ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 754 φορές

ΒΕΡΟΙΑ - Δόξα Δράμας: Σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων στο γήπεδο Νικομήδειας

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δύο ιστορικών ομάδων που έχουν αναδείξει τους καλύτερους ίσως παίκτες που αγωνίστηκαν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, συναντήθηκαν μετά από χρόνια στο γήπεδο της Ν. Νικομήδειας.

Θυμήθηκαν τα παλιά και αντάλλαξαν ιστορίες από το παρελθόν, με σημείο αναφοράς τον αγώνα ΒΕΡΟΙΑΣ - Δόξας Δράμας όπου έγινε ρεκόρ εισιτηρίων (10.135 το 1970)!

Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Χρήστος Υφαντίδης και Γιώργος Μιχαηλίδης που φόρεσαν τις φανέλες των δύο συλλογών, όπως φυσικά και η παρουσία του Γιώργου Γεωργιάδη σκόρερ του πρώτου τέρματος της Δόξας.

Για πρώτη φορά οι παλαίμαχοι της ΒΕΡΟΙΑΣ αγωνίστηκαν με την ολοκαίνουργια στολή με τα χρώματα της "Βασίλισσας του βορρά", προσφορά των Αδελφών Κουτόβα (Ζαχαροπλαστείο LIDO).

Άψογος ήταν ο αρχηγός αποστολής της Βέροιας Νίκος Αγγέλου, αφού παρά την μικρή καθυστέρηση της αποστολής των παικτών της Δράμας, όλα κύλησαν ομαλά και έγινε ένας πάρα πολύ καλός αγώνας. 

Στην κερκίδα παρακολούθησαν τον αγώνα οι παικταράδες της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος, Άγγελος Σπυρίδων, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, όπως επίσης και οι Αραμπατζής Τρούπκος, Κελεσίδης, Μπαλτζής.

Κοντά τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Στέργιος Διαμάντης, με τον αντιπρόεδρο Στέφανο Αποστολίδη (θα παραβρεθεί στην σημερινή κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο), όπως και ο προπονητής της "Βασίλισσας" Κώστας Ανυφαντάκης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας με τον συνεργάτη του Γιάννη Ποζιάδη. 

Πριν τον αγώνα έγιναν απονομές, με τον αρχηγό της ΒΕΡΟΙΑΣ Χρ. Υφαντίδη να δίνει αναμνηστική πλακέτα στον Χατζηελευθερίου, ενώ ο πρόεδρος των παλαίμαχων Τάκης Παπατζίκος έδωσε πλακέτα στην ομάδα της Δράμας μαζί με ένα κασκόλ. Από την πλευρά της Δόξας Δράμας ο Γιώργος Μιχαηλίδης απέμεινε πλακέτα στον σύλλογο παλαίμαχων της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Στο τέλος του αγώνα όλοι οι παίκτες φίλαθλοι και συνοδοί απόλαυσαν τον υπέροχο μπουφέ με τα ψητά και τα ποτά, προσφορά του Συλλόγου Παλαίμαχων ΒΕΡΟΙΑΣ. 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Έμεινε... από τερματοφύλακα η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αφού τόσο ο Χωλόπουλος όσο και ο Μπαλτζής αλλά και ο Αλέξης Δέλλιος είχαν σοβαρούς λόγους και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν. Έτσι ο προπονητής της "Βασίλισσας" Γιώργος Χατζάρας επιστράτευσε κατώ από τα δοκάρια τον Μπάμπη Κολεσίδη!

Η ΒΕΡΟΙΑ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ των Ευγένη Κίτσα και Αλέξη Βεργώνη. Ομως οι φιλοξενούμενοι στο τέλος αντιλήφθηκαν οτι η "Βασίλισσα" δεν έπαιζε με... επίσημο τερματοφύλακα και μέσα σε 10' λεπτά ανέτρεψαν το σκορ και πήραν την νίκη με τέρματα των Γεωργιάδη, Γουργουλη και Φερφερή!

Διαιτητής του αγώνα όπως πάντα ήταν ο κ. Σουκιούρογλου με βοηθούς τους Δέλλα και Γ. Λούρη.

ΓΑΣ-ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ( Γ. Χατζάρας): Κολεσίδης, Μελετίδης, Μαντζιαρίδης, Μίλης, Νατσούρας, Σαββίδης, Ελευθεριάδης, Παπανώτας, Υφαντίδης, Κίτσας Ε., Βεργώνης. Έπαιξαν και οι Καστανιώτης, Τσιούχας, Κεσίδης, Στηβ Παπαδόπουλος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Κωνσταντινίδης, Ασλανίδης, Παλιόγλου, Κατσαρίδης, Μιχαηλίδης, Φερφερής, Μουρατίδης, Τεκτονίδης, Κιοσσές, Καρυπίδης, Γ. Γεωργιάδης. Έπαιξαν ακόμη οι Γουργούλης και Τσιβλίδης.