβληθεί. Αυτό όριζε και η κοινή λογική. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να μεταφερθεί σε μία βολικότερη για την ομάδα μας ημερομηνία, πράγμα τελικά ανέφικτο.

Ποιος άραγε θα έπαιρνε την ευθύνη εάν η ομάδα έχανε από την Αριδαία, όταν δύο μέρες νωρίτερα έπαιζε φιλικό σε ένα γήπεδο χάλια; Σίγουρα κάποιοι, και πολύ σωστά, θα έλεγαν πως αποφασίσατε να κάνετε φιλικό όταν η ομάδα είναι με το μαχαίρι στο λαιμό; Να κοιτάξουμε το δέντρο ή το δάσος; Αυτή ήταν και η απάντηση όταν η διοίκηση ρώτησε τη γνώμη μου. Θα φανεί ένα ήταν λάθος ή όχι, στην πορεία.

Δεν έχω σκοπό, ούτε και πληρώνομαι για να είμαι αρεστός σε όλους. Ειδικά φέτος που ο κόσμος στηρίζει την ύπαρξη της ομάδας, οφείλουμε διπλά όλοι να βάλουμε στην άκρη το προσωπικό μας συμφέρον και να κοιτάξουμε προς τον ίδιο στόχο.

Όποτε και αν ζητήθηκε η άποψή μου για κάτι, την είπα και θα την ξαναπώ δημοσίως χωρίς να φοβάμαι μήπως σε κάποιους δεν αρέσει. Και υπήρξαν κι αρκετές φορές, που η άποψη αυτή δεν εισακούστηκε από τη διοίκηση σε θέματα εξίσου σημαντικά.

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ κι ούτε πρόκειται σε μεταγραφή παίχτη, πόσω δε μάλλον σε επιλογή προπονητή. Όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο, παρακαλώ να τα δημοσιεύσει.

Η δουλειά μου είναι άλλη και παλεύω να την κάνω, όσο καλύτερα μπορώ. Σίγουρα έχω κάνει και λάθη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το πόστο που έχω και δεν διεκδίκησα ούτε ονειρεύτηκα ποτέ κάτι περισσότερο. Μέρος της δουλειάς μου είναι επίσης και να εκφέρω άποψη σε θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενό μου.

Τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τους ποδοσφαιριστές, εξυπηρετούν σκοπούς καθαρά προσωπικούς και κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τους παίχτες στην ησυχία τους γιατί ειδικά τη δεδομένη στιγμή, μετά τα εκτρώματα Αυγενάκη, παλεύουν κυριολεκτικά για τα προς το ζην.

Έχω δώσει τις εξετάσεις μου τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και στην κοινωνία που ζω και νομίζω τις έχω περάσει με άριστα όλα αυτά τα χρόνια. Το αν νοιάζομαι και το αν αγαπώ την ομάδα το έχω αποδείξει περίτρανα. Άλλωστε η Ιστορία έχει γράψει την προσφορά του καθενός από εμάς στην ομάδα.

Αυτό που συμβούλευω πάντοτε στους παίχτες ήταν να κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους, την προσωπική τους εξέλιξη και να μένουν μακριά από ανούσια κουτσομπολιά. Προσωπικά, αυτούς τους αθλητές εκτιμώ κι εγω ο ίδιος.

Εάν κάποιοι δεν βρήκαν στο πρόσωπο μου τον αγγελιοφόρο ειδήσεων της ομάδας που ήλπιζαν ότι θα βρουν, με αφήνει παγερά αδιάφορο και μόνο ως κοπλιμέντο μπορώ να το εκλάβω.

Τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, πέρασαν από εδώ προσωπικότητες με καριέρα και εμπειρία και δεν είχαμε ποτέ, το παραμικρό πρόβλημα.

Φίλαθλοι της ομάδας δεν είναι μόνο οι άνθρωποι των ηλεκτρονικών μέσων. Φίλαθλοι της ομάδας είναι και όλοι αυτόι που έρχονται στο γηπεδο σε χαρες και λύπες και στέκονται πλάι στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στοικά. Και που γνωρίζουν το αποτύπωμα του καθενός από εμάς απ εξω κι ανακατωτά. Ανάμεσα τους κυκλοφορώ και θα εξακολουθήσω να το κάνω.

Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό.

Πολλούς για πολύ καιρό, είναι αδύνατον.

Ευτυχώς από όλα τα έντυπα κι ηλεκτρονικά μέσα του Νομού, είναι απόλυτη μειονότητα αυτοί που γράφουν με αυτόν τον τρόπο.

Και φυσικά σε αυτούς βρίσκουν καταφύγιο οι όμοιοί τους".